CSM București și Metz se întâlnesc în Sala Polivalentă, într-un super meci din sferturile Ligii Campionilor.

   Partida începe la ora 20:30 și este transmisă în direct la Digi Sport 1.

   Se anunță spectacol total între CSM și Metz, la revenirea lui Per Johansson pe banca formației din București.

   Nu mai puțin de 10 campioane mondiale vor fi în teren, șase dintre ele în echipa celor de la Metz.

   Campioanele de la CSM: Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Gnonsiane Niombla (va juca din sezonul viitor chiar la Metz), Camille Ayglon.

   Campioanele de la Metz: Beatrice Edwinge, Laura Flippes, Manon Houette, Orlane Kanor, Laurisa Landre, Grace Zaadi. Calificarea în Final Four este vitală pentru „tigroaice”.

   Chiar Cristina Neagu a declarat că ratarea accederii în turneul final de la Budapesta ar fi „un dezastru” pentru campioana României.

   CSM Bucureşti a apelat la serviciile antrenorului suedez Per Johansson pentru finalul sezonului, la fel ca şi în stagiunea trecută, după plecarea lui Helle Thomsen.

   Bucureştencele au cucerit un trofeu chiar în urmă cu câteva zile, la Ploieşti, unde au câştigat Cupa României după o finală cu HCM Râmnicu Vâlcea.

   Gruparea din Capitală joacă turul pe teren propriu, la Sala Polivalentă.

   CSM a terminat doar pe locul 3 grupa principală 1, după Gyor şi Rostov, în timp ce franţuzoaicele au încheiat pe 2 a doua grupă principală.

  În prima fază a grupelor, CSM Bucureşti a câştigat cinci meciuri şi a pierdut unul singur, cu Nykobing.

   În a doua fază, campioana Europei din 2016 a avut mari probleme: a câştigat trei partide, a remizat într-una şi a fost învinsă de două ori, de Gyor şi Rostov.

   CSM Bucureşti are o echipă de campioane. Aproape toate jucătoarele au în palmares câte un trofeu important.

   Cristina Neagu a câştigat de trei ori titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, record absolut şi are aproape 500 de goluri marcate în Liga Campionilor.

   A câştigat competiţia în 2015, cu Buducnost şi a mai evoluat în două finale.

   O medalie de bronz la Mondiale şi una la Europene, opt titluri naţionale şi cinci Cupe, completează palmaresul Cristinei Neagu.

   Metz vine la Bucureşti cu şase din cele şapte jucătoare care au cucerit titlul mondial cu naţionala Franţei, anul trecut. Vedeta lui Metz este însă slovena Ana Gros.

   Campioană în 4 ţări, Gros a dat 62 de goluri în acest sezon al Ligii Campionilor.

   În faza grupelor Metz a terminat pe primul loc cu aceeaşi linie de clasament ca şi CSM Bucureşti (cinci victorii şi o înfrângere).

   Franţuzoaicele n-au ajuns niciodată în Final Four, spre deosebire de bucureştence, care ţintesc a treia prezenţă consecutivă la turneul final de la Budapesta, după ce în 2016 au cucerit trofeul, iar anul trecut au încheiat pe locul 3.

About Post Author

Lasă un răspuns