"Nicu

Nicu Alifantis
Nicu Alifantis s-a nascut in data de 31 mai 1954, la Braila. A studiat muzica in particular si a debutat ca si compozitor in anul 1972, in lumea teatrului in anul 1973, iar in 1976 a aparut primul sau album ‘Cintec de noapte’. El a fost angajat pe decursul anilor la urmatoarele teatre: Teatrul ‘Maria Filotti’, Braila (1975); Teatrul Mic, Bucuresti (1979 – 1990); Teatrul ‘Excelsior’, Bucuresti (1990 – 2002); Teatrul ‘Toma Caragiu’, Ploiesti (din 2002).
     4036 de concerte in perioada 1973-2002; concertul de mare succes Tandreturi mici pentru doamne si gagici (23 mai 2002, Sala Palatului din Bucuresti) impreuna cu Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Fundatia cultural-artistica Aurel Mitran; incepand cu luna aprilie a ‘anului Alifantis’ (2003 – 30 de ani de activitate) declanseaza o serie de concerte aniversare.

        Nicu Alifantis este dezamăgit de ceea ce se întâmplă în România astăzi, dar credinÅ£a de-o viaţă a artistului rămâne „bucuroÅŸi l-om duce pe toate“. Nicu Alifantis a împlinit recent 57 de ani, dintre care 39 i-a dedicat teatrului, poeziei ÅŸi muzicii. Nu este mulÅ£umit de cum stau lucrurile dimprejur, dar rămâne fidel meseriei ÅŸi publicului de aici.

"Da, de multe ori, în special în ultimii ani. A fost o perioadă înainte de ’90, am ÅŸi avut ocazia, dar nu m-am simÅ£it bine ÅŸi ar fi trebuit să renunÅ£ la meseria mea. Prima dată aÅŸ fi putut pleca în Italia, a mai fost o oportunitate în America, dar nu mi-a plăcut.

Cred că primul lucru care nu mi-a plăcut o fost ideea de a renunÅ£a la ceea ce fac. Iar eu fiind legat de limbă, mi-e foarte greu să mă exprim în altă limbă… Sau cine ÅŸtie, dacă aÅŸ fi avut mai mult curaj. Dumnezeu ÅŸtie. Cert este că eram tânăr, îmi plăcea al dracului de tare ce făceam ÅŸi am optat să îndur mai departe de am de îndurat ÅŸi să-mi duc mai departe crucea.

Åži acum îmi doresc să plec, chiar îmi doresc cel mai mult. Sunt perfect conÅŸtient că iar nu pot, din motive de vârstă ÅŸi de meserie", a spus Alifantis.

   Pe data de 20 iunie 2011 s-a lansat CD-ul cu muzica spectacolului “Nevestele vesele din Windsor”, un musical de Nicu Alifantis in regia lui Alexandru Tocilescu. Inregistrata in studio, partitura muzicala este interpretata de actorii din distributia spectacolului, acompaniati de trupa “Byron”. Informatii pe site-ul   www.teatrulmetropolis.ro. Pana in toamna, cand se va relua spectacolul, CD-ul poate fi procurat de la Teatrul Metropolis.


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns