440 persoane s-au înscris deja pentru un zbor în spaţiu

 

""

       Un număr de 440 persoane de diferite naÅ£ionalităţi au rezervat un loc la bordul navelor spaÅ£iale Virgin Galactic ale miliardarului Richard Branson, informează site-ul maxisciences.com.

   Printre cei 440 viitori pasageri ai navetelor spaÅ£iale ar urma să se numere ÅŸi un adolescent canadian, astăzi în vârstă de 17 ani. Tânărul, care a vrut să rămână anonim, a strâns de anul trecut destui bani ca să poată efectua un zbor în spaÅ£iu. Visul lui ar putea deveni realitate anul viitor, el urmând să fie, la cei 18 ani ai săi, cel mai tânăr om din istoria zborurilor în spaÅ£iu.

‘    Printre cei care doresc să călătorească în spaÅ£iu, este singurul sub 18 ani’, spune agentul de călătorie Michael Broadhurst în La Presse Canadienne. Regulamentul Virgin prevede ca pasagerii să aibă peste 18 ani. Tânărul va fi însoÅ£it de un părinte. Sumele depuse de turiÅŸtii în spaÅ£iu, care provin din 40 de ţări diferite, totalizează deja 55 milioane de dolari, dar navetele Virgin Galactic n-au terminat încă testele. ‘Ar trebui să fim gata peste circa 12 luni’, a declarat Richard Branson în La Presse Canadienne la începutul lunii iunie. ‘Cum vom fi gata, plecăm în spaÅ£iu’, a adăugat el.

Costul unei călătorii este de 200.000 dolari (cam 140.000 euro) de persoană. ‘Multora le place aventura ÅŸi vor să înfrunte o nouă provocare’, este de părere Stephanie Anevich, coproprietar al grupului Vision 2000, care face rezervări în Canada pentru zborurile Virgin Galactic.’Sunt ÅŸi oameni cu adevărat bogaÅ£i care vor să meargă în spaÅ£iu pentru că-ÅŸi permit să facă aproape tot ce doresc’, a mai declarat ea Associated Press.

Virgin Galactic prevede să trimită navete în spaÅ£iu, pentru zboruri suborbitale în scop turistic. Zborul durează aproximativ 150 minute, timp în care se ajunge la altitudinea maximă de 110 km, ÅŸi, cinci minute, pasagerii vor putea experimenta lipsa de gravitaÅ£ie. SpaceShipTwo, cu o capacitate de ÅŸase pasageri ÅŸi doi piloÅ£i, este nava care va duce turiÅŸtii în spaÅ£iu. De aici, călătorii spaÅ£iali vor avea o vedere fabuloasă asupra Pământului. Dacă cel mai tânăr pasager are 18 ani, cel mai în vârsta are 89! Printre persoanele publice care vor urca primele la bordul navetelor spaÅ£iale figurează câteva celebrităţi americane, precum actorii Victoria Principal ÅŸi Russell Brand.

 

sursa: agerpress


VIDEO|Doctor House este noua imagine a cosmeticelor pentru bărbaÅ£i de la L’Oreal

""

Actorul britanic Hugh Laurie, care îl interpretează pe doctorul House în celebrul serial american House M.D., a devenit noua imagine a firmei de cosmetice L’Oreal Paris

Actorul britanic Hugh Laurie, care îl interpretează pe doctorul House în celebrul serial american House M.D., a devenit noua imagine a firmei de cosmetice L’Oreal Paris. Împreună cu actorii Gerard Butler ÅŸi Patrick Dempsey, Laurie face reclamă cosmeticelor pentru bărbaÅ£i (produsele L’Oreal Paris Men Expert), scrie Daily Mail.

"La început am avut impresia că este o greÅŸeală , apoi am realizat că L’Oreal nu caută modele, ci oameni adevăraÅ£i cu o personalitate puternică cărora nu le este frică să spună că folosesc cosmetice", spune Hugh Laurie.




""

""

Actorul este foarte apreciat în Statele Unite pentru interpretarea rolului principal din serialul House M.D., care a ajuns la sezonul opt. Laurie a declarat pentru Radio Times că acesta s-ar putea să fie ultimul sezon al serialului care i-a adus faimă în America. Conform Daily Mail, actorul ar fi plătit cu aproximativ 400.000 de dolari pe serial, ceea ce ar înseamna că Hugh Laurie este cel mai bine plătit actor din televiziune.

 

 

 

 

sursa: mediafax


Inna, noua imagine Pepsi în România

Inna, una dintre cele mai apreciate artiste ale României la momentul actual, este noua imagine a companiei PepsiCo. "Refresh Your World" ("Reîmprospătează-Å£i lumea") va fi mesajul pe care cântăreaÅ£a îl va transmite de-a lungul campaniei.

"Inna

"Atât creativitatea ÅŸi talentul artistei Inna, cât ÅŸi ambiÅ£ia sa sunt caracteristici ce reflectă valorile Pepsi ÅŸi provocarea pe care noi am lansat-o lumii întregi – Refresh Your World", a spus Călin Clej, Marketing Manager Beverages PepsiCo România. "Inna este cea care a oferit un suflu nou muzicii româneÅŸti ÅŸi care a dovedit tinerei generaÅ£ii că, dacă ai talent, trebuie doar să îndrăzneÅŸti să schimbi lumea ce te înconjoară", a adăugat Clej.

Prin semnarea contractului, Inna s-a angajat însă în promovarea tuturor proiectelor companiei din România, în 2011. "Sunt foarte fericită că am primit acest rol, este o adevărată provocare ÅŸi aÅŸtept cu drag să văd ce îmi rezervă această experienţă", a spus artista.

"Refresh Your World este cu adevărat un principiu pe care ar trebui să îl urmăm cu toÅ£ii, atunci când ne dorim să schimbăm în bine lucrurile din preajma noastră", a continuat Inna. Parteneriatul a început luna aceasta ÅŸi va continua cu o campanie promoÅ£ională, pe care consumatorii o pot găsi în magazine începând de mâine, 7 iulie.


VIDEO|Alice Cooper a cântat alături de Ke$ha

După ce luna trecută actorul Johnny Depp l-a acompaniat pe Alice Cooper la chitară, veteranul muzicii rock a fost, marÈ›i noaptea, la rândul lui invitatul supriză al unui concert, susÈ›inut de Ke$ha în Oslo.

