Untold Festival, cel mai mare eveniment muzical din 2015 din România, după numărul de spectatori, a câştigat miercuri noapte premiul "Best Major Festival", la Gala "European Festivals Awards" care a avut loc în Olanda.

         Festivalul, care s-a desfăşurat între 30 iulie – 2 august 2015 la Cluj-Napoca, a surclasat evenimente de renume precum Sziget Festival, din Ungaria şi Tomorrowland din Belgia, selectate la aceeaşi secţiune.

         Premiile European Festivals Awards au fost înfiinţate în 2010 şi sunt acordate de European Festival Association Yourope şi portalul dedicat festivalurilor Virtual Festivals Europe, pe baza votului publicului din întreaga Europă şi a opiniei specialiştilor.

        Distincţiile sunt singurele de acest fel dedicate exclusiv recunoaşterii meritelor organizatorilor de festivaluri şi implicit a artiştilor invitaţi.

        Pentru premiile aferente anului 2015 au votat 800.000 de fani din 50 de ţări europene, specialiştii consultaţi de organizatori având de asemenea un cuvânt de spus în decizia finală.

        Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc miercuri seară, ca în fiecare an, în cadrul festivalului-conferinţă "Eurosonic Noorderslag" din Groningen, Olanda.

        Organizatorii nu au afişat încă, pe site-ul oficial, lista completă de câştigători.

        Reprezentanţii Untold au postat în schimb pe pagina de facebook a evenimentului o fotografie cu anunţul câştigător, cu mesajuj: "Vă mulţumim!!! Suntem fara cuvinte… / Thank you!!! We’re speechless…".


                           

       

        România a mai avut nominalizări şi la alte categorii: Best Medium Size Festival – Electric Castle, Best Small Size Festival – Jazz in The Park şi Best Indoor Festival – TIMAF.

        Coincidenţă sau nu, toate cele patru festivaluri au loc la Cluj-Napoca.

   Organizat iniţial ca parte integrantă a programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 Untold Festival a atras 240.000 de spectatori în patru zile de festival.

       Din headline au făcut parte nume cunoscute în muzica electronică, precum David Guetta, Armin van Buuren, Avicii, Dimitri Las Vegas & Like Mike sau ATB.

      Ca urmare a succesului înregistrat evenimentul va avea şi o a doua ediţie, în vara 2016.

 

                                  

About Post Author

Lasă un răspuns