Peste 1.500 de alergători vor participa duminică la cea de-a treia ediţie a Băneasa Forest Run, care se desfăşoară în Pădurea Băneasa.

Potrivit organizatorilor, startul pentru cele trei curse ale acestei ediţii se va da la ora 10,30 – pentru proba de Cros (11 km); la ora 10,50 – pentru proba de Semimaraton (21 km) şi la ora 14,30 – pentru cursa Family (3 km).

„Dintre cei 1.500 de participanţi, cei mai mulţi s-au înscris la proba de cros, aproape 800, iar 300 au optat pentru cursa populară de 3 kilometri, o premieră pentru Băneasa Forest Run, la care părinţii vor alerga alături de copiii lor.

Această cursă, la care vor lua startul 100 de copii, se adresează începătorilor, care pot să alerge pe distanţe mai mici sau celor care vor să alerge împreună cu familia”, precizează organizatorii.

Potrivit sursei citate, toţi alergătorii înscrişi la Băneasa Forest Run au avut posibilitatea să doneze bani pentru MagiCAMP, un proiect caritabil, care ajută copiii bolnavi de cancer să meargă în tabere de vară. În urma donaţiilor, s-au strâns peste 30.000 de lei, iar până în ziua competiţiei această sumă impresionantă va mai creşte datorită celor care s-au oferit să fie fundraiser.

Băneasa Forest Run este un eveniment de alergare pentru amatori, cu două ediţii anuale, de primăvară şi de toamnă. Fiecare eveniment este precedat de mai multe antrenamente şi urmat de un antrenament de revenire. Fiecare ediţie aduce în prim plan o organizaţie şi o cauză socială pentru care alergătorii pot dona, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Prima ediţie, cea de primăvară, a avut loc pe 29 aprilie 2018 şi a adunat la start peste 700 de înscrişi la cele două probe – de cros 11 kilometri şi semimaraton 21 kilometri. Cea de-a doua ediţie a avut loc pe 4 noiembrie 2018 şi a adunat la start peste 1.000 de alergători la cele două probe.

About Post Author

Lasă un răspuns