Noul spot publicitar rememorează momentul primului drum parcurs cu un automobil, la finele secolului al XIX-lea, într-un an istoric pentru tot ceea ce înseamnă azi industrie auto, 1888.

Compania Mercedes Benz a produs la Sibiu ultimul clip publicitar în care prezintă un moment istoric deopotrivă pentru colosul german şi întreaga industrie auto, scrie Ora de Sibiu.

Producătorii spotului publicitar şi-au imaginat primul drum cu automobilul parcurs de Bertha Benz, soţia lui Karl Benz, inginerul care a rămas în istorie ca inventatorul automobilului şi omul care a pus bazele viitorului imperiu Mercedes. 

Pe 5 august 1888, Bertha Benz a străbătut o distanţă considerat uriaşă pe atunci, la volanul unui Benz Patent Motor Car, pe distanţa Mannheim – Pforzheim (106 kilometri), pentru a-şi vizita părinţii.

Bertha a avut nevoie de 12 ore pentru a parcurge acest drum, iar pe parcurs s-a văzut nevoită să facă faţă unei provocări neaşteptate, rămânând fără combustibil.  

Şi pentru că motorul automobilului funcţiona pe bază de ligroină, solvent care se găsea doar în farmacii, Bertha Benz s-a deplasat până în orăşelul Wiesloch, unde a făcut plinul la o farmacie.

Azi, după aproape un secol şi jumătate de la acel eveniment, farmacia respectivă este considerată prima staţie de carburant din istorie.  

Reclama a fost făcută pe străzile Sibiului şi în Mărginimea Sibiului, iar locurile unde s-a filmat au fost special amenajate.

Potrivit Ora de Sibiu, strada Turnului a fost transformată într-una de pământ, au fost aduse animale, iar vestimentaţia actorilor a fost exact ca cea din secolul XIX.

În video apar actori străini selectaţi de producători, dar şi câţiva actori de la Teatrul Radu Stanca şi mai mulţi figuranţi. 

About Post Author

Lasă un răspuns