Număr spectaculos de iluzionism: magicianul care merge pe apă

 

Magicianul britanic de 28 de ani, cunoscut sub numele de Dynamo, i-a uimit pe trecători cu un număr senzaÈ›ional în faÈ›a Palatului Westminster din Londra. A traversat Tamisa până la jumătate È™i doar poliÈ›ia l-a întors din drum, scrie dailymail.co.uk.

""

Steve Frayne, pe numele său adevărat, a pozat chiar din mijlocul apei în faÈ›a miilor de trecători care îl urmăreau cu sufletul la gură de pe Podul Westminster. Iluzionistul părea că merge pe apă.

Bărbatul este cunoscut în Marea Britanie pentru numerele lui de magie: a hipnotizat o fetiță È™i a făcut-o să leviteze pe Arsenal`s Emirates Stadium,  a transformat variantele la loto în cash în faÈ›a lui Robbie Williams, într-o emisiune TV.

Celebrități precum Jay-Z, Will Smith, Busta Rhymes și paris Hilton au făcut obiectul numerelor lui de magie.


VIDEO HD|CONCERTUL U2 de la Glastonbury

Peste 100.000 de spectatori au înfruntat ploaia, frigul ÅŸi noroiul pentru a urmări, vineri, concertul susÅ£inut de trupa U2 la Glastonbury, un eveniment care a marcat prima apariÅ£ie a muzicienilor irlandezi la renumitul festival muzical din Marea Britanie.













VIDEO|Sute de oameni se vor dezbrăca pentru apă

 

 

Aristul Spencer Tunick, cunoscut pentru fotografiile cu nuduri în spaÅ£ii publice, pregăteÅŸte un nou proiect: o plajă plină cu oameni dezbrăcaÅ£i, pe malul Mării Moarte.

 Spencer Tunick a fost chemat în Israel pentru ca, prin fotografiile sale, să atragă atenÅ£ia asupra nevoii de apă din această regiune. Tunick a început seria de proiecte cu tema “nuduri" în urmă cu 20 de ani. Prin albumele sale, artistul semnalează probleme cu care se confruntă societatea de azi, precum încălzirea globală sau drepturile homosexualilor. Lucrările lui au fost preluate de asociaÅ£ii ca Greenpeace ÅŸi Gay Rights pentru a-ÅŸi susÅ£ine cauzele.

Nevoia de apă, artă contemporană

Artistul are acum o nouă provocare: să creeze un album cu oameni goi tolăniÅ£i pe malul Mării Moarte. Cadrul natural este ofertant din punct de vedere fotografic, însă acesta nu e singurul motiv care-l duce pe Tunick acolo. Ceea ce vrea artistul să ilustreze este problema cu care se confruntă regiunea: Marea Moartă e “pe cale de dispariÅ£ie". În ea nu trăieÅŸte nicio vietate, iar nivelul apei scade simÅ£itor. Tot mai multe localităţi din zonă duc lipsă de apă.

Provocare: să dezbraci israelienii şi să primeşti bani de la Guvern pentru asta
Un important obstacol ar fi fost, pentru Spencer, ca israelienii să nu se ofere voluntari în proiectul lui. Spre surprinderea sa, însă, oamenii au acceptat în număr mare să se dezbrace “pentru artă". De ajutor i-a fost un grup de studenÅ£i care au iniÅ£iat o campanie prin care au convins mii de israelieni să pozeze goi pentru Tunick.

Cine donează, invitat să pozeze nud

Din cauză că arta nudului nu este tocmai agreată în Israel, adevărata provocare pentru fotograf este să obÅ£ină sprijin financiar din partea guvernului. După un efort îndelungat, artistul a început o campanie de strângere de fonduri. El îi îndeamnă pe fani să-i cumpere lucrările ÅŸi orice material promoÅ£ional care sprijină proiectul “Marea Moartă". Cine donează pentru Spencer, e invitat în Israel să pozeze nud în cel mai nou album al fotografului.

