Cele mai frumoase cinci plaje din Europa, apreciate de turişti atât pentru peisaje, cât şi pentru facilităţi, potrivit dailymail.co.uk, care citează recenzii ale turiştilor de pe site-ul tripadvisor.com.

Plaja La Concha, Ţara Bascilor, Spania

Cel mai bine cotată plajă de pe continentul european se află în centrul oraşului spaniol San Sebastian, iar perioada sa recomandată pentru vizitare este între lunile iunie şi septembrie.

Ea dispune de peste un kilometru de plaje de nisip şi de o mică insulă în mijlocul golfului.

Aceasta se numeşte Santa Clara şi dispune de o altă plajă, un far, un bar şi mese pentru picnic.

O recenzie de pe TripAdvisor descrie locaţia ca fiind „superbă”, „extrem de curată” şi „fără coşuri de gunoi pline”.

Spiaggia dei Conigli, Sicilia, Italia

Plaja italiană, care este a doua pe listă, se află pe insula Lampedusa din mijlocul Mării Mediterane.

Numele ei poate fi tradus ca „plaja iepurilor”, deşi ea este, în mod ironic, cunoscută pentru broaştele ţestoase de mare.

Atracţia sa o reprezintă apele limpezi precum cristalul, lipsa valurilor, prezenţa peştilor şi nisipul alb, fin. Utilizatorii de pe TripAdvisor o descriu ca fiind „o adevărată bijuterie”.

Spiaggia dei Conigli este ideală pentru turişti între lunile mai şi septembrie.

Plaja Falesia, Algarve, Portugalia

Al treilea nume european se află în premieră în top 20, dar a atras atenţia prin nisipurile roşii şi stâncile care înconjoară golful. Plaja Falesia se întinde pe o lungime de şase kilometri de-a lungul coastei şi este decorată cu pini.

Accesul la aceasta se face pe scări de lemn, ce izolează plaja şi nu îi oferă prea multă mediatizare.

Cei interesaţi o pot include ca destinaţie de vacanţă în perioada aprilie – octombrie.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

Playa de Ses Illetes este comparată de internauţi cu plajele din Caraibe. Una dintre recenzii o descrie ca fiind „perfectă pentru o escapadă în afara oraşului în weekend” şi o laudă pentru „apa şi nisipul incredibile” şi pentru existenţa a puţine baruri şi restaurante.

Programarea unui sejur poate fi făcută oricând, deoarece ea este ideală pentru turişti tot timpul anului.

Laguna Balos, Creta, Grecia

Laguna Balos se află pe insula Creta, fiind situată la 56 de kilometri nord-vest de oraşul Hania şi 17 kilometri nord-vest de Kissamos. Popularitatea ei este dată de apele turcoaz şi frumuseţea sa naturală.

Unul dintre utilizatori recomandă efectuarea unei călătorii cu barca pentru a admira laguna în toată splendoarea sa.

Turiştii care vor să evite aglomeraţia o pot vizita în lunile iulie şi august, dar sezonul turistic se întinde din mai până în octombrie.
DETALII PENTRU FIECARE DESTINATIE. ASTAZI PREZENTAM IN DETALIU PRIMA NOMINALIZATA, SI ANUME, Plaja La Concha, Ţara Bascilor, Spania. Pentru informatii legate de sejur, vacante, va rugam sa ne scrieti la adresa: nicoleta@best-event.ro

San Sebastian e în nordul Spaniei, în provincia Țara Bascilor, aproape de granița cu Franța, și are deschidere la Atlantic, sau ca să fiu mai exactă, la Golful La Concha, care se deschide în Golful Biscaya.

În secolul 19 familia regală a Spaniei și-a stabilit reședința de vară în superbul oraș.

Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din Spania, și este al doilea oraș din lume, după japonezul Kyoto, cu cele mai multe stele Michelin pe cap de locuitor. Oferă, așadar, pe lângă peisaje urbane foarte elegante, pe lângă plajele incredibile, și o experiență culinară de top.

San Sebastian, Spania
Centrul elegant al San Sebastian
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania

Plaja La Concha

Plaja La Concha, care înseamnă scoica, denumire ce provine chiar din forma ei de scoică, e cu totul deosebită. E una dintre cele mai faimoase plaje urbane din Europa.

