Samsung Galaxy S10 a fost prezentat simultan în San Francisco și Londra. Samsung Galaxy S10 e un model aniversar. Detalii complete si specificaţii tehnice.

Samsung Galaxy S10 – Specificaţii

Modelul principal, Galaxy S10 este probabil cel pe care cei mai mulţi utilizatori vor face upgrade de la un model de generaţie mai veche. Acesta este echipat cu un ecran Super AMOLED Infinity-O cu rezoluţie QHD de 6,1” şi suport pentru standardul HDR10+, care în ciuda faptului că oferă o suprafaţă mai mare de afişare, păstrează dimensiunile generale ale lui Galaxy S9 de anul trecut.

Acest lucru se datorează faptului că ecranul a fost împins şi mai mult spre marginile superioare şi inferioare, lăsând doar foarte puţin spaţiu negru între ecran şi rama metalică. Samsung laudă display-urile de pe Galaxy S10 cu luminozitate de până la 1200 cd/m2, semnificativ mai mult decât generaţiile precedente de smartphone-uri ale companiei şi probabil cea mai mare valoare de pe un smartphone de până acum.

Galaxy S10 va fi livrat în două configuraţii, cu 8 GB memorie RAM şi 128 GB stocare, sau cu 8 GB RAM şi 512 GB stocare, cu posibilitatea de a adăuga un card de memorie microSD. Alte caracteristici interesante sunt încărcarea wireless în ambele sensuri, ceva caracteristic pentru întreaga serie Galaxy S10, cât şi un sistem de camere triplu. În cazul lui Galaxy S10 avem de a face cu o cameră principală de 12 megapixeli cu diafragmă variabilă f/1.5-f/2.4, asemeni generaţiilor S9 şi Note9 de anul trecut, alături de o cameră cu zoom 2x stabilizată optic tot de 12 megapixeli f/2.4. Noutatea este senzorul ultra-wide de 16 megapixeli cu diafragmă f/2.2 cu deschidere de 123 de grade.

Desigur, Galaxy S10 este rezistent la apă cu certificare IP68, include un senzor de amprentă ultrasonic, recunoaştere facială 2D (compania a renunţat la cititorul pentru iris) şi integrează un acumulator de 3.400 mAh. Antena Wi-Fi este compatibilă cu noul standard 802.11ax (Wi-Fi 6), care ar trebui să ofere viteze de transfer cu 20% mai rapide decât în trecut.

Samsung Galaxy S10+ – Specificaţii

Pe treapta superioară, Samsung oferă Galaxy S10+, un model care păstrează multe dintre caracteristicile lui Galaxy S10 standard. Este vorba despre un ecran QHD+ Super AMOLED, care diferă doar prin dimensiuni, la 6,4” în diagonal, acelaşi system de cameră triplu şi aceleaşi caracteristici speciale, precum încărcare wireless, rezistenţă la apă şi jack de 3,5mm pentru căşti.

Acest model diferă însă atunci când vine vorba despre camera frontală, aceasta fiind echipată cu doi senzori şi două lentile. Avem un senzor principal de 10 megapixeli f/1.9, identic cu cel de pe Galaxy S10, însă şi unul pentru adâncime de 8 megapixeli f/2.2, care oferă acces la funcţii avansate pentru modul portret. Alte diferenţe ar fi acumulatorul de 4.100 mAh şi configuraţiile disponibile. Galaxy S10+ se va livra în variantele 8 + 128 GB, 8 + 512 GB şi 12 GB + 1 TB. Cele două din urmă vor fi livrate doar într-o ediţie specială cu spate din material ceramic, rezistent la zgârieturi, în culorile alb şi negru. Varianta standard va putea fi achiziţionată şi în alte nuanţe de culoare.

Samsung Galaxy S10e – Specificaţii

„Mezinul” familiei Galaxy S10 este varianta Galaxy S10e, cu ecran Super AMOLED Infinity-O de 5,8” plat, nu în versiune „Edge” ca în cazul celorlalte modele. Acesta este singurul care oferă o rezoluţie Full HD+, însă păstrează multe dintre caracteristicile „fraţilor mai mari”. De exemplu, acesta va beneficia de acelaşi procesor Exynos 9820 pe 8 nm, va oferi aceleaşi funcţii de încărcare wireless, recunoaştere facială şi încrcare rapidă.

Galaxy S10e va fi livrat în configuraţii cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare sau 8 GB RAM şi 256 GB stocare, acumulator de 3.100 mAh şi cu senzor de amprentă capacitiv, integrat în butonul power de pe laterala din dreapta. Camera foto principală beneficiază de aceiaşi doi senzori wide şi ultra-wide, însă nu vine şi cu un senzor pentru zoom, în timp ce camera frontală rămâne neschimbată.

Samsung S10 5G – Specificaţii

În cele din urmă, avem modelul Galaxy S10 5G, variantă care nu a fost prezentată decât fugitiv în cadrul evenimentului. Acesta nu are încă un software în versiune finală şi va fi lansat puţin mai târziu. La nivel hardware, acesta este similar cu S10+, însă are câteva caracteristici exclusive.

De exemplu, acesta este cel mai mare model Galaxy S de până acum, integrând un display Infnity-O de 6,7” cu rezoluţie QHD+. Chipset-ul Exynos rămâne la baza lui, însă acest model va fi livrat într-o singură variantă: 8 GB RAM + 256 GB stocare, fără o versiune mai puternică sau cu mai mult spaţiu intern. Acumulatorul creşte la 4.500 mAh, cel mai mare de pe un smartphone Galaxy de până acum. Pentru o aşa baterie, Samsung oferă pentru prima dată încărcare rapidă la 25W, putere aproape dublă faţă de celelalte modele.

Pe lângă modemul de reţea nou pe care acesta îl va integra, Galaxy S10 5G va aduce şi alt element nou în gama Galaxy S: camera 3D pe ambele părţi. Astfel, decupajul din display pentru camera va fi şi mai mare decât la Galaxy S10+, aici fiind acum integrată atât camera frontală, cât şi o camera hQVGA 3D. Aceasta va îmbunătăţi în special funcţiile AR (realitate augmentată), însă ar putea aduce şi recunoaştere facial 3D, deşi Samsung nu vorbeşte momentan despre asta. Pe partea din spate avem acum patru camere foto. Cele trei camere „obişnuite” sunt identice cu cele de pe Galaxy S10 şi S10+, în timp cea de-a patra este încă una 3D hQVGA pentru adâncime.

Sursa:

https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/samsung-a-prezentat-oficial-galaxy-s10-s10-s10e-si-s10-5g.-detalii-complete-specificatii-si-data-de-lansare-17881131/

About Post Author

Lasă un răspuns