Spectacolul „Două loturi”, cu Marius Manole şi Ana Ciontea, difuzat în weekend de Teatrul Naţional din Bucureşti

 

Spectacolul „Două loturi”, punere în scenă a lui Alexandru Dabija, cu Marius Manole şi Ana Ciontea în distribuţie, va fi difuzat în weekend pe canalul de YouTube al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Din distribuţia spectacolului care a avut premiera în 2012 fac parte Gavril Pătru, Corina Moise, Valentina Zaharia, Eliza Păuna, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniţă, Eduard Cârlan, Ionuţ Toader şi Dragoş Dumitru.

Denumită iniţial „Două bilete pierdute” şi publicată în 1901 ca supliment al publicaţiei Moftul român, nuvela a apărut apoi în Momente, cu titlul definitiv „Două loturi”.

Alexandru Dabija, care semnează regia şi dramatizarea operei, a ales drumul mai puţin bătătorit. „Prefer nu varianta celor mulţi, ci a celor puţini, pe care succesiunea de ghinioane ale lui Lefter îi trimite cu gândul la destin, la o glumă sinistră, comisă de nu se ştie cine. Când depăşeşte limitele, nenorocul stârneşte compasiune şi, în cazuri extreme, groază”.

„Două loturi” va putea fi vizionat vineri, începând cu ora 16.00, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

Spectacolul i-a adus regizorului Alexandru Dabija premiul la gala UNITER din 2013 şi alte două distincţii scenografului Helmut Stürmer: premiul UNITER şi premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Româneşti. Spectacolul a participat la prima ediţie a Madach International Theatre Meeting, în 2014, iar în 2017, la festivalul internaţional Eurokontext.

About Post Author

Lasă un răspuns