„Subsonic” anunță noi nume pe scena festivalului de cultură bass ce va avea loc în  această vară, în apropiere de București: Dub Phizix  și Mc Strategy, Skeptical, Dubkasm, Solo Banton, Tetra Hydro K, Tiburk Sound, V.I.V.E.K.

  

Dub Phizix | UK | Drum and Bass

Producator din Manchester, Dub Phizix a cunoscut obsesia pentru muzică în urmă cu mai bine de 20 ani. Inspirat de-a lungul timpului de către o colecție diversă de artiști, de la The Yardbirds la A Tribe Called Quest, la Photek și Bugz in the Attic, Dub Phizix (George) petrecea ore întregi exersînd cu o chitară, un casetofon și colecția tatălui său de discuri de 7’’.  Începînd cu anul 2000 Dub Phizix a început să producă drum and bass.

După 10 ani de cariera muzicală, Dub Phizix a ajuns un producător complet, compunînd muzică într-o varietate de stiluri pentru MTV, BBC, Nokia și 4Music. Dub Phizix a lansat piese prin label-uri importante ale industriei cum ar fi Exit, Commercial Suicide, Soul:R, Critical, Dispatch și Ingredients. Revista “Mixmag” i-a numit muzica “material esențial”.

Anul 2011 a fost martor la dominatia totala a scenei Drum and Bass de catre piese „Marka”. Produsa de Dub Phizix impreuna cu colaboratorul Skeptical, cu vocale din partea lui MC Strategy (Broken English), „Marka”nu a aderat la niciunul dintre stilurile cunoscute recent.

Mai multe pe www.subsonic.ro

http://www.dubphizix.com/

http://youtu.be/-ydQ-qPD324

 

Skeptical | UK | Drum and Bass

 Skeptical, cu numele său real Ashley Tindall, este un Dj și producător din Hertfordshire. S-a apropiat prima dată de platane spre sfârșitul anilor ’90 ca adolescent și de atunci a început să cucerească Marea Britanie, iar apoi întreagă Europă. Cu o pasiune foarte mare pentru muzică, Skeptical a început și activitatea de producție pentru a-și duce plăcerea muzicală la noi nivele, iar piesele sale au ajuns în repertoriul unora dintre Dj-ii de top ai scenei drum and bass.

Piesele sale au fost lansate sub cele mai respectabile label-uri ale scenei, cum sunt Exit Records, Critical, Commercial Suicide, 31 Records, Dispatch, Ingredients, Renegade Hardware, Broken Audio.

Cu un program consistent ca Dj și o listă mare de releas-uri programate pentru viitorul apropiat, Skeptical se anunță a fi un artist demn de urmărit.

http://www.soundcloud.com/skeptical

http://youtu.be/_64sNxhZP-w

 

Dubkasm | UK | Reggae, Dub

Mixul de instrumente live și texturi dub low-tech specific Dubkasm rezultă într-un amalgam sonic unic, subtitrat de un vibe puternic rasta roots.

Dubkasm este format din Digistep și Dj Stryda, prieteni din copilărie, care au început acest proiect dub la mijlocul anilor ’90, înainte de a-și lansa propriul label în 2003, Sufferah’s Choice, cu scopul de a-și prezenta producțiile din studio.

Albumul de debut (2009) “Transform I” a fost o încununare a muncii de până atunci, colectionînd piese de pe vinil-urile de 12’’ anterioare, inclusiv voci precum Dub Judah, Levi Roots și Afrikan Simba. O versiune dub a întregului album împreună cu un CD de remixuri completează trilogia Transform I în 2010.

Dubkasm continuă să promoveze un mesaj pozitiv prin producții roots și dub reggae de calitate, precum și show-uri constante în toată lumea, și la toate festivalurile majore (Outlook, Rototom Sunsplash, Motion Bristol, Tokyo Dub etc.)

“Roots reggae modern la cel mai inalt nivel”- Steva Barker, Wire Magazine.

http://www.dubkasm.com/

www.youtube.com/watch?v=6UDFDU3LIcI

 

Solo Banton | UK | Reggae, Dub

După o carieră îndelungată în afacerea muzicii reggae ca producator și Dj de top, Solo a început să înregistreze relativ recent după ce l-a cunoscut pe Kris Kemist de la Reality Shock Records.  Solo a fost imediat recunoscut pentru stilul său vintage de Dj și conținutul liric inteligent (deseori comic), iar cererea pentru talentul său a apărut imediat, el colaborand cu trupe precum Jahtari, Maffi, Mungo’s HiFi, Zion Gate HiFi și multe alte label-uri și artisti din toată lumea.

Recent a lansat hit-ul și albumul cu același nume, “Walk Like Rasta”, care tratează subiectul “rolul pe care un artist Rastafarian ar trebui să îl joace în lumea muzicii”. Videoclipul piesei a produs multe reacții și discuții pe tema subiectului ales.

www.myspace.com/solobanton

http://youtu.be/9bs0lm7yELw

 

Tetra Hydro K | Franța | Steppa Dub, Jungle

Duet-ul francez își continuă odiseea muzicală în universul muzicii bass. De la primul EP “Dirty Wawash”, Tetra Hydro K arată că a evoluat și s-a maturizat. Au participat la concerte si festivaluri de-a lungul întregii veri și și-au revizuit stilul muzical.