""

Alice Cooper È™i Ke$ha au cântat împreună o piesă a rockerului, "School’s Out", în timpul unui concert susÈ›inut, marÈ›i noaptea, la Oslo, capitala Norvegiei.

După reprezentaÈ›ie, solista i-a mulÈ›umit pe Twitter lui Alice Cooper că a fost de acord să-i dea o mână de ajutor. Răspunsul veteranului rock a fost prompt È™i a venit tot pe Twitter: "MulÈ›umesc keshasuxx! Data viitoare ne vedem la un concert de-al meu, aÈ™a că te rog să vii cu niÈ™te fane".

Alice Cooper È™i Ke$ha au mai apărut pe scenă o dată în luna octombrie 2010, în timpul unui concert pe care rockerul l-a susÈ›inut în Nashville, Tennessee.

 

 


VIDEO|Trupa Duran Duran ÅŸi-a anulat turneul din cauza unor probleme cu vocea ale solistului

 

Veterana trupă a curentului New Romantic, Duran Duran a anulat turneul din această vară deoarece solistul Simon Le Bon are probleme cu vocea, informează Associated Press.

 

Turneul european ar fi trebuit să înceapă în Dublin săptămâna viitoare ÅŸi să continue până la jumătatea lunii septembrie. Simon Le Bon a declarat marÅ£i că muÅŸchii care controlează corzile vocale îi sunt afectaÅ£i, iar din acestă cauză nu poate să atingă anumite note muzicale mai înalte. El a afirmat că nu ÅŸtie cât va dura până va putea relua turneul, însă a adăugat: ”Fac tot ce pot pentru a mă reface ÅŸi pentru a mă întoarce pe scenă cât mai repede posibil.”

Cei de la Duran Duran au devenit celebri în anii ’80 cu hituri precum ”Wild Boys” ÅŸi ”Rio”. Cel mai recent album al trupei ”All You Need is Now” este produs de Mark Ronson.

sursa:  agerpress

 

 

 


VIDEO|Mick Jagger are un nou proiect, SuperHeavy

 

       Vedeta legendarei trupe Rolling Stones a făcut echipă cu co-fondatorul Eurythmics, Dave Stewart, Damian Marleu, Joss Stone ÅŸi cu muzicianul A.R. Rahman pentru a înfiinÅ£a SuperHeavy, un grup care reuneÅŸte stilurile muzicale diferite ale artiÅŸtilor într-un album care nu a primit încă un nume, transmite Associated Press.

"MickSursa: Reuters

Acest album este programat să apară pe 20 septembrie în SUA, ÅŸi cu o zi înainte în Europa ÅŸi Asia. Procesul de înregistrare a început la Hollywood cu întreg grupul, însă aceÅŸtia au înregistrat ÅŸi separat. Alte înregistrări au avut loc în Florida, FranÅ£a, Grecia, Turcia, India ÅŸi în Caraibe.

Dave Stewart a declarat că grupul a înregistrat aproximativ 35 de ore de muzică cu unele cântece care iniÅ£ial durau 1 oră ÅŸi 10 minute înainte să fie scurtate. ”A fost interesant pentru mine să lucrez cu alÅ£i patru vocaliÅŸti”, a declarat Jagger. ”Nu am mai făcut acest lucru până acum. În mod normal eu trebuie să fac totul, însă sunt fericit să o fac. Am fost un pic amuzat pentru că atunci când a trebuit să finalizăm, am realizat că toÅ£i am avut de jucat câte o parte ÅŸi nimeni nu era în plus”, a mai adăugat el. Jagger a afirmat că membrii grupului aÅŸteaptă să vadă cum va fi primit noul album înainte de a decide dacă vor merge într-un turneu.

 

sursa: agerpress

 

 


Johnny Depp ar putea fi din nou Jack Sparrow în ‘PiraÅ£ii din Caraibe 5’

 

""

Johnny Depp este în negocieri cu producătorii francizei de succes "PiraÅ£ii din Caraibe" pentru a relua rolul căpitanului Jack Sparrow în cea de-a cincea parte a seriei.

Johnny Depp ar putea fi din nou Jack Sparrow în "PiraÅ£ii din Caraibe 5"

Potrivit contactmusic.com, actorul în vârstă de 48 de ani a confirmat deja că este pregătit să continue să joace rolul căpitanului Jack Sparrow atât timp cât este necesar, iar succesul părÅ£ii a patra a seriei – care, în urmă cu câteva zile, a intrat în clubul select al filmelor care au obÅ£inut încasări de peste 1 miliard de dolari – l-a determinat să intre repede în negocieri cu producătorii.

O sursă apropiată producătorilor a spus că există deja o primă versiune a scenariului, iar producătorul Jerry Bruckheimer ÅŸi alÅ£ii implicaÅ£i în filmele precedente s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta despre film.

Johnny Depp nu a citit încă scenariul, iar o înÅ£elegere va fi încheiată doar dacă actorului îi va plăcea povestea.

Regizat de Rob Marshall, produs de Jerry Bruckheimer ÅŸi realizat pe baza unui scenariu scris de Terry Rossio ÅŸi Ted Elliot, al patrulea film din franciza "PiraÅ£ii din Caraibe" – "Pe ape ÅŸi mai tulburi" – a fost lansat pe marile ecrane pe 20 mai. Filmul ocupă deja locul al ÅŸaptelea în box office-ul mondial

Din distribuÅ£ia celui mai recent film din celebra franciză fac parte, printre alÅ£ii, Geoffrey Rush, Penélope Cruz ÅŸi Ian McShane.

Primele trei filme ale francizei "PiraÅ£ii din Caraibe", în care în rolurile principale au fost deÅ£inute ÅŸi de Keira Knightley ÅŸi Orlando Bloom, au generat încasări de peste 2,6 miliarde de dolari pe plan mondial, cărora li se adaugă cele obÅ£inute de "PiraÅ£ii din Caraibe 4", cu încasări de 1,008 milioane de dolari.

 

Starul seriei este actorul Johnny Depp, care a declarat, la un moment dat, că pentru personajul său una dintre cele mai importante influenÅ£e a fost chitaristul trupei Rolling Stones, Keith Richards, care, de altfel, joacă în această serie rolul căpitanului Teague, tatăl lui Jack Sparrow.


VIDEO|Piese celebre Depeche Mode – Acordeon LIVE street VS original!

