""

Lucian Bute l-a învins pe Mendy prin KO ÅŸi ÅŸi-a păstrat titlul mondial IBF.

SUNTEM MÂNDRI CA ESTI ROMÂN, LUCIAN!

Pugilistul Lucian Bute ÅŸi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat la Romexpo, în faÅ£a a 10.000 de spectatori.

 Lucian Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu câteva secunde înainte de finalul reprizei a patra, cu un croÅŸeu de stânga la bărbie

Imediat după ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el ÅŸi tatăl său, Åžtefan.

La începutul meciului, Bute ÅŸi Mendy au fost prezentaÅ£i de cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer.

Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaÅ£ia U2, "Where the streets have no name", iar adversarul său a fost acompaniat de AC/DC, cu melodia "Highway to Hell".

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 29 de victorii la profesioniÅŸti, din care 24 prin KO ÅŸi nicio înfrângere. Jean Paul Mendy are 29 de victorii, două înfrângeri, din care 16 prin KO.

""

Lucian Bute a câÅŸtigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul ÅŸi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute ÅŸi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize.

Al treilea meci în care Lucian Bute ÅŸi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute ÅŸi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faÅ£a mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

""

Pugilistul român ÅŸi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faÅ£a columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câÅŸtigat primele două reprize, Bute a reuÅŸit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru ÅŸi nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 ÅŸi 22 de secunde din repriza a treia.

""

A ÅŸasea oară când Lucian Bute ÅŸi-a păstrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuÅŸit să-l trimită la podea pe adversarul său în repriza a noua.

În 20 martie, Lucian Bute ÅŸi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a ÅŸaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

Înaintea meciului vedetă dintre Bute ÅŸi Jean Paul Mendy în cadrul galei Campion pentru România au mai avut loc cinci meciuri.

Rusul Sahib Usarov l-a învins pe Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoria supercocoÅŸ, în primul meci al galei. ToÅ£i cei trei arbitri judecători l-au văzut învingător pe Usarov (15-0, 6 KO), în faÅ£a lui Acevedo (16-8, 12 KO).

""

Canadianul Renan St. Juste l-a învins pe mexicanul Jaudiel Zepeda în al doilea meci al galei, disputat pe parcursul a opt reprize la categoria supermijlocie. Cei trei arbitri-judecători l-au văzut câÅŸtigător în unanimitate (79-74, 80-72, 80-72) pe Renan St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) în faÅ£a lui Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO).

Canadianul Pier-Olivier Cote l-a învins pe mexicanul Pedro Navarette, într-un meci contând pentru categoria superuÅŸoară, disputat în opt reprize.ToÅ£i cei trei arbitri judecători l-au văzut câÅŸtigător în unanimitate (80-75, 80-73, 80-71) pe Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) în faÅ£a lui Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO).

Pugilistul Bogdan Dinu a câÅŸtigat prin KO meciul de la categoria grea, disputat în compania tanzanianului Awadh Mohamed Tamim. Bogdan Dinu (5-0-0, 2 KO) l-a învins pe Awadh Mohamed Tamim (12-2-0, 7 KO) printr-un KO în prima repriză, într-un meci ce ar fi trebuit să aibă patru runde.

Pugilistul Viorel Simion l-a învins prin KO în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape, într-un meci la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaÅ£ional. Meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a 12 reprize s-a oprit în runda a noua, Viorel Simion (13-0-0, 5 KO), reuÅŸind să-l trimită la podea pe Jun Talape (20-7-1, 8 KO). În urma acestei victorii, Viorel Simion a intrat între primii 15 boxeri ai categoriei.

""

La cântarul oficial de vineri filipinezul a avut probleme cu greutatea, el renunÅ£ând ÅŸi la lenjeria intimă ÅŸi fiind acoperit cu un cearÅŸaf, pentru se încadra în limitele categoriei, fără a reuÅŸi. Însă, pugilistul filipinez a primit un răgaz de două ore pentru a slăbi 200 de grame ÅŸi pentru a reuÅŸi să intre în limitele categoriei. După o oră, el a reuÅŸit să se încadreze, cu 57,050 kg.


About Post Author

Lasă un răspuns