Cum era de asteptat, printre cele mai costisitoare evenimente sportive din lume , fotbalul ocupa un loc „privilegiat”. Nu degeaba i se spune „sportul rege”.

Expertii americani au intocmit un clasament al celor mai scumpe evenimente sportive din lume . In acest scop s-a tinut cont de valoarea premiului acordat invingatorului diferitelor turnee sau competitii. A fost ignorata amploarea totala a primelor oferite pentru victoriile din etape, nici alte elemente de natura financiara.

1. Liga campionilor UEFA. 77 milioane de dolari. Atat plateste cel mai prestigios turneu de fotbal din lume . Anul acesta, in batalia pentru titlu britanicii de la Chelsea i-au invins pe cei de al Bayern Munchen gratie atacantului Drogba.

2. Campionatul european de fotbal UEFA. 33 milioane de dolari. Unii sustin ca acest turneu in care se intrec exclusiv selectionatele de fotbal de pe Batranul continent nu este cu nimic inferior campionatului mondial. Iar valoarea cupei este destul de „piparata” pentru un singur continent. Anul trecut, competitia a fost castigata de Spania. Anul acesta, meciurile vor fi gazduite de Polonia si Ucraina.

3. Campionatul mondial de fotbal FIFA. 31 milioane de dolari. Pentru echipa de fotbal a Spaniei, aceasta competitie a fost un nou prilej de afirmare in sportul cu balonul rotund.

4. Fotbal american. Supercupa: 15,5 milioane de dolari. Anul trecut, victorie in aceasta intrecere a revenit echipei New York Giants au reusit victoria. Fiecare jucator a plecat acasa cu 172.000 de dolari.

5. Cupa FedEx la golf. 10 milioane de dolari. Cupa este cucerita de sportivul care a acumulat in cele patru turnee de etapa cel mai mare numar de puncte. Pentru aceasta reusita el primeste un cec de 10 milioane de dolari. Anul trecut, el a fost inmanat lui Bill Haas.

 

Sursa: http://www.incomemagazine.ro/

About Post Author

Lasă un răspuns