"Show-urile

Foto: reuters

Show-urile lui Alice Cooper fac întotdeauna risipă de fantezie

Aflat pentru a doua oară în România, părintele rockului teatral concertează, în această seară, la Arenele Romane din BucureÅŸti. Alice Cooper va aduce publicului un nou „coÅŸmar“ muzical din care nu vor lipsi instrumentele de tortură, ghilotina, ÅŸarpele boa ÅŸi sângele artificial.

La 63 de ani, Vincent Furnier este un american obiÅŸnuit ÅŸi un cap de familie model: are trei copii, un mariaj care durează de 35 de ani ÅŸi este un creÅŸtin practicant. Atunci când urcă pe scenă, însă, el se transformă în Alice Cooper, creatorul conceptului de rock teatral sau „naÅŸul" curentului shock rock (cum a fost numit), un artist care a influenÅ£at multe generaÅ£ii de muzicieni precum Kiss, Ozzy Osbourne ÅŸi Marilyn Manson.

Alice Cooper revine în România pentru a doua oară, iar în această seară BucureÅŸtiul va fi punctul central al turneului „No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns".Potrivit organizatorilor, compania Events, artistul soseÅŸte chiar astăzi din Anglia ÅŸi va părăsi Å£ara noastră mâine, cu destinaÅ£ia Germania. Cooper a fost foarte modest, iar printre cerinÅ£ele sale se numără apa vitaminizată ÅŸi sucurile. Membrii staffului său, în schimb, au cerut mult whisky Jack Daniels.

Marilyn Manson ÅŸi Alice Cooper s-au împăcat la BucureÅŸti, în 2007

""

Riscurile meseriei

Concertul va include toate acele elemente care fac speciale show-urile artistului american: un ÅŸarpe boa, injecÅ£ii letale, instrumente medievale de tortură, cămăşi de forţă ÅŸi mult sânge artificial. Åži pentru că noile reglementări internaÅ£ionale privind transportul reptilelor s-au schimbat, ÅŸarpele care va fi folosit în spectacolul de la BucureÅŸti provine de la un crescător local.

Cu o carieră de peste 40 de ani în spate, Alice spune că lumea spectacolelor live a evoluat: „ Totul trebuie să fie mai mare acum: montări grandioase, sunet la apogeu, muzică mai dură". AÅŸa că producÅ£ia „No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns" joacă după toate regulile blockbusterelor hollywoodiene. Legat în cămaÅŸa de forţă ÅŸi chinuit de asistente sadice, torturat pe scaunul electric, „Răul Originar" este în final decapitat cu o ghilotină. Setlistul de la BucureÅŸti include 25 de piese, printre care hiturile „Billion Dollar Babies", „No More Mr. Nice Guy", „Hey Stoopid", „Poison" ÅŸi „School’s Out".

Artistul va folosi mult sânge artificial în această seară

""

„Ghilotina reuÅŸeÅŸte întotdeauna să mulÅ£umească spectatorii. Mereu îmi vor capul", glumeÅŸte artistul, care a declarat într-un interviu mai vechi că show-urile sale nu sunt lipsite de riscuri sau accidente. „Pe vremea când beam foarte mult, uneori mă aflam în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. AÅŸa m-am tăiat cu o sabie, în timpul unui show. Altă dată am căzut de pe scenă, dar nu a fost din cauza băuturii. Pur ÅŸi simplu m‑am împiedicat de un cablu, am foarte multe decoruri pe scenă. Atunci mi-am fracturat toate coastele. O coastă ruptă e ceva rău, însă atunci când Å£i le fracturezi pe toate, îÅ£i doreÅŸti să mori", mărturisea rockerul. 

DeÅŸi imaginea de scenă reiterează ideea că Alice Cooper nu este Mister Nice Guy (un domn de treabă – nr.r), în particular, artistul trăieÅŸte o viaţă total diferită. A renunÅ£at la alcool cu mulÅ£i ani în urmă, când cariera, mariajul ÅŸi chiar viaÅ£a i-au fost în pericol, iar de ceva vreme Alice Cooper (Vincent Furnier, pe numele lui adevărat , fiu al unui pastor) l-a regăsit pe Dumnezeu. „Am redevenit creÅŸtin mai degrabă de frica lui Dumnezeu, decât din iubire pentru El. Nu voiam să ajung în iad. Să fii un bun creÅŸtin e ceva ce înveÅ£i în timp. Studiezi Biblia ÅŸi te rogi", declara muzicianul în „HM Magazine".

Åžarpele boa este nelipsit din show-urile rockerului

""

Un bun creÅŸtin

Åži chiar dacă nu a vrut să se transforme într-una dintre „acele celebrităţi creÅŸtine", turnura spirituală pe care a luat-o viaÅ£a sa s-a reflectat ÅŸi în carieră. De aici a izbucnit un conflict cu Marilyn Manson, pe care Alice Cooper l-a atacat, ironic, în câteva rânduri. Însă primul show susÅ£inut de Alice Cooper în România, în 2007, la festivalul B’Estival, a marcat o împăcare istorică între cei doi rockeri care au cântat în duet, pe aceeaÅŸi scenă, melodia „Sweet Dreams". „Eu ÅŸi Marilyn suntem amici. Din punct de vedere teologic, suntem la ani-lumină unul de celălalt. I‑am spus că dacă ar citi Biblia în loc să o rupă pe scenă, poate ÅŸi-ar schimba punctul de vedere", declara Cooper. Show-ul din această seară va fi deschis de trupa Iris, la ora 19.30. Ultimele bilete pentru concert se mai găsesc în reÅ£eaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile CărtureÅŸti ÅŸi Humanitas.

"Am redevenit creÅŸtin mai degrabă de frica lui Dumnezeu,decât din iubire pentru El. Nu voiam să ajung în iad.”
Alice Cooper muzician

"Ghilotina reuÅŸeÅŸte întotdeauna să mulÅ£umească spectatorii. Mereu îmi vor capul.”
Alice Cooper muzician


About Post Author

Lasă un răspuns