In ultimele luni tehnologia i-a apropiat și destins pe români, mai mult ca oricând. Mii de oameni urmăresc spectacole de stand-up comedy online.

Reprezentațiile Teatrului de Comedie sunt pe YouTube, iar cei care vor să învețe improvizație pot participa la cursuri de la distanță. Tot pe internet, sunt organizate întâlniri restrânse, între prieteni, pentru jocuri de cultură generală, șah sau chiar mimă.

Dintr-un club din Capitală sunt transmise live, pe Facebook și Youtube, spectacole de stând up comedy. Actorii primesc mănuși și măști la intrarea în club, iar buretele microfonului este schimbat înainte de fiecare moment de comedie.

George Adrian, comediant: ”În lipsa publicului am ales soluția unor râsete și aplauze pe bandă, pentru a recrea într-o proporție mică atmosferă dintr-un club de comedie. Din păcate nu există certitudini pentru niciun domeniu în acest moment. Îmi place să cred că cel puțin în viitorul apropiat această platformă de transmisiuni live e o soluție. O soluție pentru a aduce în casele oamenilor un strop de bucurie.”

Axel este actor la Teatrul Național din București, iar acum își distrează prietenii pe Zoom. Îi învață arta improvizației.

Axel Moustache, actor: “Improvizația este peste tot în jurul nostru, este practic viață. În viața noastră de zi cu zi trebuie să ne adaptăm tot timpul la factori necunoscuți, iar prin workshop-urile de teatru de impovizație noi practic exersăm tot felul de unelte care ne sunt folositoare în viață.”

În perioada aceasta sunt activi în mediul online și actorii Teatrului de Comedie. Pe Facebook și Instagram sunt organizate evenimente în fiecare săptămână, iar pe Youtube sunt încărcate spectacole din arhiva teatrului.

Vlad Massaci, regizor Teatrul de Comedia: “Actorii au nevoie de publicul lor și aceasta este o modalitate chiar și de avarie a ne întâlni, dar așteptăm toți să ne revedem în sala de teatru. Orice teatru are datoria să combată anxietatea și angoasta care se instalează din pricina izolării.”

Iar românii de acasă care-şi iubesc prietenii şi le duc lipsa găsesc modalităţi să se simtă din nou bine în gaşcă. Chiar dacă se întâmpla cu ajutorul tehnologiei. Dana Papadima, de pildă, joacă împreună cu prietenii ei mima.

Dana Papadima, director educațional: “Jocul de mimă este un joc care în grupul nostru de prieteni este foarte pretențios. Nu mimăm cuvinte ca masă și casă. Mimăm locuțiuni, chestii foarte sofisticate, tot felul de adverbe ciudate pentru că suntem filologi și cuvintele sunt viața noastră. Sesiunile de ghicit mimă sunt absolut savuroase.”

Dacă sunteți în căutarea unei forme de divertisment, puteți accesa foarte uşor evenimentele publice de pe Facebook. Unele dintre ele sunt contra cost, dar marea majoritate sunt gratuite și sunt afişate pe categorii. Avem de exemplu evenimente dedicate pasionaților de artă, muzică, dans, literatură și nu numai. E şi o formă prin care puteți încerca lucruri noi și mai ales cunoaşte oameni noi. Sunt organizate sute de astfel de evenimente în fiecare săptămână.

Puteți urmări și comedii pe platforma Tiff Unlimited. Weekend-ul acesta este dedicat scurtmetrajelor românești pline de umor. Filmele pot fi accesate gratuit.

About Post Author

Lasă un răspuns