Spencer Tunick fotografiază ÅŸi filmează nuduri în spaÅ£ii publice, din 1994. Operele sale includ sute, chiar mii de voluntari din toată lumea. Artistul spune că perspectiva sa fotografică nu vizează sexualitatea, ci vrea să schimbe în bine percepÅ£ia publicului asupra corpului uman. Lucrările lui Tunick sunt, de multe ori, principala atracÅ£ie a expoziÅ£iilor de artă contemporană.

 

 

PENTRU VIDEO DATI CLICK JOS:

http://www.kickstarter.com/projects/nakedsea/naked-sea-spencer-tunick-dead-sea-installation?ref=video


Medicament universal anti-cancer

Un "medicament-minune" care tratează cancerul de sân ar putea fi transformat într-o armă universală anti-cancer, cred cercetătorii britanici de la Universitatea din New Castle.

"MedicamenteleSursa: SHUTTERSTOCK

Medicamentele în cauză, denumite "inhibitori PARP", împiedică multiplicarea celulelor canceroase ÅŸi chiar le atrofiază. Ele sunt recomandate în prezent pentru tratarea cancerului de sân, dar, după calculele oamenilor de ÅŸtiinţă, ar putea Å£inti cancerul ovarian, de prostată sau de pancreas, fiindcă au la bază aceleaÅŸi gene.

Spre deosebire de chimioterapie sau radioterapie, medicamentele anihilează tumorile fără să afecteze celulele sănătoase. În plus, efectele secundare sunt minime.

 

 

sursa: evz


Femeia care ar putea deveni mai bogată decât Bill Gates

Gina Rinehart, o australiancă de 57 de ani, ar putea deveni cea mai bogată persoană în viaţă, depăşindu-i pe Bill Gates, Warren Buffett ÅŸi Carlos Sim.

Gina Rinehart este văduvă şi mamă a patru copii.

Pregătită de la 12 ani pentru a moÅŸteni firma minieră a familiei, femeia a dublat averea până la 6 miliarde de lire sterline, devenind cea mai bogată persoană din Australia. Mai mult, conform investigaÅ£iilor efectuate de banca americană Citigroup, se preconizează că firma  pe care o administrează Rinehart se va dezvolta de până la 10 ori în următorii ani.

Conform unor analiÅŸti, compania Rinehart va avea o valoare de 30 de miliarde de dolari, iar Gina Rinehart va intra în topul Forbes al celor mai bogaÅ£i 10 oameni din lume. Au fost achiziÅ£ionate recent încă trei mine, iar acest lucru ar putea grăbi acest proces. Dacă preÅ£urile de pe piaţă rămân la nivelul actual ÅŸi dacă performanÅ£ele companiei se menÅ£in ÅŸi în aceste trei noi proiecte se va ajunge la un profit de 10 miliarde de dolari pentru companie.

Dacă speculaţiile se vor adeveri, Gina Rinehart va avea un capital de peste 100 de miliarde de dolari.

 

VIDEO|Antonia, goală în primul videoclip de după naştere

"Antonia,

Antonia, în "Marionette"

Desemnată de curând cea mai sexy femeie din lume, de către cititorii revistei FHM, Antonia revine în forţă în primplanul showbiz-ului cu o piesă nou-nouţă, "Marionette", căreia artista i-a filmat  ÅŸi un videoclip weekendul trecut.

 După o pauză de aproape un an, pe care a trebuit să o ia în calitatea de proaspătă mămică ÅŸi soÅ£ie, Antonia a lansat pe piaţă un nou single ce rulează deja pe majoritatea posturilor de radio.

În plus, cât de repede, va apărea pe piaţă ÅŸi videoclipul celei mai noi piese a Antoniei, la care se lucrează intens în această perioadă, disponibil fiind. acum, doar un teaser al materialului video.

