Steaua este noua deÅ£inătoare a Cupei României. Trupa din Ghencea s-a impus, ieri, la BraÅŸov, în finala competiÅ£iei, cu 2-1 (1-1), în faÅ£a rivalei de-o viaţă, Dinamo. “Câinele” Bărboianu a adus trofeul în curtea roÅŸ-albaÅŸtrilor, cu un autogol de zile mari.

 

Meciul, disputat pe o arenă mult prea mică pentru niÅŸte orgolii atât de mari, a debutat în forţă. Mai întâi, Torje (3) a trimis în transversală, pentru ca, peste un minut, Nicoliţă să fie agăţat clar în careu de MoÅ£i, fără ca arbitrul să acorde 11 metri. A fost momentul care a declanÅŸat iureÅŸul roÅŸ-albaÅŸtrilor. Rând pe rând, Surdu (6), Nicoliţă (8) ÅŸi GardoÅŸ (14) au ratat din situaÅ£ii bune, pentru ca inevitabilul să se producă în minutul 24. Atunci, N. Dică a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, lăsându-l fără replică pe Bălgrădean. Trezită din pumni, Dinamo a ripostat, egalând tot dintr-o lovitură liberă, executată perfect de Torje (33).

 

Fanii au aprins torÅ£e în tribune


Până la pauză, BilaÅŸco (28) ÅŸi GardoÅŸ (33) au irosit ocazii importante. Au fost însă “răzbunaÅ£i” de Bărboianu (50), care a reluat imparabil în propria poartă! Imediat ÅŸi-au făcut apariÅ£ia ÅŸi torÅ£ele în tribune. Meciul a fost oprit ÅŸi managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost trimis lângă suporteri, pentru că a intrat pe teren. Însă fanii nu s-au potolit până nu l-au încurcat pe Torje (59), aruncând cu o torţă spre el!

Finalul a adus Stelei, după 12 ani de aÅŸteptare, Cupa României.

Sursa: libertatea.ro

About Post Author

Lasă un răspuns