Ziua Mondială a Dansului va fi sărbătorită online, miercuri, prin fragmente din diverse spectacole şi un film documentar.

Coregrafa Noa Wertheim, care conduce compania de dans Vertigo din Israel, va fi invitata unui dialog  transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrelli, de la ora 13.30, alături de Tobias Biancone, director general al Institutului Internaţional de Teatru ITI-UNESCO, şi de Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski şi al Teatr Zar.

Teatrul Odeon difuzează, de la ora 20.00, pe Facebook, fragmente din spectacolele „Block Bach”, „Şaraiman” şi „Un tango mas” ale coregrafului Răzvan Mazilu.

„Conform tradiţiei, la Teatrul Odeon, pe scena Sălii Majestic, ziua de 29 aprilie ar fi trebuit să fie dedicată dansului printr-o Gală Extraordinară închinată acestei arte. Anul acesta ne vom întâlni de acasă, online, de acolo de unde eu nu credeam vreodată că ne vom întâlni, dansul fiind o artă a cărei frumuseţe trebuie admirată şi aplaudată live”, a transmis Mazilu.

Documentarul „Mr. Gaga”, despre coregraful israelian Ohad Naharin, regizat de Tomer Heymann, va fi disponibil online pe platforma Tiff Unlimited, de la ora 21.00. Lungmetrajul a fost nominalizat la premiile Academiei europene de film în 2016.

About Post Author

Lasă un răspuns