O piesă despre românii forţaţi de corupţie, birocraţie, umilinţe şi neputinţă să plece în exil, dar şi despre puterea oamenilor de a se uni.

Aceasta este melodia care a inspirat-o pe Laura Codruţa Kovesi înainte de audierea din Parlamentul European. Piesa „În ţara în care m-am născut a fost alegerea fostei şefe DNA.

Într-un interviu pentru Europa FM, Laura Codruţa Kovesi a povestit cum a ajuns să fie fan Vama, ce s-a întâmplat înainte şi în timpul audierilor, dar şi pe cine a sunat imediat după şi cum a aşteptat rezultatul votului.

„Sunt fan Vama Veche și Tudor Chirilă. Îmi plac mult melodiile lor, în special versurile. Au avut un concert în 2004 sau 2003 la Sighișoara, am fost cu niște colegi de la Sibiu și lansaseră melodia „Nu ne mai trageți pe dreapta” și când s-a terminat concertul, printre cei care eram acolo era și un polițist și tot drumul până la Sibiu noi cântam melodia și n-a avut ce face, că era cu noi în mașină.

„Când eram la Bruxelles, înainte de audieri, chiar piesa asta am ascultat-o și mi-a dat o stare foarte bună”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Ea a povestit și ce s-a întâmplat înainte de audieri.

„Când am fost la audieri, toți cei 3 candidați am stat într-o altă încăpere și ne-au rugat să nu folosim telefoanele, pentru că unii parlamentari o să ne pună aceleași întrebări tuturor și să nu fim influențați.

Am închis telefonul și l-am pus în geantă, nu știam ce s-a întâmplat. Am terminat audierea și primul lucru am sunat-o pe mama și era foarte emoționată și atât mi-a zis: sunt foarte mândră de tine”, a spus Kovesi.

Melodia „În țara-n care m-am născut” a fost preluată de trupa Vama de la Jean Moscopol. Acesta a plecat din țară în 1947, după instaurarea regimului comunist, și a scris melodia în exil.

Laura Codruța Kovesi a fost invitata specială a Andreei Esca în emisiunea sa de la postul de radio Europa FM.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție(DNA) a dezvăluit, sâmbătă, 2 martie, multe despre cariera, provocările pe care i le-a adus candidatura la șefia Parchetului European, despre piedicile care i se pun și despre intimități.

Deși toți cei implicați erau entuziasmați de ocazia rară de a ”scoate” de la Kovesi informații despre cine este ea, când s-a ajuns la momentul interviului pe „repede-înainte”, care cuprindea câteva sintagme simple care trebuiau completate, când s-a ajuns la una despre amor, politicianul a rămas fără cuvinte.

 • Vă doriți să redeveniți anonimă?
 • -Da
 • -Regret
 • -Că nu am copii
 • -Să rămân blocată în lift
 • -Cu prietenul meu
 • -Sex dimineața sau seara?
 • -Nu răspund
 • -Menirea pe lume…
 • -Să fiu corectă cu oamenii
 • -3 lucruri de păstrat
“Sex dimineața sau seara?” Cum a răspuns Laura Codruța Kovesi la întrebarea pusă de Andreea Esca

Kovesi a dezvăluit că se inspiră din filmul Narcos atunci când merge la muncă. Acesta este un serial în care procurorii se luptă cu traficanții de droguri și cu corupția care acaparat o țară întreagă. 

Un alt lucru surprinzător despre fostul șefl al DNA este reprezentat de muzica pe care o ascultă în timpul liber. Aceasta adoră să asculte Vama. 

Sunt fan Vama Veche și Tudor Chirilă. Au avut un concert în 2004 la Sighișoara. Lansase melodia ‘Nu ne mai trageți pe dreapta.’ După concert, acolo era și un polițist și tot drumul până la Sibiu am cantat piesa asta. Săracul polițist nu a avut ce face. Înainte de a merge la Bruxelles am ascultat piesa asta, mi-a dat o stare bună, am plecat mai optimistă”, a spus Kovesi în emisiunea menționată mai sus.About Post Author

Lasă un răspuns