Carnavalul din Rio de Janeiro, în timpul căruia au loc tradiţionalele defilări pe stradă ale şcolilor de samba, nu va avea loc anul acesta şi este a doua ediţie anulată din cauza pandemiei, potrivit lepoint.fr.

Decizia a fost luată de autorităţi şi comunicată marţi seară. Motivul este reprezentat de progresia infectării cu varianta Omicron a coronavirusului legată de sărbătorile de final de an.

„Carnavalul de stradă, aşa cum a avut loc până în 2020, nu va avea loc în 2022”, a spus primarul oraşului, Eduardo Paes, într-o emisiune transmisă în direct pe reţelele de socializare, subliniind dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă în care creşte numărul îmbolnăvirilor de Covid-19.

Edilul a făcut anunţul după o reuniune cu reprezentanţii grupurilor muzicale din cartiere, care animă de regulă carnavalul.

Defilarea şcolilor de samba în sambadrom este, momentan, menţinută pentru finalul lunii februarie.

Carvalul de stradă din Rio este anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

În 2020, şapte milioane de persoane au participat la eveniment.

Paes a precizat că i-a fost propus să facă evenimentul în trei părţi diferite ale oraşului, dar cartierele nu au acceptat. Reprezentanţii acestora intenţionează să vină cu o „contra-ofertă”.

Toamna trecută, primarul spunea că va face tot posibilul pentru o ediţie 2022 a carnavalului fără distanţare socială, bazându-se pe o vaccinare anti-Covid intensificată.

De la începutul pandemiei, Brazilia a înregistrat 620.000 de decese asociate Covid-19 şi este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA.

About Post Author

Lasă un răspuns