Concert de 20 de ani al Direcţiei 5

Membrii trupei DirecÅ£ia 5, care anul acesta sărbătoresc 20 de ani de când au cântat prima oară împreună, au un spectacol astăzi la ERA Shopping Park din IaÅŸi.

 

"DirecÅ£ia 

 

Evenimentul va începe la ora 19.00, DirecÅ£ia 5 urmând să cânte toate piesele care au consacrat formaÅ£ia de-a lungul vremii, precum "Dacă ai ÅŸti", "Åži ce dacă" sau "Am nevoie de tine".

După concert, timp de două ore, membrii trupei vor susţine o sesiune de autografe şi fotografii cu fanii.

 


Femeile din Arabia Saudită îşi cer drepturile: vor să fie şoferiţe!

"foto

 

Mai multe femei din Arabia Saudită vor  o schimbare a legilor nescrise islamice, în care drepturile lor sunt aproape de zero. Ele au demarat o campanie pentru a fi lăsate să conducă maÅŸina, numită "Women2drive".

 DeÅŸi nu există vreo lege scrisă care să interzică femeile la volan, edictele religioase sunt interpretate adesea ca o prohibiÅ£ie. Potrivit acestor legi, femeile nu au voie nici să-ÅŸi deschidă vreun cont la bancă, nici să obÅ£ină paÅŸaport ÅŸi nici chiar să meargă la ÅŸcoală dacă nu este însoÅ£ită de un gardian bărbat, potrivit CNN.

"Este în dezavantajul nostru. Este ceva ceea ce noi vrem să facem ÅŸi sperăm că vom reuÅŸi", a declarat Sulafa Kurdi, care trăieÅŸte în prezent în SUA ÅŸi ÅŸi-a luat carnetul la 18 ani.

Ceea ce le-au făcut pe femei să ia atitudine este următorul incident, care a umplut paharul răbdării. Autorităţile au oprit-o, la 21 mai, pe Manal al Sharif (32 de ani) care conducea o maÅŸină ÅŸi a fost închisă pentru o săptămână. Ea a declarat apoi că a fost forÅ£ată să semneze o declaraÅ£ie prin care promitea că nu mai conduce niciodată.

În semn de solidaritate, dar ÅŸi sătule de asemenea represiuni, femeile au deschis campania "Women2drive", cu sloganul "Toate suntem Manal Sharif".

sursa: click


Programul galei ‘Campion pentru România’ în care Lucian Bute îşi va apăra centura IBF

""

PreÅŸedintele FederaÅ£iei Române de Box, Rudel Obreja, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, programul galei "Campion pentru România", în care pugilistul Lucian Bute îÅŸi va pune pentru a opta oară îentura mondială, ersiunea IBF. PreÅŸedintele FederaÅ£iei Române de Box, Rudel Obreja, a prezentat, vineri, într-o confeirnţă de presă, programul galei "Campion pentru România", în care pugilistul Lucian Bute îÅŸi va pune pentru a opta oară în joc centura mondială, în versiunea IBF.

Gala va începe la ora 18.30 ÅŸi va cuprinde ÅŸapte meciuri. Obreja a precizat că cea de-a ÅŸaptea partidă va avea loc între un ucrainean, al cărui nume nu a fost stabilit, care este reprezentat de acelaÅŸi promotor ca ÅŸi Jean-Paul Mendy, ÅŸi un adversar al cărui nume se va stabili ulterior.




""

""

Meciurile din cadrul galei ce va avea loc pe 9 iulie, la Romexpo, sunt următoarele:

Categoria pană: Viorel Simion (România, 13-0-0, 5 KO) – Jun Talape (Filipine, 20-7-1, 8 KO). Meciul se va desfăşura pe durata a 12 reprize ÅŸi va conta pentru titlul internaÅ£ional la categoria WBC. În cazul în care Simion va câÅŸtiga, pugilistul român va intra între primii 15 boxeri ai categoriei.

Categoria pană: Ciprian Apollo (România, debutant) – Genaro Garcia (Mexic, 10-10-0, 8 prin KO). Meciul se va disputa pe durata a patru reprize.

