Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să sancţioneze "discursul şi deciziile discriminatorii" ale ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, care a anunţat majorări ale indemnizaţiilor de concediu parental doar pentru mame.TATA consideră că ministrul Muncii, ignorând zecile de mii de tătici aflaţi în concediul pentru creşterea şi îngrijirea copilului, "anunţă cu obstinaţie" majorări ale indemnizaţiilor de concediu parental dedicate doar mamelor.

"Declaraţiile şi demersurile publice ale ministrului Muncii sunt discriminatorii şi jignitoare la adresa taţilor care performează ca părinţi în beneficiul copiilor şi familiilor din care fac parte, fiind nemeritat desconsideraţi de un demnitar tributar unei mentalităţi retrograde, care etalează reflexe şi promovează stereotipuri nedemne pentru o ţară civilizată şi europeană", se arată în comunicatul transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

  Sursa citată aminteşte că vechiul Cod civil şi fostul Cod al familiei, abrogate de la 1 octombrie 2011, tratau taţii drept părinţi de rang inferior, impunând ca statul român să apere interesele mamei şi copilului.

"Ministrul Muncii etalează din păcate aceeaşi mentalitate retrogradă formată înainte de 1989, conform căreia tatăl nu-şi merită statutul de părinte egal în drepturi şi responsabilităţi cu mama copilului. Realitatea ignorată de demnitarul Mariana Câmpeanu arată din fericire că, în ultimii 20 de ani mai ales, taţii au fost tot mai implicaţi în creşterea şi în educarea propriilor copii, tot mai prezenţi în viaţa de familie, performând ca părinţi, iubindu-şi copiii şi fiiind adoraţi de fiii şi de fiicele lor", se arată în comunicat.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/social/un-ong-solicita-cncd-sanctionarea-ministrului-muncii-pentru-discriminarea-taticilor-10181225

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

 

Lasă un răspuns