"Marionette" va ilustra povestea unei iubiri ce nu poate fi oprită nici măcar de forÅ£ele naturii, în care Antonia se luptă cu apa, aerul, pământul ÅŸi focul pentru a se putea bucura de dragostea faţă de persoana iubită

Regizorul Costas Ivanov a plasat-o pe solistă în diverse ipostaze ciudate,se zbuciumă, palpită ÅŸi zboară prin ploaie, în costumaÅ£ii supersexy ce-i pun în valoare formele apetisante ale frumoasei brunete. Cu toate astea, în teaserul lansat pe YouTube, pentru o fracÅ£iune de secundă, Antonia pare să fie goală puÅŸcă, stând aplecată pe podea.

În informaÅ£iile furnizate până acum nu se detaliază această postură ÅŸi rămâne de aÅŸteptat versiunea întreagă a clipului pentru a vedea dacă Antonia a renunÅ£at complet la haine pentru noua sa producÅ£ie video.

 

sursa: click

MARI ROMÂNI|AZI,Virginia Zeani

""

Virginia Zeani, numele la naÅŸtere, Virginia Zehan (nascuta la 21 octombrie 1925 în Solovăstru, jud. MureÅŸ), este o cântăreaţă de operă, una din cele mai prestigioase soprane lirice din anii ’50 ÅŸi ’60 ai secolului XX, timp de 25 de ani "prima donna assoluta" a teatrului de Operă din Roma, cântând împreună cu cei mai renumiÅ£i tenori, de la Beniamino Gigli ÅŸi Ferruccio Tagliavini până la Luciano Pavarotti ÅŸi Plácido Domingo. Virginia Zeani este numele său artistic italienizat.

După ce începuse să studieze literatura ÅŸi filozofia la Universitatea din BucureÅŸti, ia lecÅ£ii de canto cu Lucia Anghel, continuând apoi cu celebra soprană ÅŸi pedagogă Lydia Lipkowska. La 19 ani îÅŸi termină studiile formale în Italia cu tenorul Aureliano Pertile, solistul preferat al lui Arturo Toscanini. GraÅ£ie acestei baze excelente de educaÅ£ie muzicală ÅŸi tehnicei vocale superioare, Virginia Zeani a reuÅŸit să menÅ£ină un standard de prim rang de-a lungul celor 30 de ani de carieră internaÅ£ională, interpretând peste 60 de roluri diferite. Debutul său a avut loc în 1948 cu un răsunător succes pe scena Teatrului Comunal de Operă din Bologna în rolul Violettei din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, rol cu care urma să se afirme pe marile scene ale lumii, inclusiv Metropolitan Opera din New York, Teatrul BolÅŸoi din Moscova sau Covent Garden din Londra. Printre alte roluri din prima perioadă a carierei sale se numără ÅŸi Mimi din Boema de Giacomo Puccini, Margareta din Faust de Charles Gounod ÅŸi rolul titular din Manon de Jules Massenet, pe care l-a cântat alături de celebrul Beniamino Gigli. Opere de Gioacchino Rossini, Vincenzo Bellini ÅŸi Gaetano Donizetti (Lucia di Lammermoor, L’Elisir d’Amore, I Puritani), arii ÅŸi opere celebre în care a cântat prin toată Europa i-au stabilit o reputaÅ£ie de necontestat în repertoriul de "Bel Canto".

În 1955, Virginia Zeani debutează la Opera din Roma unde apare în numeroase roluri, fiind apreciată în termenii cei mai înalÅ£i. Două producÅ£ii importante au fost montate acolo special pentru ea: "Alzira" de Verdi ÅŸi "Otello" de Rossini, opere care nu fuseseră încă reluate în secolul XX. Unul din marile sale triumfuri a fost interpretarea rolului Desdemonei, triumf repetat când, împreună cu ansamblul Operei din Roma, apare pe scena Operei din Berlin ÅŸi la Metropolitan Opera House din New York.

