Brian Howe, care a fost solist al trupei Bad Company timp de opt ani şi a colaborat între alţii cu Megadeth, a murit la vârsta de 66 de ani în urma unui atac de cord.

Bad Company a fost formată în 1973 de solistul Paul Rodgers (Free) şi de chitaristul Mick Ralphs (Mott the Hoople). După ce Rodgers a părăsit trupa pentru a pune bazele unui supergrup cu Jimmy Page, Firm, Bad Company l-a recrutat pe Howe în 1986 şi în această formulă a lansat patru albume.

Când Howe s-a alăturat grupului, Bad Company îşi pierduse din popularitate, însă a reuşit să producă o revenire, cu albumul „Holy Water” (1990). Solistul a părăsit trupa în 1994 şi a declarat apoi: „Trupa devenise foarte neglijentă live. Eu şi Terry Thomas (chitarist şi compozitor, n.r.) eram sătui să facem toată munca”.

Născut în 1953, în Portsmouth, Brian Howe a cântat iniţial cu trupa heavy metal White Spirit. A fost angajat ca solist de chitaristul Ted Nugent, cu care a lansat albumul „Penetrator” (1984) şi a susţinut mai multe concerte. După ce a părăsit Bad Company, Howe a lansat trei albume solo şi a avut o scurtă colaborare cu Megadeth.

El a suferit un atac de cord în septembrie 2017, iar în 2019 a susţinut ultimele concerte. Brian Howe a murit în casa pe care o avea în Florida.

About Post Author

Lasă un răspuns