Categoria supermijlocie, 8 sau 10 reprize: Remam St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) – Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO).

Categoria grea, 4 reprize: Bogdan Dinu (România, 5-0-0, 2 KO) – Awadh Mohamed Tamim (Tanzania, 12-2-0, 7 KO).

Categoria superuÅŸoară, 8 sau 10 reprize: Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) – Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO).

Categoria supermijlocie, 12 reprize: Lucian Bute (România, 28-0-0, 23 prin KO) – Jean-Paul Mendy (FranÅ£a, 29-0-1, 16 prin KO).

Rudel Obreja a anunÅ£at că partida lui Bute ar putea începe în jurul orei 23.00, deoarece aÅŸa a cerut televiziunea americană care va prelua gala.


PREMIERA| NEW SINGLE 50 CENT:Outlaw

PREMIERA| NEW SINGLE 50 CENT:Outlaw

 

Outlaw” este primul track pe care 50 Cent il promoveaza inaintea celui de-al cincilea material pe care il va lansa. Piesa a fost produsa de Cardiak si a starnit controverse pana acum.


Arenele Romane. Povestea din Parcul Carol

"Arenele

Mihai Cernea priveste cu drag spre coloanele in stil doric ce strajuiesc cele 3.100 de scaune rosii din amfiteatru. Ochii migdalati scruteaza, din spatele ochelarilor rotunzi, stalpii inalti si subtiri, manjiti parca de creta. In centru, loja de protocol pe care a renovat-o si vopsit-o de curand. Deasupra, acoperisul caramiziu pe care l-a refacut tigla cu tigla acum un an.

De opt ani, Cernea se ingrijeste de cele mai mici detalii. De la vopsirea tablei in ton cu tigla de pe-acoperis, pana la reconstruirea migaloasa a motivelor geometrice de pe parapeturi. A devenit administratorul Arenelor Romane in 2001 si tot de atunci, au inceput investitiile in cladirea adapostita de mai bine de un secol sub copacii umbrosi din Parcul Carol. Firma sa a castigat licitatia organizata de stat, iar, de-atunci, Arenele Romane sunt ca propriul sau copil. Un copil pe care-l va veghea timp de 25 de ani.

Anuntul a aparut in presa. Statul roman, prin Sala Polivalenta si Ministerul Tineretului si Sportului, oferea spre concesionare teatrul de vara din Parcul Carol, unic in Europa de Est ca stil de arhitectura. Cernea, lider al formatiei Sfinx Experience, a raspuns prompt la apel si a intocmit caietul de sarcini. Reusita o pune pe seama pretului bun pe care l-a oferit si a notorietatii de care se bucura la vremea respectiva. Pe atunci, in incinta Arenelor functionau o fabrica de ciorapi, un depozit de medicamente si o croitorie. In birourile care azi sunt ale administratiei erau 40 de masini de cusut, iar vizavi se crosetau si se vopseau ciorapi. Textilele erau puse la uscat pe sarme impanzite in tot amfiteatrul, iar Arenele functionau ca orice, mai putin ca sala de spectacole. Erau intr-o stare avansata de degradare si nimeni nu depuneau niciun efort pentru a le ingriji. In 2001, Arenele au intrat in reparatii. Pentru fiecare lucrare a fost nevoie de bani si numeroase aprobari, iar la refacerea teatrului au lucrat doi muncitori a caror activitate a fost dirijata de insusi Mihai Cernea, la baza inginer constructor. S-a reparat toaletele, culisele, ornamentele, s-a vopsit, s-a tencuit, dar fatada istorica nu a fost atinsa de unelte. Pentru ca Arenele sa-si pastreze farmecul de-un veac, modificarile de amploare se fac doar de firmele specializate, ale caror servicii nu sunt deloc ieftine. Odata cu preluarea Arenelor, Cernea si-a redescoperit pasiunea pentru istorie si a inceput sa colectioneze fotografii, scheme si carti vechi ce-i deapana povestea nespusa a teatrului ascuns in Parcul Carol. Fruntea-i larga se-nsenineaza de cate ori descopera o noua poveste despre locul pe care de opt ani il numeste a doua casa si, din cand in cand, da la o parte colbul din beci in cautare de izvoare istorice.