În 1956 este invitată la Teatro alla Scala din Milano, unde apare într-o producÅ£ie nouă a operei "Giulio Cesare" de Haendel, alături de basul Nicola Rossi-Lemeni, cu care se va căsători un an mai târziu, mezzosoprana Giulietta Simionato ÅŸi tenorul Franco Corelli. În anul următor cântă rolul "Blanche de la Force", creat special pentru ea de compozitorul Francis Poulenc în premiera mondială a operei "Dialogues des Carmélites".

Datorită maturităţii şi excelentei calităţi a tehnicii sale vocale, Virginia Zeani a evoluat de la soprana de coloratură, la soprană lirică şi la soprană dramatică, ceea ce i-a permis să-şi lărgească treptat repertoriul cu rolurile de bază din operele "Don Carlos" şi "Otello" de Verdi, rolul Tatianei din "Eugen Oneghin" de Ceaikowski şi chia două roluri wagneriene, Senta din "Olandezul zburător" şi Elsa din "Lohengrin".

De-a lungul întregii sale cariere, Virginia Zeani a fost călduros omagiată pentru calităţile sale excepÅ£ionale de dinamism teatral, vitalitate ÅŸi sensibilitate. Vocea sa demonstrează o mare flexibilitate, emisă cu o remarcabilă competenţă tehnică, extinsă de la notele calde din piept până la înaltele acute. Zeani cântă cu o impecabilă frazare, cu intensitate ÅŸi convingere dramatică.

Virginia Zeani a înregistrat pe discuri mai multe albume selective ÅŸi versiuni complete ale operelor "La Traviata" de Verdi ÅŸi "Tosca" de Puccini. Multe din performanÅ£ele sale au rămas gravate pe "Legendary Recordings". Virginia Zeani este din 1991 profesoară de canto (Distinguished Professor) la Indiana University, School of Music, din Bloomington, Indiana. Una din cele mai bune eleve ale ei este soprana Angela Brown, care – în anul 2004 – a debutat cu mult succes pe scena Operei Metropolitan din New York în rolul titular din opera "Aida" de Verdi. În 1991, Virginia Zeani ÅŸi-a pierdut soÅ£ul, celebrul bas Nicola Rossi-Lemeni, după 34 de ani de fericită căsătorie.

Este Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.


VIDEO|Rihanna a căzut din nou pe scenă în timpul unui concert

"Rihanna

Rihanna şi-a făcut de cap

 

CântăreaÅ£a originară din Barbados s-a împiedicat în timp ce cânta live pe o scenă din oraÅŸul canadian Edmonton.

În timp ce dansa interpretând piesa "What’s My Name?", Rihanna a făcut o întoarcere bruscă ÅŸi nu s-a mai uitat unde calcă. Ea a căzut în genunchi pe scenă. Cu toate acestea, roÅŸcata a continuat să cânte ÅŸi s-a ridicat singură. Pentru a demonstra că nu s-a întâmplat nimic, Rihanna a făcut chiar niÅŸte piruete după ce s-a văzut iar în picioare.

Este a doua oară în ultimele trei luni când cântăreaÅ£a se împiedică pe scenă în faÅ£a fanilor săi.

Concertul susţinut de Rihanna la Edmonton face parte din "Loud Tour", turneul mondial de promovare a celui mai recent album lansat de artistă.

 

 


Singura fotografie cu cel mai renumit bandit din Vestul sălbatic, cumpărată cu 2,3 milioane $

Singura fotografie a banditului american Billy the Kid, aflat la o vârstă adultă, a fost vândută la licitaÅ£ie, sâmbătă, pentru suma  de 2,3 milioane de dolari, informează AFP.

Cel mai renumit bandit din Vestul îndepărtat american a plătit 25 de cenÅ£i pentru a se fotografia în faÅ£a unei cârciumi din New Mexico, la sfârÅŸitul anului 1880 sau începutul anului 1881.




""

""

Miliardarul american William Koch a cumpărat această fotografie în cadrul licitaÅ£iei "Old West Show and Auction", organizată anual în oraÅŸul Denver din statul american Colorado.

