Creditorii internaţionali ai Greciei analizează extinderea cu doi ani a perioadei în care statul trebuie să atingă ţintele de deficit bugetar, a declarat ministrul de Finanţe de la Atena, Yannis Stournaras, adăugând că termenul mai lung ar putea fi finanţat fără noi fonduri de la ţările zonei euro."Este un subiect luat în discuţie de toţi creditorii internaţionali. Toate calculele pe care le facem acum presupun că programul va dura până în 2016, că deficitul bugetar de 4,5% va fi atins în 2016 şi nu în 2014", a spus Stournaras, potrivit CNBC.

Ministrul elen a susţinut că, în opinia sa, nu vor fi necesare noi fonduri de la ţările zonei euro pentru a facilita respectarea noilor termene.

Extinderea cu doi ani a termenului de reducere a deficitului bugetar ar crea un necesar de fonduri de 12 miliarde de euro, care ar putea fi acoperit parţial cu o finanţare de 8 miliarde de euro de la FMI, pregătită de Fond pentru eventualitatea unei recesiuni mai puternice decât se anticipa, a adăugat ministrul.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/economic/creditorii-greciei-ar-putea-extinde-cu-doi-ani-termenul-stabilit-pentru-atingerea-tintelor-bugetare-10180982

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

Lasă un răspuns