Mădălina Ghenea, actriţă şi model cu o carieră internaţională, se va întâlni cu publicul din România la proiecţiile speciale ale primului film românesc în care joacă, „Urma”, debutul regizoral în lungmetraj al actorului Dorian Boguţă, ce va debuta în cinematografele din ţară pe 6 martie.

În săptămâna lansării, Mădălina Ghenea se va întâlni cu spectatorii din Iaşi şi Bucureşti, la trei dintre avanpremierele filmului.

Prima ei întâlnire cu spectatorii va avea loc la Iaşi, pe 2 martie, de la ora 20.00, la Ateneul din Tătăraşi, unde va fi alături de actorii Teodor Corban şi Liviu Pintileasa.

Ghenea va fi prezentă, pe 4 martie, de la 20.30, la Băneasa Shopping City – Grand Cinema & More din Bucureşti, alături de regizorul Dorian Boguţă şi de actorii Dragoş Bucur şi Marin Grigore.

Pe 5 martie, de la 20.00, la Cinema City AFI Cotroceni, Mădălina Ghenea va povesti despre filmările pentru „Urma” şi rolul ei alături de actorul Marin Grigore.

Un policier cu accente de thriller, „Urma” e o poveste despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Totul porneşte de la dispariţia unui pianist celebru. Poliţistul care preia cazul află, treptat, despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor lui, devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne.

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Rădulescu, Dragoş Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa şi István Téglás.

Este primul film românesc în care joacă Mădălina Ghenea, remarcată de presa internaţională în producţii precum „Youth” al lui Paolo Sorrentino, „The Mongrel” (r. Alessandro Gassman, 2012) şi „Dom Hemingway” (r. Richard Shepard, 2013).

În „Urma”, vedeta joacă rolul iubitei celui dispărut, un personaj-cheie în ancheta poliţiei. Alături de ea, debutează în film şi Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.

„Urma” va avea proiecţii în prezenţa echipei şi la Cluj-Napoca (5 martie, Cinema Victoria, la Cinemateca TIFF), Arad (6 martie, Cinema Arta), Timişoara (7 martie, Cinema City Timişoara Shopping City), Sibiu (11 martie, Cinema Ion Besoiu). În Bucureşti, echipa va fi prezentă şi la Cinema „Elvire Popesco” (8 martie) şi Cinema Muzeul Ţăranului (10 martie).

Lungmetrajul „Urma” a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Namur şi a fost selectat în competiţia Spectrum la Cottbus. Scenariul este semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălăşoiu („Sieranevada”), iar montajul îi aparţine lui Tudor Popescu. „Urma” este produs de Hai Hui Entertainment, în co-producţie cu Mandragora, Actoriedefilm şi Point Film.

Echipa filmului a realizat şi un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ Urma, „A Place for Me”, de pe albumul „Trend Off” din 2007.

În cinematografele din România, „Urma” este distribuit de Transilvania Film.

About Post Author

Lasă un răspuns