Adunările cu mai mult de 5.000 de persoane într-un mediu închis nu vor fi interzise în Franţa decât până la mijlocul lunii aprilie pentru a stopa propagarea coronavirusului, potrivit Journal Officiel apărut sâmbătă, după o primă măsură anunţată până la sfârşitul lui mai.

Această restricţie care a dus la o succesiune de evenimente anulate în lumea spectacolului, a sportului, se va aplica de acum şi până la 15 aprilie şi nu până la 31 mai.

 

Această amânare ar trebui să fie benefică pentru organizatorii festivalului de muzică Printemps de Bourges şi ai Festivalului de Film de la Cannes care ar putea fi salvate. Festivalul de muzică este prevăzut acum să aibă loc între 21 şi 26 aprilie iar cel de cinema între 12 şi 23 mai.

Vânzările de bilete pentru concerte au scăzut cu 50% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza coronavirusului, pierdere mult mai mare decât după atentatele din 2015, a indicat vineri sindicatul profesionist Prodiss.

Marile săli de spectacole precum AccorHotels Arena din Paris, care poate găzdui până la 20.000 de persoane, a amânat mai multe concerte.

About Post Author

Lasă un răspuns