         Depeche Mode  o formaÈ›ie britanică de muzică synth pop/electronic fondată în 1980 în oraÈ™ul Basildon, din comitatul Essex, provincia Anglia din Marea Britanie; este una dintre cele mai longevive È™i de succes formaÈ›ii apărute în perioada New Wave È™i New Romantic, dar de fapt parte a scenei "futuriste" alături de Soft Cell, Gary Numan È™i The Human League.

Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în heavy rotation pe MTV.

    Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume È™i au avut patruzeci È™i patru de piese în UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist È™i au influenÈ›at mulÈ›i din artiÈ™tii cunoscuÈ›i de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare È™i utilizării de mostre (sampling). DeÈ™i foarte influenÈ›i în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificaÈ›i în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) È™i Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81).

 Vince Clarke a părăsit formaÈ›ia după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formaÈ›ie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore È™i Fletcher au continuat să interpreteze trio.

     Piesele lor au ajuns atat de cunoscute, incat au fost interpretate chiar si de cantaretii strazii. In cele ce urmeaza, va prezentam: ‘Depeche Mode’ LIVE acordeon alaturi de piesa originala, lasandu-va pe voi sa comentati! Cum suna?

 

 

 .""

Depeche Mode ‘WRONG’:

 

Depeche Mode ‘Enjoy the silence’


Forbes: Apple are o masina a timpului

"Masina

      La finele lunii martie Apple avea 65,8 miliarde de dolari in active lichide. Probabil ca are mai multi acum. Pentru ce are nevoie de atatia bani? Ca sa construiasca o masina a timpului, bineinteles.

Nu este imposibil pe cat pare la prima vedere. Ideea celor de la Forbes a pleacat de la un post, publicat weekendul trecut de un anonim pe nume Quora.

Daca vi se pare ca noile produse de la Apple sunt de domeniul SF-ului, este probabil pentru ca Apple chiar trimite tehnoilogia in timp, inapoi din viitor", arata articolul.

Bineinteles ca nu este niciun breaking news la mijloc, se stie de cand lumea a Apple se foloseste de bani grei ca sa-si asigure tranzactii de componente pe termen lung.

Compania din Cupertino, California, nu a dat niciodata detalii despre ce inseamna asta: pentru ca Apple poate oferi companiilor care construiesc tehnologie de ultima ora sume pe care acestea nu le-ar primi de la niciun alt investitor. Astfel, Apple poate oferi clientilor produse pe care concurenta nu are cum sa o faca.

Asa se explica, de exemplu, felul in care Apple a lansat iPad, lasand piata cu gura cascata. Concurentii precum HP, de exemplu, abia acum reusesc sa puna la punct un produs care sa se compare cu tableta magica, in termeni de specificatii si pret.

In momentul in care noi piese revolutionare apar pe piata (ecrane, chipuri), ele sunt foarte scumpe si au preturi ridicate de productie, iar constructia unei fabrici care sa le produca in masa este chiar si mai costisitoare. Ceea ce face Apple este sa-si foloseasca imensul capital ca sa plateasca aceste costuri de productie, sau macar o parte a lor, si sa-si asigure la schimb dreptul exclusiv de a folosi produsul finit pentru o perioada de timp bine delimitata. Sa zicem de la 6, pana la 36 de luni.

Asadar Apple nu isi zdobeste concurentii prin superioritatea designului, asa cum s-ar crede, ci pur si simplu prin faptul ca Steve Jobs a creat un lant de aprovizionare cu piese si componente de neegalat si care ii permite sa aiba acces la asemenea tehnoilogii, uneori si cu cativa ani inaintea tuturor.

Produsele Apple apar futuristice, dar asta pentru ca in realitate Apple trimite tehnologie din viitor prin tot acest ciclu de productie pe care l-a construit in ani si ani de zile.

Este doar un mit ca Apple produce produse senzationale – sunt produse normale, dar sunt mult mai avansate fata de ce gasesti pe piata la momentul aparitiei lor, scriu cei de la Forbes.

sursa: protv


Islanda se pregăteşte SĂ INTERZICĂ VÂNZAREA ŢIGĂRILOR la magazin

""

Islanda se pregăteÅŸte SÄ‚ INTERZICÄ‚ VÂNZAREA Å¢IGÄ‚RILOR la magazin. Å¢igările vor putea fi cumpărate doar din farmacii, cu reÅ£etă de la doctor

Parlamentul islandez dezbate un proiect legislativ care prevede interzicerea comercializării libere a Å£igaretelor, acestea urmând să poată fi procurate doar din farmacii, în baza unei reÅ£ete eliberate de medici, informează The Guardian.

Parlamentul islandez dezbate un proiect legislativ care prevede interzicerea comercializării libere a Å£igaretelor, acestea urmând să poată fi procurate doar din farmacii, în baza unei reÅ£ete eliberate de medici, informează The Guardian.

Medicii ar urma să încurajeze fumătorii să urmeze tratamente sau programe educaÅ£ionale care să-i facă să renunÅ£e la fumat. Dacă dependenÅ£a de tutun nu dispare, medicul poate prescrie o reÅ£etă în baza căreia fumătorul îÅŸi poate procura Å£igări de la farmacie. Å¢igările nu vor fi vândute, însă, cetăţenilor sub 20 de ani.




""

""

IniÅ£iativa se înscrie într-un plan care urmează să se desfăşoare pe parcursul a 10 ani. Deja se are în vedere interzicerea fumatului în parcuri sau pe trotuare, ori în automobilele în care călătoresc ÅŸi copii.

De asemenea, Islanda vrea să urmeze exemplul Australiei ÅŸi să oblige comercianÅ£ii să împacheteze Å£igaretele în pachete simple, maro, fără marca firmei, ci doar cu avertizări asupra riscurilor pentru sănătate.

Islanda, o ţară care nu favorizează contrabanda

Proiectul legislativ iniÅ£iat de fostul ministru al Sănătăţii din Islanda, Siv Fridleifsdottir, împreună cu un ONG. "Scopul acestui proiect este de a proteja copiii ÅŸi tinerii ÅŸi de a-i face să renunÅ£e la fumat", a declarat Fridleifsdottir.

Proiectul prevede, în primă fază, creÅŸterea preÅ£ului la Å£igări cu 10% în fiecare an, în concordanţă cu propunerile OrganizaÅ£iei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit ONG-ului care susÅ£ine proiectul legislativ, o creÅŸtere cu 10% a preÅ£ului pachetului de Å£igări înseamnă o reducere între 4% ÅŸi 8% a consumului de Å£igarete.

