Sfârşitul lunii decembrie este perioada din an când românii resimt cel mai tare lipsa unui partener. Astfel, 80% şi-ar dori să petreacă noaptea dintre ani cu cineva drag. Este unul dintre motivele pentru care numărul celor care se înscriu pe site-ul de dating în această perioadă creşte cu 50% faţă de o perioadă obişnuită din an.

Cea mai aglomerată perioadă pe site-urile de dating (la nivel global) coincide cu sfârşitul anului. Nu doar numărul celor care se îşi fac cont pe o astfel de platformă creşte, ci şi interacţiunea dintre membri.

Astfel, în luna decembrie, pe Sentimente.ro se schimbă peste 10 milioane de mesaje, iar profilurile celor deja înscrişi sunt vizualizate de zeci de mii de ori.

Este o perioadă activă în datingul online în parte şi deoarece presiunea socială creşte, pe lângă alte motive. Dacă de Crăciun mulţi petrec în familie, cu părinţii, fraţii, cu prietenii apropiaţi, de Revelion îşi doresc un partener. Motiv pentru care şi numărul întâlnirilor în offline creşte în ultimele două săptămâni din decembrie, astfel încât, chiar dacă nu se îndrăgostesc, totuşi găsesc pe cineva cu care să petreacă noaptea dintre ani. Iar feedbackul membrilor Sentimente.ro ne-a arătat că s-au legat multe relaţii în această perioadă, dar şi multe prietenii de durată, a explicat Flori Dragomir, vicepreşedinte şi co-fondator Sentimente.ro.

Utilizatorii decid dacă doresc sau nu să se întâlnească cu o persoană cunoscută online după 2-5 conversaţii. Cele mai multe mesaje se schimbă între orele 19.00 şi 23.00, iar cea mai populară zi este duminică.

Utilizatorii Sentimente.ro consideră că datingul are avantaje şi dezavantaje, evidente mai ales în această perioadă când simt că zilele trec mai repede. Astfel, printre aspectele pozitive cei înscrişi pe site-ul de dating enumeră: Sinceritatea – utilizatorii simt că pot fi sinceri şi direcţi în profilul completat şi în conversaţii, astfel încât reuşesc mai repede să-şi dea seama dacă doresc sau nu să se întâlnească în offline cu partenerul de discuţii şi să încerce să-şi facă planuri comune pentru noaptea dintre ani.

Diversitatea persoanelor întâlnite. WallY – algoritmul care stă la baza interfaţei Sentimente.ro – afişează profile compatibile, nu o tipologie anume, cum ar fi în cazul unei căutări simple. În plus, indiferent de locul în care se află, există peste 30.000 de persoane online zilnic, astfel încât şansele de a găsi persoana potrivită sunt foarte mari.

Uşurinţa utilizării site-ului. Membrii Sentimente.ro interacţionează rapid între ei, prin serviciul propriu de mesagerie, ajungând să stabilească o întâlnire în offline şi după 2-3 conversaţii. Iar în această perioadă aglomerată, acesta este unul dintre principalele avantaje ale datingului online, după cum menţionează utilizatorii.

Seriozitatea celor care-şi fac cont. Cei care au cont pe site-ul de dating spun că şi-au făcut cont deoarece consideră că aici pot găsi un partener pentru o relaţie serioasă (53%), iar acest lucru este important pentru ei când vine vorba de rapiditatea stabilirii unei întâniri în offline.

Profiul verificat. Sentimente.ro este singurul site de dating din România care verifică fiecare utilizator în parte. Algoritmul de inteligenţă artificială se asigură că fotografiile de profil nu conţin elemente nepotrivite.

De asemenea, avertizează utilizatorii care urmează să primească mesaje detectate ca fiind indecente.

Chiar dacă aceasta este un avantaj al utilizării platformei pe tot parcursul anului, utilizatorii îl nominalizează mai des în această perioadă ca fiind un avantaj faţă de alte servicii de dating.

Acest lucru se întâmplă deoarece ei sunt siguri că, dacă se întâlnesc cu un utilizator care are confirmat Profilul Real vor vedea aceeaşi persoană ca în fotografiile de pe site, a explicat Flori Dragomir.

sursa: adevarul

About Post Author

Lasă un răspuns