Fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul "Strămutaţilor de lux", a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, el fiind adus din penitenciarul din municipiu, unde îşi ispăşeşte pedeapsa.
 Fostul lider al PDL Gorj Ionel Manţog a fost internat, miercuri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, fiind păzit de un poliţist, la fel ca orice alt deţinut aflat într-o astfel de situaţie.

Directorul unităţii sanitare, Vasile Stănculete, a declarat, joi, că nu poate face public diagnosticul lui Manţog, acesta fiind supus unor investigaţii medicale ale căror rezultate vor fi cunoscute în cursul acestei zile.

Ionel Manţog a fost director de resurse umane în fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi director economic la SNLO, precum şi secretar de stat în Ministerul Economiei, pe probleme de minerit. De asemenea, Ionel Manţog a condus filiala Gorj a PDL şi a fost consilier judeţean în mandatul 2008-2012.

În 9 iulie, Ionel Manţog şi fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnaţi de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul "Strămutaţilor de lux", decizia fiind definitivă.

Totodată, instanţa supremă a dispus confiscarea de la Manţog a 378.526,5443 lei, iar de la Vulpe a 454.773,8047 lei, sume dobândite din săvârşirea infracţiunii.

Manţog şi Vulpe au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în 2006. Cei doi au fost acuzaţi că ar fi beneficiat de informaţii clasificate din interiorul societăţii pe care o conduceau pentru a achiziţiona din timp terenuri în zonele ce urmau a fi expropriate de compania minieră, în schimbul acestora urmând să le fie reconstruite vile la marginea municipiului Târgu Jiu, în cartierul Primăverii.

La 4 aprilie 2011, Manţog şi Vulpe au fost condamnaţi de Tribunalul Sibiu la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii. Această sentinţă a fost casată în totalitate de instanţa supremă, în 4 iulie, când s-a decis condamnarea lui Manţog la cinci ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Totodată, ICCJ l-a condamnat, în decembrie 2009, pe deputatul PDL Cosmin Mihai Popescu, fost secretar de stat MEC, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, în legătură cu faptele de corupţie de care era acuzat Ionel Manţog în dosarul "Strămutaţilor de lux".

 

 

Sursa : www.mediafax.roAbout Post Author

Lasă un răspuns