""

In dulapul crem din biroul lui, stau pitite intr-un dosar zeci de poze vechi ce ilustreaza trecutul glorios al unui Bucuresti uitat. Din hartia-ngalbenita, rasuna, parca, un cantec romanesc intonat de flacaii si domnitele-n costume populare. Se aud si rotile subtiri ale trasurii negre care a rascolit iarba scurta din fata scenei. De pe aceeasi scena, Regele Carol I si Regina Elisabeta saluta romanii veniti din toate colturile tarii sa asiste la marea sarbatoare nationala inaugurata la Arenele Romane, Expozitia Generala Romana. Pe 6 iunie 1906, peste 5.000 de barbati in costum, cu floare alba-n piept si femei cochete adapostite sub umbrelele de soare paseau pe poarta monumentala in forma de arc de cerc, ce separa Piata Elisabeta (astazi strada 11 iunie) de parcul recent amenajat. Plateau biletul si-si faceau loc printre sutele de constructii ale oraselului omagial ridicat pe Campul de la Filaret.

Pavilioanele, atent oranduite dupa tematica pe cele 36 de hectare ale terenului, imbratisau de-o parte si de alta aleea principala si lacul: pe stanga, Primaria Capitalei, Camera de Comert din tara, pavilionul industriei, geniului civil, pavilionul regal si geniului militar, pe dreapta pavilioanele regiei monopolului statului, agriculturii, industriei caznice, a minelor si carierelor. Se implineau 40 de ani de glorioasa domnie a regelui Carol I, 1.800 de ani de cand armata lui Traian cucerise Dacia si 25 de ani de cand Romania devenise regat. Se auzeau salve de tun, iar de la ferestre se aruncau flori. Bucurestiul, tot, sarbatorea. Take Ionescu, membru al Partidului Conservator si personalitate influenta pe scena politica antebelica, propusese organizarea unei sarbatori nationale care sa culmineze cu o expozitie a tuturor realizarilor Romaniei sub domnia lui Carol I, de la prima cale ferata la obtinerea independetei in 1877. Expozitia avea sa se desfasoare pe Campul de la Filaret, un teren mlastinos din sud-vestul Capitalei, asanat cu greu de trupele de geniu. Comisar al Expozitiei fusese ales reputatul chimist si academician roman C.I Istrati, iar proiectul general al Expozitiei era conceput de arhitectul francez Edouard Redont. Pavilioanele si constructiile, insa, erau operele arhitectilor romani.

""

In doar 11 luni, la Filaret se ridicase un adevarat oras. Se construisera 40.000 de metri patrati de pavilioane si palate, 39.200 de metri patrati de drumuri si sosele si 71.360 de metri patrati de alei si poteci. Se plantasera 4.206 arbori mari, 5.933 de coniferi si alte cateva zeci de mii de arbusti si plante. Exista un casino, cinema, chiar si un garaj auto petru posesorii de masini. Inaugurarea Expozitiei Jubiliare a avut loc la Arenele Romane, situate in partea de sud-vest a Parcului Expozitiei. Teatrul de vara, construit dupa model roman si inchinat latinitatii poporului roman, fusese ridicat de arhitectul Leonida Negrescu, colaborator la proiectul Ateneului Roman, si de inginerul Elie Radu, cel care demonstrase valoarea inginerilor romani in vremea cand la mare cautare erau constructorii straini. Acelasi Elie Radu coordonase si lucrarile de alimentare cu apa a Bucurestilor. Frumos decorate, impodobite cu flori, steaguri si stergare, Arenele asteaptau ca rand pe rand, fiecare oaspete sa ia loc pe bancile de lemn si sa-si indrepte privirile spre scena larga, flancata de doi piloni inalti de 20 de metri.

