SÂMBATA, 19 IANUARIE 2013, ORA 22:00

PALATUL GHIKA

(str. DOAMNA GHICA, nr. 5)

Toro Y Moi, Crazy P Soundsystem, Perseus, Hot Toddy și Isaac Tichauer. Așa își începe Absolut Color anul 2013. Mai exact pe 19 ianuarie, la Palatul Ghika într-o noapte de sunete sensibile, cu siguranță minunată.

 

Accesul se face in baza a 30 lei pana in ora 00:00 si 40 dupa.

 

 

 

TORO Y MOI (live with band) 

// Columbia, US

// Carpark Records

 

http://www.facebook.com/toroymoi/ 

http://www.toroymoi.com/

https://twitter.com/ToroyMoi

https://soundcloud.com/toroymoi

 

Produsul iminent al relocării din South Carolina în Berkeley, CA și al despărțirii implicite de cei dragi, cel de-al treilea album al lui Toro Y Moi, “Anything in Return”, îl plasează pe Chaz Bundick chiar în centrul dihotomiei producătorilor pe care albumele precedente au realizat-o magistral.

 

De impact este conceptul penetrant de unitate în tendința sa de a se "scălda" la ambele țărmuri ale spectrului producției muzicale moderne și detașarea comfortabilă cu care se implică în producția pop intuitivă prin expresia Eu-ului nemediat.

 

Talentul producătorului este deci proeminent nu numai în sample-urile “uh” și “yeah” ce îi induc albumului o dimensiune hip-hop bine meritată, cât și beat-urile 4/4 și efectele aplicate cu dexteritatea specifică muzicii House.

 

Track-uri precum “High Living” și “Day One” afișează o influență californiană demnă de menționat, un funk aromatizat și languros specific temperamentului West Coast, în timp ce track-ul central “So Many Details” relevă atmosfere întunecate și deosebite de stilul cu care ne-a acomodat Toro Y Moi.

 

Cu un sound indrăzneț în ceea ce privește tranziția de la a compune versuri în evoluție directă spre producție, “Anything in Return” reprezintă eliberarea lui Bundick de inhibiții în ceea ce privește chestiuni legate de genuri muzicale, un album care structurează ferm chiar esența sa de artist.

 

Născut și crescut în Columbia, South Carolina, Chaz Bundick “se joacă” cu diverse proiecte muzicale până în adolescența timpurie. Petrecându-și anii formativi performând în formații punk și indie rock, dedublarea sa ca Toro Y Moi îi permite accesul spre explorare muzicală încă din 2001. În acest timp, își desăvârșește studiile în Graphic Design la Universitatea din South Carolina, pe masură ce interesul său pentru propriul proiect solo crește remarcabil, permițând ca un spectru larg de influențe ca French House, Pop-ul Brian Wilson, R’n’B optzecist și hip-hop-ul Stones Throw să se remarce în creația sa. În momentul absolvirii în vara lui 2009, Chaz își rafinase deja sound-ul ca pe unul exclusiv și personal. Recenziile muzicale îl promoveaza în consecință drept senzația verii respective și sunt urmate imediat de lansarea albumului său de debut, “Causers of This” în 2010.

 

Din acel moment, Bundick se afirmă nu numai ca muzician prolific, dar și ca unul eclectic, permițând ca fiecare release succesiv să lărgească orizonturile conceptuale ale proiectului Toro Y Moi. Psych-pop-ul cu influențe funk al “Underneath the Pine” scoate la iveală un artist înzestrat cu capacitatea de a crea atmosfere similare fără a apela la resurse materiale și drum machines. EP-ul “Freaking Out”, o colecție de single-uri și remix-uri și pachetul retrospectiv emană spectrul stilistic în care se încadreaza încă de la debut, în timp ce “Anything in Return” este un alt exemplu inspirat al faptului că Toro Y Moi nu se mulțumește cu apartenența clasică la un singur gen muzical.

 

 

 

 

CRAZY P Soundsystem

// Nottingham, UK

// Paper Recordings, 20:20 Vision

 

http://www.facebook.com/crazypmusic/

http://crazyp.co.uk/

https://twitter.com/crazypmusic

https://soundcloud.com/crazyp/

 

Cu unul dintre cele mai bune !live show-uri cunoscute, Crazy P își lasă amprenta asupra muzicii Dance britanice de mai bine de 15 ani. Pentru a analiza atent originile sale ar trebui să ne întoarcem în anul 1996 de fapt.

