Primii fulgi de zăpadă care au căzut în New York în această iarnă au provocat haos în trafic şi întârzieri ale mai multor curse aeriene, relatează vineri Xinhua.

Ninsoarea, care a început joi după-amiaza, a cuprins toate cele cinci zone principale ale metropolei, iar stratul de zăpadă a ajuns până la 12,7 centimetri în Bronx, cel mai nordic cartier.

Vremea extremă a perturbat activitatea pe Aeroportul Kennedy. Cursele programate să aterizeze după-amiaza au înregistrat întârzieri, în medie, de trei ore din cauza zăpezii şi a gheţii.

Sistemul de alertare de urgenţă din New York a publicat notificări în timp real pe contul său de Twitter publicul fiind îndemnat să ia în calcul rutele alternative după ce sistemul de tranzit al oraşului s-a defectat parţial.

Autospecialele de împrăştiere a sării au fost puse în funcţiune pentru a preveni acumularea de zăpadă şi gheaţă pe carosabil.

”Fiţi prudenţi în timpul navetei de seară”, a atenţionat joi primarul din New York, Bill de Blasio avertizând că drumurile ar putea deveni „foarte alunecoase” în cursul nopţii.

Potrivit prognozelor meteorologice, ninsoarea se va schimba în lapoviţă şi ploaie pe parcursul nopţii.

About Post Author

Lasă un răspuns