Fotografia era estimată la un preţ de 150.000 de dolari.

Fotografia, cu dimensiunile de 5 centimetri pe 8 centimetri, imprimată pe o placă de metal, reprezintă singurul portret cunoscut al lui Billy the Kid la vârstă adultă, al cărui nume real era William Bonney, dar care a folosit ÅŸi alte câteva pseudonime, precum Henry Antrim ÅŸi Henry McCarty.

 

""

Banditul, care, potrivit legendei, ar fi ucis 21 de oameni – câte unul pentru fiecare an din viaÅ£a lui – a fost el însuÅŸi ucis de gloanÅ£ele unui ÅŸerif din New Mexico, în iulie 1881. Avea 20 de ani în momentul în care a pozat cu multă nepăsare în faÅ£a unui fotograf.

Cel puÅ£in două fotografii i-au fost făcute lui Kid când acesta era copil: elev la ÅŸcoala din Silver City din statul New Mexico ÅŸi în mijlocul unor cowboy într-o fermă din apropiere de oraÅŸul Roswell din acelaÅŸi stat american.

William Koch locuieÅŸte în Florida ÅŸi deÅ£ine proprietăţi importante în munÅ£ii din centrul statului Colorado. El a susÅ£inut din punct de vedere financiar Partidul republican din Statele Unite, iar cei doi fraÅ£i ai lui – David ÅŸi Charles Koch – i-au adus de partea lor pe ultraconservatorii din miÅŸcarea "Tea Party".




‘Pot să mănânc orice, dar cu moderaÅ£ie’: FALS.Un studiu al Universităţii Harvard contrazice!

""

Un studiu realizat la Universitatea Harvard a stabilit cum se poate calcula aportul în greutate pe care îl ia sau îl pierde fiecare individ atunci când consumă diferite alimente.

Un studiu realizat la Universitatea Harvard a găsit o metodă de a calcula aportul în greutate pe care îl ia sau îl pierde fiecare individ atunci când consumă diferite alimente. Studiu vine să certifice că număratul caloriilor este cu adevărat esenÅ£ial ÅŸi explică cum diferitele alimente au efecte distincte asupra indivizilor, notează Washington Post.

Studiul a colectat informaÅ£ii timp de 20 de ani de la 120.000 de bărbaÅ£i ÅŸi femei de pe teritoriul SUA, cu vârste cuprinse între 30 ÅŸi 50 de ani. Persoanele au fost selectate atent, astfel încât să aibă obiceiuri alimentare , ore de somn ÅŸi stil de viaţă cât mai diverse pentru a acoperi o arie cât mai largă. Voluntarii înscriÅŸi în acest studiu au Å£inut un jurnal unde îÅŸi notau tot ce mâncau, cât de multă miÅŸcare făceau ÅŸi alte obiceiuri. Cercetătorii i-au urmărit la intervale de câte patru ani pentru a observa ce schimbări au avut loc în stilul lor de viaţă ÅŸi ce efecte au avut aceste modificări.




""

""

În cazul celor care consumau regulat cartofi prăjiÅ£i, odată la patru ani, se observa că aceÅŸti subiecÅ£i creÅŸteau în greutate cu 1.5 kilograme. Nici cei care preferă să consume cartofii fierÅ£i sau copÅ£i nu scăpau de această creÅŸtere în greutate, însă nu depăşeau mai mult de 2-300 de grame.

Doctorul Dariush Mozaffarian, profesor la Harvard, vine să contrazică cliÅŸeul că "moderaÅ£ia în obiceiurile alimentare este suficientă pentru ca oricine să slăbească". " Niciun aliment nu are un efect asemănător cu al altuia ÅŸi deci, mâncatul cu moderaÅ£ie nu este suficient", a explicat Mozaffarian. Teoria elaborată de acest studiu explică de ce unii oameni iau în greutate puÅ£in câte puÅ£in, de-a lungul anilor, fără să sesizeze.