Fiind închisă într-un mic golf, apa este întotdeauna liniștită, iar plaja de nisip e extrem de generoasă, cu o lungime de 1.3 kilometri, și o lățime de vreo 40 de metri. Balustrada albă, tare elegantă, însoțește faleza de-a lungul plajei de la un capăt la altul. Din loc în loc sunt trepte către nisip, flancate de niște felinare mari, splendide.

Balustrada a fost inaugurată în 1916, și de atunci a devenit un puternic simbol al orașului, apărând pe toate suvenirurile legate de San Sebastian.

În fiecare primăvară se comemorează ziua în care frumoasa balustradă a fost inaugurată prin dans! 1000 de balerini și balerine dansează de-a lungul întregii balustrade ca și cum ar fi bara de balet din sala de repetiții. Mi se pare o tradiție atât de frumoasă!

Ne plimbăm un pic pe faleză, bucurându-ne la maxim de sunetul valurilor, de aerul sărat, de atmosfera de vară, relaxată și jucăușă. Dar uite că soarele nu ține cu noi, și deși e aproape ora 5, stă să apună.

Așa că dăm repede fuga în partea cealaltă a plajei, spre muntele Igualdo, căci vrem neapărat să urcăm pe munte, să vedem plaja și orașul de sus, să privim cu ochii noștri imaginea deja consacrată pe internet.

San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
Balustrada devenită simbol al San Sebastian
San Sebastian, Spania
Plaja La Concha din San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania

Cum ajungi la funicularul de pe muntele Igueldo

Funicularul este aici. Verifică pe site-ul oficial orele de funcționare pentru data la care vrei să mergi în San Sebastian. Sus este și un parc de distracții simpatic, dar în noimebrie când am fost noi nu era deschis.

Tot pe site ai detalii despre prețul fiecărei atracții. Un bilet dus-întors cu funicularul costă 3.15 euro de persoană. Experiența în sine e deosebită, căci este un funicular vechi, din lemn.

La stația de jos este o parcare gratuită, dar noi nu am mai găsit locuri libere, așa că am lăsat-o un pic mai jos, în stradă, într-o parcare cu plată. Am plătit la parcometru cam o oră și jumătate ca să nu fim pe fugă, costa cam 50 de cenți pe jumătate de oră. Și am lăsat bilețelul în parbriz.

Cea mai frumoasă priveliște, la apus, în San Sebastian

Ajungem cam la limită, e 5 și jumătate, și funicularul se închide la 6! Dar te pui cu noi?

Trebuie neapărat să urcăm, nici nu se pune problema. Și nu suntem singurii.

Când ajungem sus… rămânem fără cuvinte! Eram foarte stresați că ajungem pe întuneric și nu mai vedem nimic, căci soarele apune pe la 6 fără un sfert în perioada asta a anului.

Dar de unde.. ajungem numai bine ca să prindem apusul aici sus! Și e absolut incredibil, culorile cerului se joacă în fața noastră, încet se aprind și luminile orașului. Cădem cu toții de acord că am ajuns aici exact când a trebuit, în cel mai frumos moment al zilei!

Plaja La Concha din San Sebastian, Spania

Cu greu ne mobilizăm să plecăm. Doar clopoțelul care pe semne că anunță plecarea ultimului funicular, chiar la ora 6, ne trezește din visare (și din prea multe selfie-uri) și ne pune pe fugă, în timp ce încercăm să ne dăm seama cum se spune în spaniolă stați așa, nu plecați fără noi!

Ajungem în sfârșit la funicular, ne liniștim, și încercăm să o contactăm pe Asuncion, gazda noastră airbnb care ne așteaptă în Bilbao peste o oră, să îi spunem că întârziem puțin. Suntem tare fericiți. Cu greu o să uităm acea priveliște asupra San Sebastian, la apus. Una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut vreodată!

Plaja La Concha din San Sebastian, Spania
San Sebastian, Spania
Plaja La Concha din San Sebastian, Spania

sursa: diana by designedtotravel.ro

About Post Author

Lasă un răspuns