Crezi că poți compromite sistemele vitale în baza cărora funcționează Model 3, cea mai nouă mașină produsă de Tesla?

Asta e șansa ta și totul se întâmplă cât de poate de legal. În plus, poți câștiga până la 900.000 de dolari în acest proces, scrie Forbes.

Tesla Model 3
Foto: Agerpres

Pwn2Own, cea mai cunoscută competiție pentru hackeri din lume, pune la bătaie premii care variază între 35.000 și 250.000 de dolari pentru hackerii care pot să „spargă” sistemele Tesla Model 3.

Este pentru prima dată când acest model Tesla este pus la dispoziția hackerilor.

Cel mai mic premiu în bani va merge către persoana care poate intra în sistemul de infotainment al mașinii.

Premiul cel mai mare, în valoare de 250.000 de dolari va merge către hackerul sau echipa care va reuși să „spargă” prima una dintre cele trei sisteme critice ale mașinii: Gateway-ul, autopilotul sau VCSEC.

Gateway este un hub central care controlează toate datele Tesla, încărcate de companie sau useri.

Dacă un hacker preia controlul asupra acestui sistem va putea controla o mare parte dintre funcțiile automobilului.

Preluarea controlului asupra autopilotului vine la pachet cu o serie de probleme evidente și foarte serioase, controlul mașinii fiind practic la o altă persoană și nu la șofer.

Sistemul VCSEC înglobează funcțiile de securitate ale autoturismului, inclusiv alarma.

Un alt premiu, în valoare de 100.000 de dolari, este oferit persoanei care poate să compromită sistemul de închidere al mașinii.

Model 3 poate fi deschis cu un card Tesla unic sau cu ajutorul aplicației de pe telefonul mobil. Un alt premiu de aceeași valoare va fi oferit hackerului care poate porni mașina fără card.

Norocoasa persoană care va strânge cele mai multe puncte în cadrul acestei provocări va pleca acasă nu numai cu premiile în bani, ci și cu automobilul Tesla.

Mașina Model 3 este pusă la dispoziție chiar de compania Tesla, care va strânge datele obținute și le va face publice după ce găsește soluții la vulnerabilitățile din sistem descoperite de hackeri.

Competiția Pwn2Own va avea loc în luna martie, în Vancouver, Canada.

About Post Author

Lasă un răspuns