Brian May, chitaristul trupei Queen, regretă că l-a apărat pe Bryan Singer, regizorul filmului „Bohemian Rhapsody”, în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală. 

Muzicianul britanic a scris iniţial pe contul său de Instagram, când i-a fost solicitată părerea legat de faptul că Singer ar fi întreţinut relaţii şi ar fi abuzat sexual adolescenţi, că până la proba contrarie oricine este nevinovat.

„Trebuie să îşi vadă fiecare de treaba lui şi să încetaţi să îmi spuneţi ce să fac. Şi trebuie să învăţaţi să respectaţi că un bărbat sau o femeie este nevinovat până ce este dovedit vinovat”.

Ceea ce părea a fi o apărare a lui a venit în aceeaşi zi în care The Atlantic a publicat un text amplu în care lui Singer îi erau aduse patru noi acuzaţii. Regizorul a negat că ar fi comis acele fapte şi a descris articolul drept „homofob defăimător”.

Câteva ore mai târziu, May a bătut în retragere. El a susţinut că primul comentariu făcut în legătură cu acest caz a fost „rezultatul percepţiei mele că cineva încearcă să îmi spună ce să fac”.

„Acum am realizat că am greşit gândind aşa. De fapt, încercaţi să mă protejaţi, lucru pentru cre vă mulţumesc. Sunt ruşinat să descopăr efectul pe care l-au produs cuvintele mele.

Nu aveam idee că spunând că cineva este nevinovat înainte de a fi dovedit că este vinovat poate fi interpretat ca «apărare» a lui Bryan Singer. Nu am intenţionat să fac asta”, a mai scris May, care este şi unul dintre producătorii aclamatului lungmetraj.

El a continuat: „Cred că sunt naiv, pentru că nu mi-a trecut niciodată prin cap că «urmărirea» unei persoane pe Instagram poate fi interpretată ca o aprobare dată acelei persoane. Singurul motiv pentru care l-am urmărit pe Bryan Singer a fost acela că am lucrat împreună la proiect”.

Joi, filmul „Bohemian Rhapsody” a fost exclus din lista nominalizărilor la premiile GLAAD Media din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală şi comportament nepotrivit aduse regizorului Bryan Singer.

Lungmetrajul, dublu premiat la Globurile de Aur, a primit cinci nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

About Post Author

Lasă un răspuns