Totuşi, la finalul programului de 10 ani, preţul pachetelor de ţigarete va fi foarte mic, susţine Thorarinn Gudnason, preşedintele Societăţii Islandeze de Cardiologie.

"Conform propunerilor noastre, fumătorii care vor primi reţete vor fi diagnosticaţi drept dependenţi, iar noi considerăm că dependenţii nu trebuie taxaţi de Guvern", a spus Gudnason, care a ajutat la redactarea proiectului de lege.

Gudnason crede că actualele preÅ£uri la Å£igarete în Islanda nu iau în calcul costurile pe care fumatul le are asupra societăţii.
"Un pachet costă în prezent în jur de 1.000 de coroane (25 RON), dar dacă luăm în calcul costurile concediilor medicale, ale productivităţii reduse cauzate de fumat sau pensionările pe caz de boală, preÅ£ul ar trebui să fie undeva în jur de 3.000 de coroane (75 RON)", a spus Gudnason.

Proiectul prevede ÅŸi trecerea oficială a nicotinei în rândul substanÅ£elor care creează dependenţă. "Nicotina poate fi comparată cu heroina, nu ne referim la efecte secundare, ci la rapiditatea instalării dependenÅ£ei", a spus Gudnason.

Potrivit acestuia, 300 din cele 1.500 de decese anuale din Islanda sunt cauzate de fumat.

"Vorbim de 20% din numărul total de decese. Credem că aceste propuneri ar duce la o reducere semnificativă a deceselor cauzate de fumat, poate până la 100 pe an".

Proiectul va intra în dezbatere la toamnă, când parlamentarii islandezi se vor întoarce din vacanţă.

Islanda se numără printre ţările europene cu cel mai mic număr de fumători. Dacă în 1991, 30% dintre islandezi fumau, astăzi doar 15% dintre cetăţenii Islandei îÅŸi aprind Å£igări zilnic.
Această scădere este atribuită creşterii taxei pe tutun, care reprezintă 25% din preţul total al unui pachet. Criza economică, care a lovit puternic Islanda, ar fi contribuit, de asemenea, la reducerea numărului de fumători.

În cazul în care proiectul va trece de Parlament, posibilitatea de a fi aduse Å£igări prin Islanda prin contrabandă este destul de scăzută. Islanda este o insulă relativ izolată, unde controalele la vamă sunt deosebit de riguroase.

Islanda s-ar înscrie astfel în rândul ţărilor cu minimă toleranţă faţă de fumători. În Buthan comercializarea tutunului a fost interzisă în 2004. De asemenea, în Suedia, medicii pot refuza să opereze un pacient până când acesta se lasă de fumat. Åži Finlanda plănuieÅŸte să interzică total fumatul până în anul 2040.

 

sursa: gandul


Lucian Bute promite victoria: Sarbatorim la Universitate!

"Lucian


Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a promis ca isi va pastra titlul mondial si dupa meciul cu Jean Paul Mendy, de sambata, si si-a invitat sustinatorii sa sarbatoreasca victoria alaturi de el in Piata Universitatii, loc in care au fost marcate marile izbande ale nationalei de fotbal.

Conferinta de presa in care Bute si Mendy s-au intalnit cu jurnalistii a fost una vesela, marcata de o sumedenie de gafe organizatorice. Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a realizat tarziu ca nu are un translator pentru Mendy si echipa lui, care au vorbit in franceza. S-a incercat o improvizatie, insa fata care a fost desemnata pentru a traduce discursul pugilistului francez a starnit rasete in sala.

Redevenit serios, Bute a vorbit despre intalnirea de sambata, in care isi va pune in joc pentru a opta oara titlul mondial.

"Astept aceasta clipa din 2007, de cand am devenit campion mondial. Stiu ca foarte multi romani asteapta meciul si asteapta mult de la mine. De doua luni nu ma gandesc decat la Mendy. Stiu ca nu va fi usor, ma astept la un meci greu, la o seara lunga. Mendy nu a venit la plimbare, vrea sa-mi ia centura, dar am incredere in mine, sunt foarte bine pregatit si stiu ca totul va fi bine.

Am incredere in mine si credinta in Dumnezeu. Stiu ca va fi protectorul meu sambata seara. Daca totul decurge conform planului, sarbatorim cu totii la Universitate, dupa meci", a declarat Bute.

In replica, Jean Paul Mendy a avut o atitudine degajata si nu si-a amenintat, nici macar la nivel declarativ, adversarul.

"Sunt in fata unui meci pentru titlul mondial, foarte important pentru cariera mea", a spus Mendy, precizand ca ii va face viata grea lui Bute.

Partida dintre Bute si Mendy, in care romanul isi pune in joc, pentru a opta oara, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, se va disputa sambata, in cadrul galei "Campion pentru Romania", de la Bucuresti.

Toate partidele din cadrul acestui eveniment vor fi transmise in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

S-A TERMINAT CONFERINTA! URMEAZA CANTARUL OFICIAL, VINERI DE LA ORA 12.00!

ora 12.51 – "Timpul va demonstra ca adversarii mei nu au fost atat de slabi pe cat au zis unii. Sunt mici rautati. Obiectivul meu e sa raman campion, nu sa inchid gura nimanui" – Bute

ora 12.47 – "Am incredere in mine si credinta in Dumnezeu. Stiu ca va fi protectorul meu sambata seara. Daca totul decurge conform planului, sarbatorim cu totii la Universitate, dupa meci" – Bute.

ora 12.45 – "L-am urmarit mult pe Mendy, e destul de defensiv, asteapta atacul si explodeaza cu stanga. Va trebui sa fiu foarte atent" – Bute.

ora 12.43 – "Probleme am avut mereu cu kilogramele, dar suntem in grafic. Vineri, la cantarul oficial, voi fi in limitele categoriei, nu va faceti probleme. Mai am de dat jos doua kilograme, doua kilograme si jumatate. Stiu ca nu va fi usor, ma astept la un meci greu, la o seara lunga. Mendy nu a venit la plimbare, vrea sa-mi ia centura, dar am incredere in mine, sunt foarte bine pregatit si stiu ca totul va fi bine" – Lucian Bute.

ora 12.40 – "Nu pot decat sa va multumesc din suflet si sa va astept la meci. Va promit un spectacol adevarat, un show mare si ca centura va ramane la mine!" – Bute.

