Un impresionant foc de artificii şi un concert organizat de municipalitatea ieşeană în Piaţa Palatului Culturii au încheiat, aproape de miezul nopţii de marţi spre miercuri, Sărbătorile Iaşiului.

Mii de persoane din Iaşi şi judeţele învecinate au venit, marţi după-amiaza, în centrul municipiului reşedinţă pentru a-i vedea concertând pe cea mai mare scenă din Moldova amenajată în Piaţa Palatului Culturii pe Ştefan Bănică, Golden Gang, Ioana Ignat, Pasărea Rock, Mircea Eremia şi pe alţi artişti ieşeni.

După aproape şapte ore, concertul organizat de municipalitate la finalul „Sărbătorilor Iaşiului” s-a încheiat cu un foc de artificii care a durat aproape 15 minute.

Mulţi dintre ieşeni s-au declarat nemulţumiţi că programul artistic a fost decalat cu două ore, ceea ce a făcut ca focul de artificii să aibă loc cu doar 15 minute înainte de miezul nopţii.

În perioada 7 – 15 octombrie, municipalitatea a organizat manifestări cultural artistice în cadrul unei noi ediţii a „Sărbătorilor Iaşiului”. În această perioadă au fost organizate spectacole şi evenimente în fiecare dintre cele opt cartiere ale oraşului.

Pentru derularea manifestărilor din cadrul „Sărbătorilor Iaşiului”, municipalitatea ieşeană a cheltuit 900.000 de lei, suma fiind mai mică faţă de anii precedenţi.

De asemenea, în perioada 11-15 octombrie, Iaşiul s-a transformat în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară. În această perioadă, peste 200.000 de pelerini din ţară şi străinătate s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă în Curtea Mitropolitană.

„De 27 de ani, Sărbătorile Iaşiului transformă oraşul nostru într-un loc al bucuriei, emoţiei şi speranţei. În fiecare toamnă, în prima jumătate a lunii octombrie, zecile de mii de pelerini şi turişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum şi ieşenii care umplu străzile oraşului creează o atmosferă minunată.

Aşa cum este şi firesc, evenimentul principal al Sărbătorilor Iaşiului îl reprezintă Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva – Protectoarea Moldovei, moment care face din Iaşi gazda celui mai mare pelerinaj ortodox din sud-estul Europei. Oraşul nostru îşi reafirmă an de an statutul de Capitală Spirituală a României”, a spus primarul Mihai Chirica.

About Post Author

Lasă un răspuns