Cântăreaţa canadiană Celine Dion şi-a dat acordul pentru un lungmetraj documentar despre ea pregătit de Divizia Premium Content a Sony Music Entertainment în parteneriat cu SME Canada şi Vermilion Films.

Filmul, care nu a primit încă un titlul, va fi regizat de Irene Taylor, cunoscută pentru „Beware the Slenderman” şi „Hear and Now” şi nominalizată la Oscar pentru scurtmetrajul „The Final Inch”, iar din materialele promoţionale reiese că acesta va fi „un lungmetraj definitoriu” despre starul pop.

Realizat cu participarea şi sprijinul artistei, documentarul va spune povestea vieţii ei şi a reuşitelor profesionale, lansări de albume, premii, turnee şi rezidenţele în Las Vegas.

Informaţiile despre această producţie vin la câteva zile după ce „Aline”, lungmetraj biografic bazat în mare pe viaţa lui Dion, a fost cumpărat în SUA de Roadside Attractions şi Samuel Goldwyn Films.

Taylor a regizat, cel mai recent, documentarul „Moonlight Sonata: Deafness in Three Movements”, nominalizat la Emmy. Lungmetrajul ei de debut, „Hear and Now”, a câştigat un premiu Peabody şi Sundance Film Festival Audience Award. Ea a fost nominalizată la Oscar pentru scurtmetrajul documentar „The Final Inch” (2009), care i-a adus mai multe selecţii la Emmy şi premiul „Pare Lorentz” al International Documentary Association.

„Am fost mereu o carte deschisă pentru fanii mei şi, cu sensibilitatea şi creativitatea ei profundă, cred că Irene va putea să arate tuturor o parte din mine pe care nu au văzut-o până acum. Ştiu că ea îmi va spune povestea în cel mai onest mod”, a transmis Dion într-un comunicat.

Taylor a adăugat: „Să fac această călătorie cu un artist legendar precum Celine Dion este o ocazie extraordinară pentru mine, ca cineast. Să îi pot examina viaţa şi cariera unică îmi va permite să creez un portret complex al unui superstar emblematic, global, pe care sunt nerăbdătoare să îl arăt lumii”.

De când şi-a început cariera în Quebec, la vârsta de 14 ani, Celine Dion a vândut, de-a lungul a patru decenii, albume în peste 240 de milioane de copii. A câştigat cinci premii Grammy, două premii Oscar, un trofeu pentru întreaga carieră la Billboard Music Awards şi, în 2004, recunoaşterea la World Music Awards ca artista cel mai bine vândută din toate timpurile.

Anul acesta, Celine Dion va reveni în Las Vegas cu un nou show la Resorts World.

Turneul ei mondial „Courage”, întrerupt în 2020 din cauza pandemiei, va fi reluat în America de Nord şi Europa anul viitor. În această serie de concerte se regăseşte şi Bucureştiul. Evenimentul este programat pentru 11 iulie 2023 şi va avea loc pe Arena Naţională.

Sony Music Entertainment finanţează filmul şi va fi distribuitorul acestuia.

About Post Author

Lasă un răspuns