ora 12.38 – "Ii multumesc lui Mendy si echipei lui pentru ca au venit in Romania, sunt sigur ca vom oferi un spectacol adevarat" – Bute.

ora 12.38 – "Vreau sa va multumesc pentru interesul pe care il aratati. Ma bucura acest lucru, ca aveti un interes pentru acest eveniment. Sunt foarte fericit ca sunt aici. Astept aceasta clipa din 2007, de cand am devenit campion mondial. Stiu ca foarte multi romani asteapta meciul si asteapta mult de la mine. De doua luni nu ma gandesc decat la Mendy" – Lucian Bute.

ora 12.36 – "Mendy este un adevrsar redutabil, care a ajuns la un nivel remarcabil. El nu are nimic de pierdut, dar Lucian este pregatit sa ii faca fata" – Larouche.

ora 12.35 – "Buna ziua. Ma bucur ca sunt in Romania. Este un moment mare in cariera lui Lucian Bute, el si-a aparat titlul mondial de 7 ori pana acum. Nu suntem aici ca sa facem figuratie, Lucian s-a pregatit foarte bine pentru aceasta partida. Viitorul lui Bute se va decide sambata seara" – Stephane Larouche, antrenor Bute.

ora 12.28 – "Buna ziua, ma bucur mult ca sunt in Romania, este o tara pe care o iubesc. Sunt in fata unui meci pentru titlul mondial, foarte important pentru cariera mea" – Jean Paul Mendy

ora 12.23 – In sfarsit incepe si conferinta de presa, una deschisa de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. Este prezentata mai intai echipa lui Mendy, apoi cea a lui Bute.

ora 12.05 – Bute intarzie putin la conferinta de presa, care trebuie a inceapa din minut in minut.


MARI ROMÂNI|AZI,DIMITRIE GUSTI

""

 

BEST-EVENT.RO  CONTINUA CAMPANIA DE MEDIATIZARE A MARILOR ROMÂNILOR. VOTEAZÄ‚-Å¢I FAVORITUL! ACEASTÄ‚ CAMPANIE VA DURA TIMP DE 1 LUNÄ‚. ÎNSÄ‚, LA CEREREA PUBLICULUI, VOM PRELUNGI CAMPANIA !

 

 

 

Dimitrie Gusti (n. 13 februarie 1880, IaÈ™i; d. 30 octombrie 1955), a fost un filosof, sociolog È™i estetician român. Membru al Academiei Române din 1919, preÈ™edintele Academiei Române (1944 – 1946), ministru al învățământului între 1932 È™i 1933, profesor la Universitățile din IaÈ™i È™i BucureÈ™ti.

A iniÈ›iat È™i îndrumat acÈ›iunea de cercetare monografică a satelor din România (1925 – 1948). A obÈ›inut legiferarea serviciului social (1939), prin care se instituÈ›ionaliza, pentru prima oară în lume, cercetarea sociologică, îmbinată cu acÈ›iunea socială practică È™i cu pedagogia socială.

A fondat È™i condus AsociaÈ›ia pentru ȘtiinÈ›a È™i Reforma Socială (1919 – 1921), Institutul Social Român (1921 – 1939, 1944-1948), Institutul de ȘtiinÈ›e Sociale al României (1939 – 1944), Consiliul NaÈ›ional de Cercetări ȘtiinÈ›ifice(1947 – 1948). A creat, împreună cu Victor Ion Popa, H. H. Stahl È™i G. FocÈ™a, Muzeul Satului (1936).

În domeniul literar-È™tiinÈ›ific, Gusti a înfiinÈ›at È™i a condus revistele „Arhiva pentru È™tiinÈ›a È™i reforma socială” (1919 – 1943) È™i „Sociologie românească” (1936 – 1944). A avut o contribuÈ›ie deosebită la formarea Muzeului Satului.

După invadarea È™i ocuparea României de către Armata RoÈ™ie (1944), Partidul Comunist din România a încercat, în zadar, să-l câÈ™tige pe Gusti de partea sa, cu oferte de colaborare; cu toate acestea, Dimitrie Gusti a devenit membru al ARLUS È™i a fost invitat în Uniunea Sovietică pentru a participa la ceremonii oficiale.

Gusti a fost fondatorul Școlii Sociologice de la BucureÈ™ti. El rezumă sistemul său sociologic la câteva enunÈ›uri:

  • Societatea se compune din unități sociale, adică din grupări de oameni legaÈ›i între ei printr-o organizare activă È™i o interdependență sufletească.
  • EsenÈ›a societății este voinÈ›a socială.
  • VoinÈ›a socială depune ca manifestări de viață: o activitate economică È™i una spirituală, reglementate de o a activitate juridică È™i de o activitate politică.
  • VoinÈ›a socială este condiÈ›ionată în manifestările ei de o serie de factori sau cadre care pot fi reduse la patru categorii fundamentale: cosmic, biologic, psihic È™i istoric.
  • Schimbările suferite de societate în decursul timpului, prin activitățile ei È™i sub înrâurirea factorilor condiÈ›ionanÈ›i, se numesc procese sociale.
  • Începuturile de dezvoltare pe care le putem surprinde în realitatea prezentă È™i, deci, le putem prevedea cu o oarecare precizie, se numesc tendinÈ›e sociale.

Plecând de la sistemul său, a fundamentat metoda monografică, metodă ce presupune abordarea simultană, multidisciplinară a subiectului pe cadre È™i manifestări, folosind echipe de specialiÈ™ti din domeniul È™tiinÈ›elor sociale, medici, ingineri, agronomi, învățători etc.

 Opere principale

  • Egoismus und Altruismus, 1904
  • Die soziologischen Betrehungen in der neuen Ethik, 1908
  • Cosmologia elenă, 1929
  • Sociologia militans, (volumul I, 1935; volumele I È™i II, 1946)
  • CunoaÈ™tere È™i acÈ›iune în serviciul naÈ›iunii, (2 volume), 1939
  • Problema sociologiei, 1940
  • La science de la realite sociale, 1941.
  • Enciclopedia Romaniei. Vol. I-IV, Bucharest 1938, 1938 1943

 

sursa: wikipedia


Scriitoarea Kate Morton pregăteşte românilor un nou bestseller

Editura Humanitas Fiction publică în curând, în colecÅ£ia Raftul Denisei, un nou roman al scriitoarei australience Kate Morton.

