""

       Un număr de 440 persoane de diferite naÅ£ionalităţi au rezervat un loc la bordul navelor spaÅ£iale Virgin Galactic ale miliardarului Richard Branson, informează site-ul maxisciences.com.

   Printre cei 440 viitori pasageri ai navetelor spaÅ£iale ar urma să se numere ÅŸi un adolescent canadian, astăzi în vârstă de 17 ani. Tânărul, care a vrut să rămână anonim, a strâns de anul trecut destui bani ca să poată efectua un zbor în spaÅ£iu. Visul lui ar putea deveni realitate anul viitor, el urmând să fie, la cei 18 ani ai săi, cel mai tânăr om din istoria zborurilor în spaÅ£iu.

‘    Printre cei care doresc să călătorească în spaÅ£iu, este singurul sub 18 ani’, spune agentul de călătorie Michael Broadhurst în La Presse Canadienne. Regulamentul Virgin prevede ca pasagerii să aibă peste 18 ani. Tânărul va fi însoÅ£it de un părinte. Sumele depuse de turiÅŸtii în spaÅ£iu, care provin din 40 de ţări diferite, totalizează deja 55 milioane de dolari, dar navetele Virgin Galactic n-au terminat încă testele. ‘Ar trebui să fim gata peste circa 12 luni’, a declarat Richard Branson în La Presse Canadienne la începutul lunii iunie. ‘Cum vom fi gata, plecăm în spaÅ£iu’, a adăugat el.

Costul unei călătorii este de 200.000 dolari (cam 140.000 euro) de persoană. ‘Multora le place aventura ÅŸi vor să înfrunte o nouă provocare’, este de părere Stephanie Anevich, coproprietar al grupului Vision 2000, care face rezervări în Canada pentru zborurile Virgin Galactic.’Sunt ÅŸi oameni cu adevărat bogaÅ£i care vor să meargă în spaÅ£iu pentru că-ÅŸi permit să facă aproape tot ce doresc’, a mai declarat ea Associated Press.

Virgin Galactic prevede să trimită navete în spaÅ£iu, pentru zboruri suborbitale în scop turistic. Zborul durează aproximativ 150 minute, timp în care se ajunge la altitudinea maximă de 110 km, ÅŸi, cinci minute, pasagerii vor putea experimenta lipsa de gravitaÅ£ie. SpaceShipTwo, cu o capacitate de ÅŸase pasageri ÅŸi doi piloÅ£i, este nava care va duce turiÅŸtii în spaÅ£iu. De aici, călătorii spaÅ£iali vor avea o vedere fabuloasă asupra Pământului. Dacă cel mai tânăr pasager are 18 ani, cel mai în vârsta are 89! Printre persoanele publice care vor urca primele la bordul navetelor spaÅ£iale figurează câteva celebrităţi americane, precum actorii Victoria Principal ÅŸi Russell Brand.

 

sursa: agerpress


About Post Author

Lasă un răspuns