"" 

Zeci de concerte vor avea loc weekend-ul acesta, în cadrul festivalurilor B’estfest ÅŸi Rock the City, în timp ce trupa Bon Jovi este aÅŸteptată pe 10 iulie, în premieră la BucureÅŸti, pentru ceea ce este considerat "show-ul muzical al anului".

Două festivaluri într-un weekend ÅŸi concertul anului, cu Bon Jovi, animă Capitala în iulie

Iubitorii de muzică ÅŸi concerte au de ales weekend-ul acesta între o mulÅ£ime de evenimente, desfăşurate pe parcursul a trei zile: 13 trupe în PiaÅ£a ConstituÅ£iei din Capitală, sub egida Rock the City, ÅŸi cea de-a patra ediÅ£ie B’estfest, care aduce 51 de trupe, soliÅŸti ÅŸi DJ-i, pe patru scene, într-un nou spaÅ£iu de desfăşurare, lângă BucureÅŸti, pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari.

Line up-ul B’estfest include trupe că Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly ÅŸi Hadouken, dar ÅŸi nume autohtone, printre care Åžuie Paparude, OCS, Robin and the Backstabbers, Magnolia, Coma ÅŸi Sarmalele Reci, care vor concerta pe două scene principale. Acestora li se adaugă o scenă numită Future Heroes, dedicată exclusiv tinerilor artiÅŸti români, precum Butterflies în my Stomach, Toulouse Lautrec, Electric Fence, Mes Quins, Tiptil, Sensor ÅŸi Blue Nipple Boy, ÅŸi Dance Arena, unde DJ-ii vor întreÅ£ine petrecerile până dimineaÅ£a, pe ritmuri electro, funk, breakbeat, drum’n’bass ÅŸi dubstep.

Cu un nou concept, B’estfest Summer Camp, festivalul organizat de Emagic, îÅŸi invită publicul să campeze pe islazul de la Tunari, fie cu cortul personal sau rulota, fie beneficiind de serviciile auxiliare puse la dispoziÅ£ie: închiriere cort, rulotă sau achiziÅ£ionarea unui cort "la cheie", deja amplasat.

Printre multitudinea de activităţi auxiliare propuse în B’estfest Park se numără sporturi – un panou de escaladă, terenuri de volei, badminton, baschet ÅŸi fotbal, antrenamente de fitness ÅŸi yoga -, bumping cars, carusel, spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje, graffitti ÅŸi lasertag, lecturi ÅŸi spectacole de teatru, proiecÅ£ii de film de la Anim’est ÅŸi Future Shorts, expoziÅ£ii ÅŸi ateliere de meÅŸteÅŸuguri, fotografie ÅŸi artă contemporană. De asemenea, cluburile Expirat ÅŸi Elephant Vs. Goblin îÅŸi fac program de weekend la B’estfest.

Totodată, în cadrul platformei B’estfest Goes Green se vor implementa o serie întreagă de mecanisme menite să reducă impactul unui astfel de eveniment. Pornind de la facilitarea mijloacelor de transport ecologice, continuând cu procesele de colectare selectivă a deÅŸeurilor ce se vor desfăşura în cadrul festivalului ÅŸi încheind cu utilizarea unor surse alternative de energie, întregul proiect se adresează deopotrivă echipei de organizatori, artiÅŸtilor ÅŸi spectatorilor în egală măsură.

Pentru că începând din acest an B’estfest "îmbracă haine verzi", organizatorii recomanda publicului să adopte aceeaÅŸi atutudine eco, punând la dispoziÅ£ia sa biciclete ce pot fi închiriate de la staÅ£ia de metrou Pipera special pentru transportul până în B’estfest Park. Bicicletele sunt puse la dispoziÅ£ie de AsociaÅ£ia Green Revolution, în cadrul programului StudentOBike, ÅŸi se închiriează doar pe baza buletinului ÅŸi a biletului de intrare la festival, pe o perioadă de maxim 24 de ore.

Tot o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul înconjurător este ÅŸi sistemul carpooling: un mecanism simplu prin care mai mulÅ£i călători care merg în aceeaÅŸi direcÅ£ie împart aceeaÅŸi maÅŸină. Pentru a fi mai uÅŸor de găsit, cei interesaÅ£i se pot înscrie ca ÅŸoferi cu locuri disponibile în maÅŸină sau ca pasageri pe site-ul www.cumasina.net, la secÅ£iunea concerte/ B’estfest.

Pentru o atitudine eco, dar ÅŸi pentru utilitate, este recomandată ÅŸi folosirea mijloacelor de transport în comun, disponibile inclusiv pe timp de noapte. În zilele de festival va funcÅ£iona o linie specială, pusă la dispoziÅ£ie de RATB, cu traseu de la PiaÅ£a Charles de Gaulle (lângă staÅ£ia de metrou Aviatorilor), cu oprire ÅŸi în Piaţă Presei Libere, până la B’estfest Park, ÅŸi microbuzul 445 ce poate fi luat de pe refugiul de tramvai al liniei 16 ÅŸi 36 (din staÅ£ia de metrou Pipera) sau de la staÅ£ia Băneasa S.A. Ambele vor circula inclusiv pe timp de noapte, iar capătul de linie se va afla în imediata apropiere a festivalului. Două microbuze vor asigura transportul tur ÅŸi retur între staÅ£ia de autobuz ÅŸi maxi-taxi ÅŸi intrarea în spaÅ£iul de festival.