"Kate

A avut ÅŸansa ca primul ei roman, "Casa de la Riverton", – publicat de Humanitas Fiction în 2009 – să fie tradus în peste 30 de ţări ÅŸi desemnat de "Sunday Times" drept cea mai bine vândută carte a anului 2007 în Marea Britanie ÅŸi de "New York Times" drept cea mai bine vândută carte a anului 2008 în Statele Unite ale Americii. Iar Kate Morton a reuÅŸit să repete experienÅ£a ÅŸi cu cel de-al doilea roman, "Grădina uitată".

Cartea care va apărea la Humanitas Fiction a ajuns pe primul loc în topul bestsellerurilor din Australia ÅŸi a fost desemnat de "Sunday Times" drept cea mai bine vândută carte a anului în Marea Britanie. "În noaptea în care împlineÅŸte 21 de ani, Nell află un secret care îi va schimba definitiv viaÅ£a. Peste câteva zeci de ani, ea porneÅŸte în căutarea adevăratei sale identităţi, într-o călătorie care are drept punct final un conac ciudat, despre care se crede că ar fi bântuit, Blackhurst, cândva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet", promite sinopsisul.

POVESTEA UNUI GEAMANTAN

Fragment din volum

"Cassandra a îngenuncheat ÅŸi a ridicat colÅ£ul cuverturii, uitându- se sub pat. Era un geamantan micuÅ£ ÅŸi vechi. Capacul era întredeschis ÅŸi înăuntru se zăreau niÅŸte hârtii, o pânză albă ÅŸi o panglică albastră. S-a simÅ£it dintr-odată îmboldită de dorinÅ£a de a vedea tot ce e acolo, chiar dacă aceasta însemna să încalce regulile lui Nell.

Cu inima zbătându-i-se în piept, trase geamantanaÅŸul afară ÅŸi-i propti capacul de marginea patului, uitându-se înăuntru. O perie, veche ÅŸi desigur valoroasă, cu un mic cap de leopard pe ea – simbol al Londrei – gravat lângă păr. O rochiţă albă, tare frumoasă, ca rochiile acelea de pe vremuri cum Cassandra nici nu văzuse ÅŸi nici nu avusese vreodată ÅŸi la vederea căreia fetele de la ÅŸcoală s-ar fi prăpădit râs. Un teanc de hârtii legate cu o panglică bleu deschis. A tras de fundă ÅŸi-a dat-o la o parte să vadă ce era dedesubt.

O imagine, un crochiu în albnegru. O femeie frumoasă, cum nu mai văzuse niciodată, sub o boltă de verdeaţă. Ba nu, nu era o boltă, ci mai degrabă o intrare acoperită de frunze, ce dădea spre un tunel de copaci. Un labirint… cuvântul ciudat îi veni brusc în minte fără să se gândească prea mult. Nenumărate linioare negre se împleteau ca vrăjite alcătuind desenul, iar Cassandra se întreba cum ar fi să poÅ£i crea aÅŸa ceva. Imaginea îi era oarecum cunoscută ÅŸi nu-ÅŸi dădea seama de unde o ÅŸtia. Apoi îÅŸi dădu seama că femeia semăna cu un personaj dintr-o carte de copii.

O ilustraÅ£ie dintr-o carte de poveÅŸti de demult, cu fecioara care se preface în prinÅ£esă când Făt-Frumos o zăreÅŸte în hainele ei ponosite. Puse desenul pe jos, lângă ea, ÅŸi se uită mai departe la teancul de hârtii. Plicuri cu scrisori ÅŸi un carneÅ£el cu pagini liniate acoperite de un scris lunguieÅ£ ÅŸi înflorat. O fi fost în vreo limbă străină, căci nu-l putea citi. La fund, acoperită de tot felul de broÅŸuri ÅŸi pagini rupte de revistă, o fotografie cu un bărbat, o femeie ÅŸi o fetiţă cu cozi lungi. Habar n-avea cine sunt. Sub carneÅ£el a găsit o carte de poveÅŸti. Avea coperta verde, cartonată, cu titlul scris cu litere aurii: PoveÅŸti fermecate pentru fete ÅŸi băieÅ£i de Eliza Makepeace. Cassandra repetă numele autoarei, încântată de rezonanÅ£a lui misterioasă.

Deschise cartea ÅŸi dădu de chipul unei zâne care se ivea dintr- un cuib de pasăre, cu părul lung, încununat de o diademă de stele, cu aripi lungi, străvezii. Uitându-se mai atent, îÅŸi dădu seama că semăna cu femeia din desen. Iar în jurul cuibului stătea scris cu litere înflorate: «Autoarea ta, domniÅŸoara Makepeace ». A întors emoÅ£ionată pagina la prima poveste, zburătăcind o molie de hârtie".

 

sursa: evz


Aşa îţi vei oftica şeful! Uite cum poţi folosi Facebook la muncă, fără să fii prins!

"Hardlywork.in"

 

Având în vedere că angajaÅ£ilor le este de multe ori interzis să folosească reÅ£elele de socializare, precum Facebook, la locul de muncă, un programator a inventat un site care vine în "ajutorul" celor frustraÅ£i de regulile interne ale angajatorilor.

 

Astfel, programatorul a creat un site care converteÅŸte automat pagina personală de Facebook într-un tabel Excell în care se poate vedea, în timp real, întreaga activitate pe pe pagina principală a utilizatorului.

Site-ul se numeÅŸte "Hardlywork.in" iar cei care-l accesează au posibilitatea ca, prin platforma pusă la dispoziÅ£ie, în mod gratuit, să încarce clipuri, fotografii ÅŸi să interacÅ£ioneze, întocmai ca pe Facebook, cu prietenii lor virtuali.

Hardlywork.in a fost creat de Bay Gross, în vârstă de 20 de ani, de la Universitatea Yale. El a declarat că a ajuns să creeze acest site după ce o amică de-a sa a intrat într-un program guvernamental ÅŸi trebuia să găsească o metodă de a Å£ine legătura cu aceasta.

"Acum, după ce l-am pus la punct, toată lumea poate folosi programul meu ÅŸi toÅ£i cei din acel program guvernamental chiar îl folosesc" a delcarat Bay Gross, potrivit Daily Mail.



VIDEO|Jay Kay, solistul de la Jamiroquai, este norocos! S-a gasit palaria-talisman!

Jay Kay, solistul de la Jamiroquai, este norocos! S-a gasit palaria-talisman!

