Deși este doar un copil, Alex face tot ce-i stă în putere pentru a-și ajuta familia. Tatăl lui a murit acum o lună de zile, din cauza alcoolului, iar mama lui a rămas fără un loc de muncă, crescându-și singură cei cinci copii.

Pe 8 martie, jurnaliștii din Botoșani l-au întâlnit pe Alex în piață, în timp ce încerca să vândă patru pungi de urzici.

Copilul a povestit că s-a învoit de la școală pentru a putea să vină în piață în acea zi de sărbătoare în care avea mai multe șanse să-și vândă marfa decât în orice altă zi, potrivit botosaneanul.ro.

Așa arată mâinile lui Alex, după ce a cules urzici cu familia lui:

Din vânzarea urzicilor, Alex câștigă, într-o zi bună, în jur de 50 de lei, maxim 100 de lei. Acești bani se împart la toți membrii familiei, care pe lângă mâncare, au nevoie de multe altele.

Băiatul a mai povestit că cel mai mic dintre cei patru frați ai lui are doar opt luni și că mama lui a rămas fără job își caută de lucru.

„Cel mai mare vis al meu este să găsească mama de lucru. Acum am venit să facem bani ca să poată să se angajeze și după aceea nu mai venim. Mama a lucrat la croitorie”, a spus Alex.

sursa: noutati247.com

About Post Author

Lasă un răspuns