Biletele pentru această ediÅ£ie B’estfest sunt în prezent disponibile la preÅ£urile de 125 lei – biletul de o zi, 265 de lei – abonamentul de 3 zile – ÅŸi 15 lei – voucherul pentru acces în camping, urmând că în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preÅ£ul de 150 lei – biletul de o zi, 285 lei – abonamentul – ÅŸi 15 lei – voucherul de camping. Copiii sub 12 ani au gratuitate dacă vin însoÅ£iÅ£i de un adult.

În plus, grupurile care achiziÅ£ionează până vineri patru abonamente la B’estfest Summer Camp o pot face la preÅ£ul de 680 lei (în loc de 1.060 de lei, cât ar fi fost preÅ£ul întreg), această promoÅ£ie fiind valabilă doar pentru biletele achiziÅ£ionate de la magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea principală – aripa CălăraÅŸi ) ÅŸi Librăria Mihai Eminescu din BucureÅŸti. De asemenea, cei care vin pe 1 iulie la B’estfest Summer Camp din afara BucureÅŸtiului ÅŸi prezintă la casă de bilete de la intrarea în B’estfest Park biletul de tren sau microbuz către Bucurest, îÅŸi pot achiziÅ£iona un abonament cu 190 de lei, în preÅ£ fiind inclus ÅŸi voucherul de acces în zonă camping.

Biletele sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, precum ÅŸi în reÅ£eaua magazinelor Diverta, la The Ark, în magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu ÅŸi la Sala Palatului.

După festivalul Sonisphere adus în premieră în România în vara anului trecut, D&D East Entertainment organizează anul acesta Rock the City, ai cărui headlineri sunt The Prodigy, Mike and The Mechanics, WhiteSnake ÅŸi Judas Priest.

Line up-ul Rock the City se compune din Ultra TT, Therapy ? ÅŸi The Prodigy (vineri, prima trupă de la 18.20), Voodoo, Monarchy, BooN, Sabaton ÅŸi Mike and The Mechanics (sâmbătă, prima trupă de la 16.20) ÅŸi Metrock, Trooper, Hatebreed, WhiteSnake ÅŸi Judas Priest (duminică, prima trupă de la 15.50).

Accesul în PiaÅ£a ConstituÅ£iei va fi permis de la ora 16.00 – vineri, 15.30 – sâmbătă ÅŸi 15.00 – duminică. Concertele se vor încheia în jurul orei 23.00.

"Începând de la scenă până la amplasamentele în jurul scenei, totul va însemna spectacol. Pe lângă scenă, vor fi amenajate spaÅ£ii speciale, de entertainment ÅŸi de lounge, unde publicul va avea parte de bună dispoziÅ£ie ÅŸi distracÅ£ie. Anul acesta, trupele care au confirmat prezenÅ£a vor veni la BucureÅŸti cu show-uri excepÅ£ionale. Judas Priest, spre exemplu, a cerut ca în jurul scenei, în timpul show-ului, să aibă la dispoziÅ£ie o serie de elemente pirotehnice ÅŸi lasere de lumini care vor antrena publicul", a declarat Denise Săndulescu, general manager D&D East Entertainment, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Biletele pentru fiecare din zilele festivalului costă 125 de lei (Normal Circle) ÅŸi 185 de lei (Golden Circle), iar abonamentele – 180 de lei (Normal Circle) ÅŸi, respectiv, 280 de lei (Golden Circle) ÅŸi se vând în reÅ£eaua Eventim.

Biletul valid pe baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertelor, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid. Organizatorii recomandă cu fermitate achiziţionarea biletelor doar din punctele autorizate. Toate biletele vor fi scanate la intrare.

De asemenea, organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun, în special a metroului, pentru a evita neplăceri create de restricÅ£ionarea traficului în zonă. În spaÅ£iul de concert este interzisă intrarea cu orice fel de sticle, bidoane din plastic, conserve, artificii, bannere susÅ£inute de beÅ£e, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanÅ£uri, obiecte periculoase, băuturi sau mâncare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaÅŸabil), aparate de înregistrare audio-video. Nu este permis accesul cu umbrele, spectatorilor fiindu-le recomandat să îÅŸi aducă pelerine de ploaie. Accesul cu medicamente este permis doar în baza reÅ£etei medicale aferente.

PrezenÅ£a copiilor cu vârste sub 12 ani nu este recomandată din cauza zgomotului de mare amploare produs în cadrul evenimentelor de acest tip, peste nivelul suportat de cei mici. De asemenea, spectacolul poate include puternice efecte de lumini, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situaÅ£ia în care părintele alege să vină însoÅ£it de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziÅ£ionarea acestuia.

Un alt eveniment de amploare pregătit de D&D East Entertainment pentru luna iulie este concertul trupei Bon Jovi, considerat show-ul muzical al anului în România, ce va avea loc tot în PiaÅ£a ConstituÅ£iei din Capitală, pe 10 iulie.

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, "The Circle" fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010, potrivit revistei Billboard. ReuÅŸita de anul trecut, coroborată cu performanÅ£a similară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la un nivel de vârf în ceea ce priveÅŸte profitabilitatea concertelor sale, la 26 de ani după ce ÅŸi-a lansat albumul de debut.

Concertele lunii iulie în BucureÅŸti:

1- 3 iulie

B’estfest Summer Camp – comuna Tunari

Rock the City – PiaÅ£a ConstituÅ£iei

6 iulie

Parkway Drive – Silver Church

10 iulie

Jon Bon Jovi – PiaÅ£a ConstituÅ£iei

12 iulie

Narcotango – Teatrul de Vară Herăstrău

30 iulie

Buena Vista Social Club – Teatrul de Vară Herăstrău

 

sursa: mediafax


About Post Author

Lasă un răspuns