Trupa rap-rock Rage Against the Machine a anunţat că va susţine anul acesta, începând cu 26 martie, un turneu de şapte luni în Statele Unite, Canada şi Europa.

Acesta este primul turneu al grupului după despărţirea din 2011.

Turneul va începe pe 26 martie, în Texas, şi se va încheia pe 12 septembrie, în Viena.

După segmentul nord-american, trupa va ajunge în Europa pe 28 august (Leeds Festival). Vor urma Reading Festival, Rock En Seine (Paris), Ireland Electric Picnic Festival, Lollapalooza Berlin Festival, concerte în Praga, Cracovia şi Viena.

Duo-ul hip-hop Run the Jewels va cânta în deschiderea concertelor ce nu fac parte din festivaluri.

RATM va colabora cu mai multe grupuri caritabile şi activiste pentru acest turneu. Toate veniturile generate de primele trei concerte vor fi donate unor organizaţii care luptă pentru drepturile imigranţilor.

Rage Against the Machine, cunoscută pentru puternicele mesaje sociale, a fost fondată în 1991, în Los Angeles. A lansat patru albume de studio, certificate cu platină şi a fost recompensată cu două premii Grammy din şapte nominalizări. Grupul a activat între anii 1991 şi 2000 şi 2007 şi 2011.

În timpul pauzei, liderul Zack de la Rocha a urmat o carieră solo. Cel mai recent album lansat de el datează din 2016. Ceilalţi trei membri ai grupului – chitaristul Tom Morello, bateristul Brad Wilk şi basistul Tim Commerford – au format, împreună cu Chuck D de la Public Enemy şi cu B-Real de la Cypress Hill, grupul Prophets of Rage.

Morello a făcut parte şi din proiectul Audioslave al lui Chris Cornell, liderul trupei Soundgarden.

About Post Author

Lasă un răspuns