Sambata noapte, la petrecerea de dupa concertul sustinut la Mamaia pe plaja H2O, solistul trupei Jamiroquai a ramas fara palaria lui norocoasa. Dupa ce CANCAN a anuntat ca se da recompensa pentru gasirea ei, un binevoitor a luat legatura cu organizatorii concertului si a promis ca le-o va inmana vineri la clubul The Office din Mamaia.

 

""

Show. Jay Kay si Jamiroquai au sustinut, sambata, un concert de exceptie pe plaja, in Mamaia
       
      Au reusit sa-i gaseasca palaria lui Jay Kay. Britanicul a ratacit-o sambata noapte la petrecerea organizata dupa concertul pe care l-a sustinut alaturi de trupa lui la Mamaia. Incidentul s-a produs mai mult din joaca. Artistul a pus-o pe capul unei admiratoare, care a plecat cu ea. Pierderea l-a mahnit teribil pe Jay Kay, mai ales ca palaria avea atasat pe ea un talisman indian nepretuit, din punctul lui de vedere. Pentru a rezolva problema, Orange a pus la bataie un iphone 4 pentru cel care va gasi palaria norocoasa, iar CANCAN a anuntat recompensa. Imediat dupa publicarea articolului, organizatorii au fost contactati de un barbat care le-a povestit ca a citit CANCAN-ul si a recunoscut palaria pe capul unei domnisoare. A luat-o si a promis ca vineri va ajunge la Mamaia sa le-o inmaneze. Cu aceasta ocazie, Orange si clubul The Office din Mamaia vor organiza vineri seara o mega-petrecere, prin care vor sarbatori recuperarea palariei-talisman. Jay va intra in posesia ei fie prin intermediul staffului sau, fie personal, pe 15 septembrie, cand revine in Romania. La invitatia lui Dan Malusel, unul dintre proprietarii clubului The Office, solistul de la Jamiroquai isi va petrece vacanta la Predeal, in casa acestuia din Susai. 
sursa: cancan


Foto | Protest în sânii goi în faţa Parlamentului ucrainean

""""

Militantele FEMEN, miÈ™care cunoscută pentru acÅ£iunile sale de protest inedite, au pătruns marÅ£i în curtea Parlamentului de la Kiev ÅŸi au protestat cu sânii goi, pentru a denunÅ£a proiectul privind prelungirea vârstei de pensionare.

Proiectul guvernamental de reformă a pensiilor, care trebuie adoptat în ultimă lectură joi, prevede îndeosebi creÅŸterea treptată a vârstei de pensionare de la 55 la 60 de ani pentru femei ÅŸi de la 60 la 62 de ani pentru bărbaÅ£i, pentru salariaÅ£ii din sistemul public.

Trei tinere, cu coroane de flori pe cap, potrivit portului popular ucrainean, au trecut de gardul din fier forjat al intrării principale a Parlamentului de la Kiev ÅŸi s-au îndreptat spre mijlocul curÅ£ii. Îmbrăcate în pantaloni negri ÅŸi cu o mică vestă ce le acoperea braÅ£ele ÅŸi ceafa, femeile, cu sânii goi, au alergat prin curte prin faÅ£a poliÅ£iÅŸtilor, fluturând o bucată de pânză roÅŸie cum fac toreadorii în arenă, fiind rapid interpelate.

”AcÅ£iunea noastră vizează această reformă a brutelor. Oamenii nu vor supravieÅ£ui pur ÅŸi simplu până la vârsta pensionării”, striga o militantă a FEMEN.


Despăgubire record: Constanda a câştigat procesul cu Primăria Capitalei

"" 

Omul de afaceri Costică Constanda a câÅŸtigat 165 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei ÅŸi municipiul BucureÅŸti, reprezentat de Consiliul General, în privinÅ£a unor terenuri, un caz care durează de mai bine de un deceniu, de pe vremea când primar al Capitalei era Traian Băsescu, actualul preÅŸedinte al României.

Despăgubire record: Constanda a câÅŸtigat procesul cu Primăria Capitalei ÅŸi trebuie să primească 165 mil. euro (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Costică Constanda are de primit, prin decizia Tribunalului BucureÅŸti, despăgubiri de peste 35 de milioane de euro legat de contractul de schimb pentru terenul ÅŸi construcÅ£iile din Satul Francez ÅŸi aproape 110 milioane de euro reprezentând contravaloarea terenului din Parcul Bordei.

Judecătorii Tribunalului BucureÅŸti au admis cererea înaintată de omul de afaceri ÅŸi de soÅ£ia sa ÅŸi au dispus rezoluÅ£iunea contractului de schimb prin care Constanda a renunÅ£at la terenul din Parcul Bordei, pentru unul în Satul Francez, părÅ£ile revenind la situaÅ£ia anterioară contractului.

Prin urmare, municipalitatea îi va plăti lui Constanda suma de 109.216.400 de euro, reprezentând contravaloarea terenului situat în BucureÅŸti, ÅŸi delimitat de strada I.V. Turgheniev nr 11-15 ÅŸi Bulevardul Aviatorilor nr.110-112.

InstanÅ£a i-a mai acordat lui Constanda suma de 6.417.669 de euro, reprezentând contravaloarea sultei pentru contractul de schimb pentru terenul ÅŸi construcÅ£iile din Satul Francez ÅŸi, respectiv 29.757.210 de euro despăgubiri conform acestui contract de schimb.

Costică Constanda mai are dreptul la suma de 79.484.625 lei reprezentând dobânda legală aferentă despăgubirilor.

Decizia poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Ziarul Financiar a relatat, miercuri, că omul de afaceri ar avea de primit suma de 290 de milioane de euro, prezentând ÅŸi un calcul potrivit căruia în cazul în care decizia Tribunalului Capitalei va fi confirmată la Curtea de Apel BucureÅŸti, fiecărui bucureÅŸtean revenindu-i 150 de euro pentru achitarea obligaÅ£iilor ce revin astfel municipalităţii.


Adam Sandler îi dă viaţă lui Dracula într-un film de animaţie

""

Adam Sandler îi dă viaţă lui Dracula într-un film de animaÅ£ie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american Adam Sandler va asigura vocea personajului Dracula în filmul "Hotel Transylvania", un lungmetraj de animaÅ£ie ce va fi realizat în format 3D de Sony Pictures Animation.

