Vineri, 8 mai, la ora 19.00,  concertul integral „Live At Pompeii” din 2017 ca parte a YouTube Film  Festival , pe linkul de mai jos.

VIZIONATI CONCERTUL:  AICI!

David Gilmour se află pe o canapea intr-o cameră verde din interiorul unui mare cinematograf din West Endul londonez. Pare relaxat într-un blazer albastru și adidași, geanta lui de zbor maronie aruncată într-un colț, dar în această seară are mult de ce să fie încântat. În câteva ore, cinematograful va găzdui o premieră VIP a noului său film concert, „Live at Pompeii”, cronicizând genialul său stand pe două nopți  în amfiteatrul vechi al orașului italian, din care  odată a fost izgonit  de vulcanul Vesuviu.

În timp ce analizeaza un afiș pentru concert, mintea lui rătăcește la prima dată când a concertat aici – ca membru al trupei Pink Floyd performand în fața unei audiențe fantomatice, un amfiteatrul gol – și analizează cum se simte să revină 45 de ani mai târziu.

„Nu-mi amintesc cât timp am fost acolo – trebuie să fi fost bine peste o săptămână – dar a fost foarte cald”, spune el, gândindu-se în urmă cu aproape cinci decenii. „De data asta, a fost din nou foarte cald, dar a fost foarte diferit, deoarece am avut o audiență și am prezentat la un spectacol.” Face o pauză și se gândește la film-concert: „În acel moment de la începutul spectacolului, când am obținut ultima lumină de soare care ne înconjura din spatele Vesuviului, deasupra acestei arene fantastice, este minunat.”

Pentru Gilmour, presiunea a fost și mai mare la Pompei. Când a concertat acolo ultima dată, în octombrie 1971,  realizatorul Adrian Maben a făcut ca trupa să fie în centrul atenției pentru filmul său „anti-Woodstock”, Pink Floyd: Live at Pompeii.

About Post Author

Lasă un răspuns