Festivalul ”Bucureştii lui Caragiale” începe sâmbătă în Parcul Cişmigiu, aceasta fiind primul weekend din cele 10 în care se va desfăşura evenimentul, programat până pe 20 septembrie.

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, Festivalul ”Bucureştii lui Caragiale” pe scena amenajată în Parcul Cişmigiu.

FESTIVALUL „BUCUREŞTII LUI CARAGIALE” | SPECTACOLELE LUNII IULIE

Primul weekend al festivalului „Bucureştii lui Caragiale” (18-19 iulie) debutează cu două spectacole premiate şi cu o producţie dedicată celor mici. Programul lunii iulieSÂMBĂTĂ, 18 IULIE20:00 – Familia TÓT– Centrul Cultural Lumina DUMINICĂ, 19 IULIE10:00 – CAPRA CU TREI IEZI – Teatrul de Animaţie Țăndărică20:00 – BULLETS OVER LIPSCANI – Godot Cafe TeatruSÂMBĂTĂ, 25 IULIE10:00 – O NOAPTE FURTUNOASĂ – Unatc I. L. Caragiale20:00 – ARTĂ – Teatrul Bulandra DUMINICĂ, 26 IULIE10:00 – MOTANUL ȊNCĂLŢAT – Teatrul de Animație Ţăndărică 19:00 – BOEING BOEING – Teatrul Elisabeta Accesul la spectacole este gratuit și se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucureștii lui Caragiale – ediția a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro.

Geplaatst door ARCUB op Donderdag 16 juli 2020

 

După o lungă perioadă de cultură online, cea de-a opta ediţie a festivalului oferă bucureştenilor două luni de teatru în aer liber cu peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din Capitală, precizează organizatorii.

Calendarul ediţiei ”Bucureştii lui Caragiale” din acest an cuprinde spectacole de matineu şi spectacole de seară. Matineele sunt dedicate în general copiilor şi sunt programate în fiecare duminică şi în unele sâmbete, de la ora 10,00. Cei mici sunt invitaţi să evadeze în lumea poveştilor cu fabule şi basme celebre reinventate în spectacole de balet, spectacole de păpuşi şi pantomimă, concerte educative, spectacole de teatru interactiv şi de magie, se arată pe site-ul ARCUB.

”Serile de weekend sunt rezervate comediilor spumoase după texte clasice sau de actualitate, cu intrigi poliţiste, adaptări după commedia dell’arte sau spectacolelor cu aer vintage, spectacolelor-concert, de dans contemporan, cu elemente de video mapping, muzica live şi coregrafii spectaculoase”, menţionează sursa citată.

Primul weekend al festivalului debutează cu două spectacole premiate şi cu o producţie dedicată celor mici.

Câştigător al unui premiu UNITER, spectacolul ”Familia Tot” este programat sâmbătă, de la ora 20,00. Produs de Centrul Cultural Lumina, după un text al autorului maghiar Istvan Orkeny, în regia lui Victor Ioan Frunză şi scenografia Adrianei Grand, spectacolul ”Familia Tot” este ”o foarte frumoasă, foarte comică şi foarte crudă poveste despre dezumanizare sau, pe româneşte, despre cum să faci din om neom” (Adrian Nicolae).

Din distribuţia spectacolului de deschidere a festivalului, fac parte actorii Adrian Nicolae, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion, Carol Ionescu şi, nu în ultimul rând, George Costin, care a primit, în cadrul Galei Premiilor UNITER 2013, Premiul Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din acest spectacol.

Duminica, cei mici sunt aşteptaţi la matineul ”Capra cu trei iezi”, de la ora 10,00. Povestea lui Ion Creangă prinde viaţă în montarea Teatrului de Animaţie Ţăndărică, un spectacol în care păpuşile sunt mânuite cu măiestrie, iar actorii Ioana Chelaru Popovici/Alina Petrescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vişan, George Simian, Florin Mititelu stârnesc senzaţie în rândul copiilor.

Weekend-ul de festival 18 – 19 iulie se încheie cu unul dintre cele mai premiate spectacole ale teatrului independent, o comedie în cheia clasicelor ”film noir” americane – ”Bullets over Lipscani” este o adaptare după ”Bullets over Broadway” a lui Woody Allen şi face parte din repertoriul Teatrului Godot.

Interpretat de actorii Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc, spectacolul cu cel mai mare succes la public al tânărului regizor Eugen Gyemant – ”Bullets over Lipscani” – se joacă duminică, de la ora 20,00.

Accesul la spectacole este gratuit şi se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro şi www.entertix.ro. Programul Festivalului ”Bucureştii lui Caragiale” este disponibil pe www.arcub.ro.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, aşa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2.941/1.120/2020, informează organizatorii.
Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” a fost iniţiat în anul 2012, cu ocazia marcării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureştean, festivalul în forma actuală – „Bucureştii lui Caragiale” – s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cişmigiu.

În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.

About Post Author

Lasă un răspuns