Cel de-al patrulea şi ultimul lungmetraj din franciza „Avengers”, „Endgame”, a debutat cu încasări de 1,2 miliarde de dolari la nivel global, doborând mai multe recorduri, inclusiv cel mai bun debut din toate timpurile al unui film.

Producţia Disney-Marvel s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 350 de milioane de dolari, însă a avut şi cea mai mare distribuţie din toate timpurile între filmele lansate în teritoriu, scrie Variety.

Patru din cinci bilete de cinema vândute weekendul trecut a fost pentru vizionarea „Avengers: Endgame”.

Acest film a depăşit recordurile de încasări ale „Avengers: Infinity War” (2018) cu aproximativ 100 de milioane de dolari, la nivel nord-american, şi cu 560 de milioane de dolari, la nivel internaţional.

În China, a generat încasări de 329 de milioane de dolari în cele cinci zile de la lansare.

Filmul, regizat de fraţii Anthony şi Joe Russo, are o distribuţie formată din staruri ca Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper şi Josh Brolin.

Avengers: Endgame” este al 22-lea film din universul cinematografic Marvel, care a fost lansat în 2008 cu „Iron Man”. Toate aceste filme au generat încasări la nivel global de peste 19 miliarde de dolari.

Lungmetrajul a depăşit cifra de 1 miliard de dolari încasări în doar cinci zile de la premieră, faţă de „Avengers: Infinity War”, care a avut nevoie de 11 zile.

Referitor la debutul pe plan internaţional, şi aici filmul deţine un record, cu 859 milioane de dolari încasări, faţă de „Fate of the Furious”, care deţinea recordul cu 443 de milioane de dolari.

„Endgame” a înregistrat şi cel mai bun weekend de debut în 44 de pieţe, între care Australia, China, Coreea de Sud, Brazilia, Mexic, Argentina, Spania şi Marea Britanie şi Irlanda.

După al optulea weekend de la premieră, producţia „Captain Marvel”, semnată tot Disney-Marvel, a urcat două locuri în clasamentul nord-american, până pe doi, cu încasări de 8,1 milioane de dolari.

Filmul horror „The Curse of La Llorona” a coborât, după al doilea weekend de la debutul în fruntea clasamnetului, pe poziţia a treia, cu încasări de 7.5 milioane de dolari.

Drama „Breakthrough”, regizată de Roxann Dawson, a coborât un loc, până pe patru, după al doilea weekend de la lansare, cu 6,3 milioane de dolari încasări.

În al patrulea sfârşit de săptămână de la premieră, lungmetrajul SF „Shazam!” a generat încasări de 5,5 milioane de dolari şi a coborât trei locuri până pe cinci în box office-ul nord-american.

Comedia „Little”, cu Regina Hall, Marsai Martin şi Issa Rae în distribuţie, s-a clasat pe poziţia a şasea, în coborâre un loc, după ce, în al treilea weekend de la lansare, a generat încasări de 3,4 milioane de dolari.

„Dumbo”, adaptarea făcută de Tim Burton pentru Disney, a coborât şi ea un loc, până pe şapte, după al cincilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 3,2 milioane de dolari.

Producţiile horror „Pet Sematary” şi, „Us” şi documentarul „Penguins” al lui Disney ocupă locurile opt, nouă şi zece în clasament, cu încasări de 1,29 de milioane de dolari, 1,14 milioane de dolari, respectiv 1 milion de dolari.

About Post Author

Lasă un răspuns