 

Acesta este anul care i-a adus împreună pe James Baron și Chris Todd. Era Atari-urilor, ale Akai-urilor și ale studio-urilor home made improvizate – prin dragostea și dedicarea lor de a da o altă forma vinyl-urilor cu vechime și istorie, indiferent de gen, aceștia au dat naștere unui parteneriat productiv pe străzile Nottingham-ului.

 

După câteva release-uri la diverse label-uri locale, cei doi atrag magnetic atenția auditivă a label-ului Deep House din Manchester, Paper Recordings, și astfel se naște Crazy P, concept despre care zvonurile și speculațiile sunt mult mai interesante ca adevărul.

 

Primele patru albume Crazy P, “A Nice Hot Bath With” (1999), “The Wicked Is Music” (2002), “24 Psychedelic Freakout” (2003) și “A Night On Earth” (2004), cuplate cu apariția artiștilor !live Tim Davies și Matt Klose în formulă și vocalul pur și simplu magic al inimitabilei Danielle Moore le atrag recunoașterea unanimă, dar și vânzări de discuri, gig-uri DJ și bineînțeles, show-uri !live la nivel internațional.

 

Simțindu-se ca acasă atât pe scena unor festivaluri grandioase ca cel din Australia dar și în subsoluri anonime din East London, Crazy P își construiesc reputația pe baza track-urilor structurate și a spectacolului !live-ului ce emană o forță deosebită, fără să ignore rădăcinile adânci în scena și cultura clubbing House, Disco și Soul a anilor ’90.

 

2008 îi surprinde pe Crazy P semnând cu 2020 Vision, un label “perfect fit” pentru rădăcinile lor muzicale din House și Techno, și o colaborare vizionară pentru ambele părti.

 

“Stop Space Return” (2008) este produsul superb și fructuos al acestei colaborari, cu un titlu ce va deveni un anthem pentru DJ dar și parte integrantă perfectă a show-ului Crazy P live.

 

Anticipând artistic întoarcerea la modă a curentului Disco și Boogie cu doi ani, “Stop Space Return” scoate la iveală prioritatea conceptului Crazy P în fața noii generații de producători – cu artiști “new school” precum Jamie Jones, Wolf + Lamb, Reboot și KiNK în linie dreaptă la apelul pentru remixuri, alături de pop acts precum VV Brown, Empire of the Sun și Sam Sparro, se pare că toata lumea își doreste puțina magie Disco in viața sa.

 

Toate acestea ne aduc în prezent și la release-ul “Crazy P prezintă MTS Vol. 1”, un EP cu două track-uri incendiare, influențate de lifestyle-ul solicitant de DJ și programul încărcat al Soundsystem-ului, urmându-i albumul numărul 5 din cariera lor, atent condimentat cu tot ceea ce inseamnă “P” de fapt.

 

 

 

 

PERSEUS 

// New York, US

// French Express 

 

http://www.facebook.com/Perseus

http://perseus.fm/

https://twitter.com/perseus

https://soundcloud.com/perseus

 

Perseus reprezintă în mitologia greacă un personaj legendar, erou de origine argiană dar cinstit în toată Elada, fiul lui Zeus și al lui Danae, fiica regelui Acrisios al Argosului.

 

Perseus cel contemporan este Leon Oziel, vine din America şi este – atunci când nu creează muzică fenomenală – şeful label-ului French Express pe care acesta îl defineşte foarte la obiect ca fiind cultivatoarul Sunetului Stării de Bine. Daft Punk, Lifelike şi Justice ar fi rădăcinile pe care Leon clădeşte şi reclădeşte palate cu cel mai siropos electro din cate ne-au auzit timpanele. The Magician nu ezita sa îl laude în toate interviurile, drept pentru care deja ar putea începe un fenomen.