Formula lor magică este compusă din mixaj live și saxofon/clarinet/flaut cu clape. În spiritul tradiției dub-ului francez, acesti doi prieteni lansează un nou EP în care experimentează cu mai multe sunete electronice dar fară să nege sau sa uite originile “roots”.

Muzica lor flirtează voios cu jazz-ul, jungle și steppa, iar pentru cei mai puritani, skank-ul nu este niciodată departe.

www.tetrahydrok.fr/bio/

http://www.youtube.com/watch?v=efydwqVw5Rg&feature=youtu.be

 

Tiburk Sound | Franța | Electro Dub, Dubstep

Tiburk este un tânăr producător recent lansat pe scena franceză de dub. El mixează cu pricepere diferitele fațete ale muzicii dub, de la începuturi la ultimele tehnici. Tiburk este originar din St. Etienne, martor direct la nașterea și consacrarea scenei dub franceze spre sfârșitul anilor 90. El propune un set live, puternic de la roots dub la dubstep.

Albumul său de debut, lansat anul acesta la label-ul Original Dub Gathering (ODG Prod), îmbină sunetul electronic al dub-ului cu tot felul de alte sunete, vocale sau instrumentale.

www.myspace.com/tiburksoundsystem

www.youtube.com/watch?v=oIG_lBdvZSA&feature=related

 

V.I.V.E.K. |UK – Drum and Bass, Dub

Scena actuală a muzicii electronice gravitează continuu în jurul aspectelor comerciale și spectaculoase, fiind puțini artiști și label-uri care se pot baza aproape în intregime pe propriile producții muzicale. Grupul “Deep Medi” al lui Mala și artisul V.I.V.E.K. sunt excepții cunoscute de la această regulă.

Influențat de epoca de aur a drum and bass-ului și de o dietă constantă de muzică dub si roots, VIVEK își ascute tehnicile de producție muzicală din 2004. Evoluînd natural de la DJ la producător, și începînd inițial cu producții în jurul a 170 bpm ca tempo, viteza care l-a mulțumit pe VIVEK pentru a-și modela sunetul unic și subteran a fost de 140 bpm.

Ca artist în Deep Medi, VIVEK a devenit o prezență constantă ca Dj la serile DMZ, remarcîndu-se recent prin seturi care au devenit pentru mulți reprezentative la cea de-a șasea aniversare DMZ din Londra și Amsterdam. Norma este dată de piese exclusive care zguduie pieptul și conștiința, iar participarea la o astfel de prestație este un reminder puternic al motivului pentru care ne-am atașat atât de mult de sunetul dubstep.

www.myspace.com/vivek321

http://esp-agency.co.uk/artist/vivek

  • Alte informații despre trupele anunțate deja, pe www.subsonic.ro
  • Locația festivalului va fi anunțată în curând

 

Festivalul SUBSONIC (www.subsonic.ro) este gândit ca un proiect de viitor ce îsi propune sa creasca si sa promoveze în România cultura bass. Un punct important în economia festivalului îl reprezinta scena de soundsystem ce va tinuta de Bababoom HiFi. Un crew din Italia ce vor transporta la Subsonic un puternic soundsystem de 13kw.

 Pe lânga muzica, în cadrul SUBSONIC va veti putea bucura de activitati sportive, locuri de relaxare, workshopuri si multe alte surprize pe care le veti afla pe parcurs.

Din punct de vedere logistic, SUBSONIC va avea un camping ce va putea gazdui 1.000 de persoane  si va fi dotat cu dusuri cu apa calda, toalete, internet wireless, curent pentru alimentarea de diverse echipamente electronice. Vis-a-vis de locul de desfasurare al festivalului se afla o parcare ce poate adaposti peste 500 de autoturisme.

 Organizatori SUBSONIC:

Yazee (Ginger Group). Ginger Group este un proiect pentru o cultură deschisă, înțeleasă ca o legatură strânsă între produsul/actul cultural și interpretarea individuală a acestuia. Ginger Group susține și promovează oameni, idei și proiecte culturale pentru a atinge un public cât mai larg. Ginger Group organizează evenimente prin brand-ul Yazee, un proiect ce și-a început activitatea în anul 2007, pentru a susține și a promova artele și evenimentele conexe acestei arii. Din anul 2011, Ginger Group și Yazee și-au unit forțele pentru a dezvolta împreuna proiecte pe scena artistică.

Animal Entertainment. Și-a început activitatea în anul 2007, când scena de evenimente din România abia facea primii pași. De atunci, compania a fost implicata în numeroase proiecte începînd cu seri de club și continuând cu festivaluri și evenimente, având o plajă mare de spectatori. În tot acest timp Animal Entertainment a reușit să creeze o rețea de parteneri și colaboratori cu care organizează diverse evenimente.

 www.subsonic.ro

PARTENERI MEDIA: FEEDER, ZOOM TV, Music Channel, Zile si Nopti, Zone Reggae, Modernism, B365.ro, Urban.ro, 220.ro, sub25.ro, Tilllate, TATAIA, VICE, Be Where, Modernism, Revista de povestiri, Sekazone, Musicnights, Anyplace, Hipmag, The Vandalist, Orasul meu, Hypestreet, Vin si eu, No 3, Vin si eu, Teen Press, UZR, Iconcert, In oras

About Post Author

Lasă un răspuns