„Suntem pe Marte”, scria pe pagina de Tiwtter a misiunii InSight, gestionată de NASA. ‘Astăzi putem să vedem noul nostru birou (Planeta Marte – n. red.). La începutul săptămânii viitoare, vom prelucra mai multe detalii fine’, a declarat și Bruce Benerdy, specialist din cadrul NASA. Specialiștii speră că vor putea să descopere de ce Pământul este singura planetă din sistemul nostru solar care poate susține viața. 

NASA a dat publicității noi fotografii de pe planeta Marte, după ce sonda InSight a reușit să elimine protecția de pe camerele instalate de specialiști la bordul său. Acestea sunt cele mai clare fotografii făcute vreodată pe Planeta Roșie. 

Agenția Spațială din SUA a distribuit fotografiile de înaltă rezoluție pe internet. În acestea se pot vedea solul stâncos marțian. InShight va începe din nou, în curând, să facă fotografii pentru a-i ajuta pe oamenii de știință de la NASA să își dea seama unde poate săpa sonda în sol, cu scopul de a descoperi ce se află sub scoarța Planetei Roșii. 

About Post Author

Lasă un răspuns