 

Despre EP-ul lui Perseus, “Russian Girlfriends” chiar el ne vorbește – beat-urile adictive, calitatea de vârf și combinatia apetisantă între Nu-Disco, Chicago House și Pop Dance optzecist îi garantează detașat succesul. “Cool Runnings” deschide EP-ul cu un groove relaxant, care degajă vibe-ul unui Soul electronic din anii ’80, stabilind precedentul Disco/House. ”Russian Girlfriends” conferă o perspectivă proaspătă vechiului break “Ashley’s Roachclip”, o mișcare îndrăzneață cu efect uimitor, și este posibil să se resimtă și o idee de PM Down în ceea ce privește producția. Mixul este total adictiv și pur in esența sa a House-ului de aur al anilor ’90. ”Running Back To You” desăvârșește EP-ul, conferindu-i un vibe mătăsos de Disco vibrant, cu elemente random ChipTune.

 

Nu numai ca acest EP este un cadou de la Perseus, dar este cu mult mai bun ca anumite producții contemporane în care chiar investiți. O adevărată strălucire Pop Dance House Disco, cum s-ar spune.

 

 

 

 

HOT TODDY 

// Nottingham, UK

// Smoke N Mirrors, Paper Recordings 

 

http://www.facebook.com/pages/Hot-Toddy/194138443939801

https://twitter.com/#!/HotToddyUK

https://soundcloud.com/hottoddy-1

 

Jumătate din conceptul Crazy P, Hot Toddy, își construiește reprezentativ carieră ca artist solo încă de la release-ul albumului de debut, tocmai în 1999.

 

Nu am putea afirma că și-a irosit adolescența virtual ca generațiile actuale, ținand cont că a beneficiat subtil de chitara folk/blues și keyboard-ul electronic ale tatălui său, un set-up "casnic" 4-track, drum machine-ul sălii de muzică a școlii sale, setting-ul de mixat al Universității Nottingham Trent și un sampler Akai 1000, o viziune Back to the Future și scena Nottingham House emergentă și vibrantă l-au trasformat pe Toddy în ceea ce este în prezent.

 

Release-urile inițiale ale lui Hot Toddy au văzut lumina zilei la label-uri precum Neon Heights și Paper Recordings, culminând cu release-ul albumului de debut “Super Magic” la Paper în 2002.

 

Sub dimensiunea personalității sale Crazy P, la vremea respectivă Crazy Penis chiar, își începe turneul cu mult așteptatul !live, în cadrul căruia Toddy este bineînțeles unul dintre cei care îl pun in scenă dar și chitarist, Hot Toddy relaxându-se astfel din punct de vedere al productivității, deși release-urile încă prind contur și formă la excelentul label din Nottingham “Winding Road”.

 

După ce triumfantul album Crazy P “Stop Space Return” și implicitul turneu care l-a precedat au luat sfârșit, studio-ul a redevenit îmbietor și creativ, drept urmare luând naștere și cel de-al doilea album al artistului “Late Night Boogie” la label-ul înfrațit cu Om Records San Francisco, și anume “Smoke and Mirrors".

 

O infuzie minunată a tuturor stilurilor abordate de artist, în compania vocală a lui Danielle Moore și Jennifer Rhonwen, emanând exaltarea simțurilor printr-un complex balearic, soul, boogie, disco și un House slo – mo excitant, care definește cu eleganță sound-ul specific Crazy P și Hot Toddy.

 

Eskimo Records și-au manifestat adorația pentru superbul hit “I Need Love”, în compania vocală exclusivistă a partenerului în productia Crazy P, și anume Ron Basejam, pe care l-au adoptat subtil și i-au acordat șansa unui remix magic din partea lui Morgan Geist.

 

Această reusită nu putea decât să îl propage pe Hot Toddy drept un artist și ulterior un remixer desăvârșit, cu mană de aur în ceea ce privește abordarea unor artiști precum Joey Negro, Mousse T și Lovebirds, în timp ce varianta sa adictivă a hitului “Never Gonna Reach Me” se bucură de respectul și recunoașterea unor artisti precum The Revenge, Tom Middleton, Pete Tong, King Britt, Tim Sweeney, Tensnake, Jamie Jones și Wolf + Lamb.

 

 

 

 

ISAAC TICHAUER 

// Sydney, AU

// French Express 

 

http://www.facebook.com/IsaacTichauer/

https://twitter.com/ISAACTICHAUER

https://soundcloud.com/isaac-tichauer

 

Isaac Tichauer este ca o poveste minunată care se desfașoară în ritm alert. Aceasta pentru că a semnat deja cu una dintre cele mai "hot" label-uri House ale momentului, și anume French Express a lui Perseus, lansându-si recent și mult așteptatul dar unanim apreciatul album "Devotion", răspândit masiv la rândul său pe 80 de bloguri internaționale, desemnat de FBI drept "Albumul Săptămânii" și cu o aparitie flatantă a hitului "Doin’ What I Got" in inimitabila serie "Magic Tapes" a lui The Magician.

 

Acesta este deci Isaac Tichauer, a cărui abordare fresh asupra Deep House-ului și Disco-ului Balearic l-au împins a fi unul dintre cele mai remarcabile "new acts" australiene cu un impact demn de menționat asupra publicului. Bineînteles, vă puteti ridica așteptările în ceea ce îl priveste – viitorul îi surade nu numai cu festivaluri Sud / Nord Americane și Europene, dar și cu nenumărate alte hituri ce vor fi lansate în viitor la French Express.

 

Despre albumul său de debut, însuși Perseus afirmă că, în cele 6 luni până la lansarea sa, Isaac a pregătit cu minuțiozitate acest produs original, "Devotion", album a cărei magnitudine demnă de apreciat ar trebui supusă analizei după cum urmează. Atmosfera etherică, metafizică cu accente tropical-tribale ale House-ului se desfașoară de-a lungul a 9 track-uri însumând o oră și 13 secunde de plăcere sonoră ce inundă simțurile, meritându-și deplin laudele, în special datorită faptului că Isaac se aventurează cu speranță în această zonă muzicală împărțită septic în sub-genuri dezolante, care acoperă din păcate industria muzicală a momentului. Cu toții știm ce înseamnă să uzi nisipul degeaba.

 

În plus, un lucru care l-a șocat pe Perseus este faptul că, deși îl cunostea pe Isaac de 3 ani, nu i-a fost cunoscut niciodată faptul că acesta și-a pierdut auzul urechii stângi complet. Inițial născut surd, medicii au reușit din fericire să îi recupereze auzul urechii drepte. Chiar dacă pentru mulți dintre noi această limitare auditivă ar fi însemnat zborul cu un singur motor, pentru Isaac este total natural, ceea ce face deci demna de apreciat stăruința acestuia și calitatea impactului pe care acesta îl are asupra publicului, un fapt ce constituie cu adevărat o mândrie pentru label-ul French Express.

 

 

 

LINE UP

Toro Y Moi (live)

Crazy P Soundsystem

Perseus

Hot Toddy

Isaac Tichauer

 

BILETE

30 de lei – până in ora 00:00
40 de lei – după ora 00:00 

 

DETALII 

Data: sâmbătă, 19 ianuarie 2013, de la 22:00

Organizator: Color – www.coloring.ro

Locatie: Palatul Ghika

Adresa: Doamna Ghica, nr. 5

Acreditari presa si parteneriate: petra@coloring.ro

Informatii: mihai@coloring.ro

 

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

http://www.facebook.com/events/325662314207844/

 

PARTENER:

Absolut

http://www.facebook.com/ABSOLUTRomania

 

SPONSORI:

Burn Studios

http://www.facebook.com/the.oven.byburn 

Aqua Carpatica

http://www.facebook.com/aqua.carpatica 

Heineken

http://www.heineken.com/ro

Hotel Caro

http://www.facebook.com/pages/Caro-Hotel-Bucharest/136992539340 

 

PARTENERI MEDIA:

1Music Channel, Tilllate.com, Sapte Seri, Feeder.ro, BestMusic.ro, Orasulm.eu, Urban.ro, Be Where, Beatfactor.ro, Nights.ro, Anyplace.ro, Sofresh.ro, HipMag.ro, Port.ro, iConcert.ro, Metropotam.ro, Neaparat.ro, HypeStreet.ro, TheBeat.ro, TheVandalList.com, djsets.ro, InOras.ro, SZE.ro

 

COLOR:

http://facebook.com/ColorOfficial

http://youtube.com/ColorOfficial

http://soundcloud.com/ColorOfficial

 

ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

About Post Author

Lasă un răspuns