„Autostrada Moldovei începe azi!”, a transmis Partidul Social Democrat, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook, în ziua în care are loc protestul, la nivel naţional, initiat de afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, prin care românii sunt încurajaţi să oprească lucrul timp de 15 minute, în data de 15 martie, la ora 15.00.

Potrivit PSD, „varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european)”.

„Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată.

Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier”, scrie în postare. 

Pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute, mai multe companii și chiar și unii primari din regiune au anunțat că vor întrerupe munca, în semn de protest față de lipsa de interes a Guvernului față de infrastructură, în general, și față de Autostrada Moldova, în particular.

Ștefan Mandachi este un afacerist din Bucovina care a construit primul metru de autostradă în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din Moldova.

Gestul său a fost menit să atragă atenția autorităților care dau dovadă de lipsa de interes față de acest subiect.

„În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante.

Pentru autostrăzi, fii solidar!

Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi. Provocarea lui a mers către trei oameni de afaceri: Ion Ţiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă.

About Post Author

Lasă un răspuns