Idei de criza: Berea facuta acasa, ieftina si buna


Laurenţiu Iancu, inginer de meserie, se laudă că de anul trecut a descoperit secretele berii, în sensul că i-a dat de gust şi a învăţat să îşi prepare singur băutura. I-a deschis ochii un vechi prieten.

"A venit de Crăciun în 2008 şi m-a invitat la o bere făcută de el. Am facut ochii mari şi am zis: cum adică?", povesteşte el.

Şi uite aşa omul nostru şi-a cumpărat rapid de peste hotare un recipient de fermentaţie cu 60 de euro. L-a aşezat în bucătărie şi în martie anul trecut a fost primul român care şi-a făcut bere de casă.

"Este vorba despre tehnica preparării berii din kit-uri. Este cea mai simplă tehnologie", explică acesta.

""


De unde te imbraci cu haine de firma la jumatate de pret

Ce-şi mai vând femeile din dulap, să facă rost de bani: pantofi Miu Miu purtaţi (cu 350 de euro, faţă de 695 de euro, cât au costat în magazin), pardesiu Burberry la 500 de euro, purtat şi cumpărat iniţial cu 1.200 de euro, sau rochie Prada din mătase, la 100 de euro (preţ întreg 240 euro). Altele îşi dau poşetele Guess, Chanel şi Louis Vuitton cu 200 – 300 de euro.

O pereche de pantofi Prada din lac albastru, puţin decupaţi în faţă, cu toc foarte înalt. Au fost purtaţi de câteva ori, au pingelele schimbate, dar arată ca noi. "Sunt originali, cumpăraţi de la Mengotti", zice fata care-i vinde. Încearcă să facă rost de bani, vânzându-i pe un site specializat, cu 600 de lei, după ce i-a cumpărat din magazin cu 330 de euro.Posibil să se bată pe ei cumpărătoarele, căci fotografiile cu pantofii deja au câteva sute de vizualizări.

""

Când apar aşa mulţi cumpărători, se face chiar licitaţie. Doar e un adevărat chilipir.

Cum s-a vandut albumul nelansat al Madalinei Manole

În 12 zile, albumul nelansat al Mădălinei Manole a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor în reţeaua Diverta. Moartea artistei i-a făcut pe români s-o redescopere, iar pe editori să suplimenteze tirajul iniţial al materialului discografic, de 3.000 de exemplare, cu alte 5.000 de bucăţi.

Ştirea despre dispariţia Mădălinei Manole i-a făcut pe români să-i cumpere muzica încă de la primele ore ale zilei de 14 iulie, când a apărut informaţia că artista a murit. 600 de bucăţi ale celui mai nou material discografic "O 9 Mădălina Manole" s-au vândut până ieri în reţeaua Diverta, ceea ce a propulsat albumul nelansat oficial pe prima poziţie în top 10 vânzări, devansându-i pe cel mai bine vânduţi artişti ai momentului – Inna şi Florin Chilian. Mai mult chiar, stocul iniţial s-a epuizat, ceea ce l-a făcut pe retailer să ceară refacerea acestuia.

"De la ştirea care anunţa moartea artistei, ne-am confruntat cu o ruptură de stoc", a declarat pentru Gandul Flaviu Pastor, director de marketing şi comunicare la Diverta.

""