Personajul interpretat de Sandler nu va fi doar "PrinÅ£ul întunericului", ci ÅŸi un tată extrem de protector faţă de fiica lui adolescentă, Mavis. Potrivit reprezentanÅ£ilor studiourilor producătoare, "Dracula inventează poveÅŸti despre tot felul de pericole, pentru a descuraja înclinaÅ£ia spre aventură a fiicei sale".

Din distribuÅ£ia acestui proiect mai fac parte Kevin James – care va asigura vocea personajului Frankenstein – ÅŸi Fran Drescher – care va juca rolul soÅ£iei lui Frankenstein.

David Spade va fi Quasimodo, fostul cocoÅŸat de la Notre Dame, devenit între timp un renumit maestru bucătar.

Steve Buscemi ÅŸi Moly Shannon vor fi vârcolaci, iar cântăreÅ£ul Cee Lo Green îÅŸi împrumută vocea pentru o mumie.

Acest lungmetraj va fi lansat pe marile ecrane pe 21 septembrie 2012.

Adam Sandler, în vârstă de 44 de ani, a devenit celebru în anii ’90 graÅ£ie rolurilor sale din câteva comedii cu succes la public, precum "Ghinionistul/ Happy Gilmore" (1996) ÅŸi "Băiatul cu apa rece/ The Waterboy" (1998). Actorul, care scrie uneori scenariile filmelor în care joacă, a mai jucat în în filme precum "Tipi simpatici" (2009), "Nu te pune cu Zohan" (2008), "Vă declar soÅ£ ÅŸi… soÅ£ie?" (2007), "Click – Zapând prin viaţă" (2006) ÅŸi "Echipa Sfarmă-Tot" (2005).

 

sursa: mediafax


G.I Joe 2: Se pregăteşte Bruce Willis

DeÅŸi primul film nu a avut cine ÅŸtie ce succes, Paramount schiÅ£ează o continuare, cu Bruce Willis între favoriÅ£ii pentru obÅ£inerea unui rol principal.

 

Din punct de vedere al numelor ce se vor găsi pe afiÅŸul lui G.I. Joe 2, am putea vorbi mai degrabă despre o ne-continuare a primului film din ceea ce riscă să devină o serie. Paramount au analizat reacÅ£iile, destul de severe, de care avut parte primul G.I. Joe ÅŸi au ajuns la concluzia că subiectul Å£ine dar distribuÅ£ia nu a fost la înălÅ£ime. AÅŸa că se încearcă atragerea unui nume greu, Bruce Willis fiind primul pe listă ÅŸi, din câte se aude, nu va fi greu de convins, deÅŸi, cum bine ÅŸtim cu toÅ£ii, e al naibii de greu de ucis. Rolul care i se pregăteÅŸte lui Bruce este Joe Colton, un personaj care nu a apărut în primul G.I. Joe.

Åži regizorul va fi unul nou. Pentru G.I.Joe 2: Cobra Strikes s-a negociat cu Jon Chu, după ce Stephen Sommers a abandonat scaunul de regizor. Joseph Gordon-Levitt ÅŸi Sienna Miller nu-ÅŸi vor relua nici ei partiturile actoriceÅŸti, locurile lor fiind preluate de Dwayne Johnson ÅŸi Adrianne Palicki (noua Wonder Woman, dacă nu aÅ£i uitat). Va mai fi ÅŸi Channing Tatum pe afiÅŸ, fostul stripper intră în rolul unui personaj din originalul G.I. Joe, Duke. Dacă asta e, de fapt, vestea bună, voi decideÅ£i, fetelor.

 

sursa: realitatea


Se dărâmă stadionul Steaua!…Vezi ce ar urma să se construiască în Ghencea

 

Stadionul Steaua a fost supranumit în ultimii ani "Templul fotbalului românesc". Sintagma a fost lansată de Mihai Stoica, în precendentul mandat de manager general la Steaua, pe vremea când arena era umplută până la refuz de suporteri. Acum, "Templul" nu numai că este pustiit, fanii fiind izgoniÅ£i de la stadion de rezultatele slabe, dar ÅŸi de tensiunea permanentă de la echipă, dar ar putea chiar să fie "ras" de pe faÅ£a pământului.

Steaua juca în Ghencea din 1974 / FOTO: www.steauafc.com

Steaua a plecat din Ghencea, din cauza neînÅ£elegerilor dintre finanÅ£atorul Gigi Becali ÅŸi MApN privind chiria ÅŸi utilităţile. Arena pe care "roÅŸ-albaÅŸtrii" jucau din 1974 ÅŸi care a fost ani de-a rândul ÅŸi "casa" naÅ£ionalei României nu mai are, astfel, niciun rost ÅŸi ar putea fi demolată, scrie Prosport.

În locul actualului stadion Steaua, care are o capacitate peste 28.000 de locuri, fiind în Bulevardul Ghencea ar urma să "răsară" o arenă mai mică, de numai 10.000 de locuri, dar ÅŸi un cartier rezidenÅ£ial.

Terenul pe care se află acum stadionul Steaua a fost luat de armată de la familii din comuna Chiajna, care acum sunt decise să le revendice. "Nu este niciun secret ÅŸi nu glumesc deloc. Terenurile pe care se află stadionul Steaua ÅŸi cele situate pe prelungirea Ghencea au fost înainte de război ale mai multor familii din comuna mea. Oamenii îÅŸi doresc pământurile înapoi, iar eu nu am de gând să mă cert cu nimeni", a declarat primarul Chiajnei, Mircea Minea.

Potrivit sursei citate, lucrurile nu ar urma însă să se oprească aici. Un grup de investitori intenÅ£ionează să cumpere drepturile de proprietate ale cetăţenilor din Chiajna, pentru a construi un cartier rezidenÅ£ial ÅŸi un nou stadion de fotbal, cu o capacitate de 10.000 de locuri, pentru a dribla un paragraf din legea sportului, care interzice schimbarea destinaÅ£iei unei baze sportive.

Helmut Duckadam, eroul Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni, câÅŸtigată în faÅ£a Barcelonei, pe 7 mai 1986, se întristează când vede unde s-a ajuns. "E păcat ce face MApN. Aproape a reuÅŸit să scoată Steaua din Ghencea, iar stadionul e pe cale să fie demolat. Nu mă mai miră nimic în România, atâta timp cât la Arad a fost demolat stadionul Vagonul, pe care s-a jucat primul meci oficial de la noi din Å£ară, iar în locul lui a fost construit un supermarket".