Dintre toate alimentele, cartofula ieÅŸit în evidenţă, fiind leguma care, prezentă cu regularitate în dietă, duce cu siguranţă la îngrăşarea cu aproximativ 2 kilograme în fiecare an. Opinia generală spune că prăjiÅ£i sau sub formă de chipsuri, cartofii dăunează cel mai mult siluetei, însă studiul vine să confirme că ÅŸi fierÅ£i sau copÅ£i, "cartofii îngraşă".

Pe de altă parte, s-a certificat faptul că o porÅ£ie de fructe ÅŸi legume la fiecare masă a prevenit îngrăşarea indivizilor cu câte 1 kilogram la fiecare an. Iaurtului i s-a întărit renumele de "ajutor în dietă", cercetătorii explicând că fie se realizează niÅŸte schimburi de microbi în tractul digestiv, fie oamenii care mănâncă mai mult iaurt au tendinÅ£a de a alege zi de zi opÅ£iunile mai sănătoase.

Din nou venit să infirme opinia generală, studiu arată că nucile consumate în cantităţi mici, dar cu regularitate au acelaÅŸi efect precum restul fructelor ÅŸi legumelor. "Este o reuÅŸită faptul că am putut supraveghea mai multe obiceiuri alimentare deodată. Acest lucru nu a mai fost realizat în cadrul altor studii", a adăugat profesorul de la Harvard. "Cred că studiul este unul cu adevărat reuÅŸit. Este bazat pe un număr mare de oameni care au fost urmăriÅ£i multă vreme ÅŸi se poate dovedi, în sfârÅŸit, care alimente contribuie mai mult la creÅŸterea în greutate ÅŸi care au efect invers", a declarat Kelly D. Brownell, director la centrul Rudd de obiceiuri alimentare ÅŸi obezitate din cadrul Universităţii Yale.

 

sursa: gandul


După ‘Adibas’ ÅŸi ‘Mike’, chinezii au creat ‘Murfatlar Roumania’

După "Adibas" ÅŸi "Mike", chinezii au creat "Murfatlar Roumania". ReprezentanÅ£ii brandului românesc: "E un semnal bun"

Unul dintre standurile de la expoziÅ£ia de produse alimentare FuyaExpo, din Gouangzhou (China), a aparÅ£inut "Murfatlar Roumania". Adică unui producător chinez care a decis să-ÅŸi însuÅŸească brandul românesc de vinuri "Murfatlar România".

""

Unul dintre standurile de la expoziÅ£ia de produse alimentare FuyaExpo, din Gouangzhou (China), a aparÅ£inut "Murfatlar Roumania". Adică unui producător chinez care a decis să-ÅŸi însuÅŸească brandul românesc de vinuri "Murfatlar România".

Unul dintre standurile de la expoziÅ£ia de produse alimentare FuyaExpo, din Gouangzhou (China), a aparÅ£inut "Murfatlar Roumania", scrie vinul.ro. Adică unui producător chinez care a decis să-ÅŸi însuÅŸească brandul românesc de vinuri "Murfatlar România". De altfel, chinezii sunt cunoscuÅ£i pentru că "pocesc" numele mărcilor internaÅ£ionale: Panasonic a devenit "Panasoanic", Nike – "Mike", iar Adidas – "Adibas".

"La târgul pomenit n-a participat nici Murfatlar, nici vreunul dintre distribuitorii noÅŸtri", a declarat, pentru vinul.ro, Daniel Negrescu, brand managerul Murfatlar. " cineva a copiat denumirea noastră, un semnal bun de altfel. Schimbarea unei litere, în China, e un ‘sport’ pe care legal nu-l putem contracara", explică Negrescu.




""

""

TotuÅŸi, brand managerul spune că Murfatlar a fost prezent la un alt târg de profil, desfăşurat în acelaÅŸi oraÅŸ din China, cu mai multe săptămâni înainte. Mai mult ca sigur, de aici s-au "inspirat" cei care au creat "Murfatlar Roumania".