La ceremonie, au fost prezenti membrii Casei Regale a Romaniei in frunte cu Regele Carol I si Regina Elisabeta, membrii guvernului si cultelor, personalitati din domeniul artistic, precum compozitorul George Enescu, si reprezentati ai statelor straine, printre care primarul Vienei, doctoral Lueger, si cel al Romei, Contele de San Martino. Nu au lipsit nici reprezentantii breslelor de muncitori care ridicasera constructiile Expozitiei. Orchestra compusa din studenti la Conservator a cantat "Marsului solemnal Jubileului", iar cei doi mitropoliti ai tarii si soborul de preoti au oficiat un serviciu religios. Multimea adunata a ascultat cuvantarile ministrului Domeniilor Ion Lahovari si comisarului Istrati, care multumeau regelui Carol pentru glorioasele-i realizari si-si aratau recunostinta fata de cei care contribuisera la organizarea Expozitiei Jubiliare. "Astazi, dupa 40 de ani de domnie a Maiestatii Voastre, intorcandu-ne privirile indarat, vazand de unde am plecat si unde am ajuns, putem privi trecutul cu mandrie si viitorul cu incredere", rasuna vocea lui Lahovari. Constantin Istrati amintea de raspunderea fata de neam, ca motivatia care ii mobilizase pe cei ce realizasera Expozitia Generala Romana, multumindu-le totodata pentru efortul depus.

""

Apoi, insusi regele Carol a luat cuvantul si a salutat Expozitia si oamenii de stat care adusesera in Romania prosperitatea. "Cu o adanca bucurie si stima salut deci intaia noastra expozitie nationala, adevarata sarbatoare a muncii romanesti. (…) Dar sa nu uitam sa adresam prinosul nostru de recunostinta barbatilor de stat cari au condus poporul roman pe aceasta cale rodnica, desfasurand, de asemenea, pe terenul economic, falnica deviza a coroanei de otel "Prin noi insine"". Inaugurarea s-a incheiat cu spectacolul "Povestea Neamului", de Vasile Leonescu si T Dutescu-Dutu, care prezenta intreaga istorie a neamului romanesc, de la intrarea lui Traian in Dacia, pana la Razboiul de Independenta. Arenele Romane isi pecetluiau, astfel, statutul de loc unde s-a scris povestea unui Bucuresti modern, gazda a realizarilor Romaniei sub conducerea primului sau rege. De atunci, la Arene s-au organizat mereu jocuri, concursuri si spectacole. Teatrul roman din Parcul Carol a fost martorul unor manifestari culturale care au adus romanii mai aproape prin speranta si voie buna. In august 1906, cu prilejul sosirii fratilor de peste hotare la Expozitie, mii de romani din Regat, Peninsula Balcanica, Transilvania, Banat si Bucovina au facut sa rasune amfiteatrul antic de cantece de libertate. S-a cantat in cor "Desteapta-te romane!", melodie ce-a insotit Romania in numeroase perioade de conflict. "A fost parca divina prefata maretiei istorice de la 1918" (Constantin Bacalbasa).

Expozitia Generala Romana a ramas deschisa pana pe 23 noiembrie.

""

Arenele Romane au cunoscut un nou moment de glorie cu ocazia Lunii Bucurestilor, prima expozitie urbanistica inaugurata in cinstea Capitalei la 9 mai 1935. Pe aceeasi scena s-au organizat concursuri si competitii sportive care au incantat spectatorii. Comunistii, ajunsi la putere dupa al Doilea Razboi Mondial, au scris o alta pagina din istoria Arenelor. Din 1966, timp de doi ani, Arenele Romane au intrat intr-un process de restaurare si modificare. Amfiteatrul a fost inchis, iar scena inaltata si acoperita. Se vad si acum crapaturile simetrice, de-o parte si de alta a scenei, ce separa tribunele noi de cele vechi. Peste gazon s-a turnat ciment, iar in spatele scenei s-au construit birouri pentru personalul administrativ. Partea noua a porticului a fost inchisa cu geamuri mari, in timp ce loja regala a fost marita de la patru la sase incaperi. Acum, putea adaposti 50 de scaune fata de cele 10 din 1906. Acoperisul lojei a fost refacut, iar sub terasa acesteia amenajata o camera de proiectii pentru film.

""

Orice insemn sau ornament care aducea aminte de perioada monarhica a fost inlaturat. La fel si constructiile Expozitiei de la 1906, daramate una cate una de comunisti pentru a sterge amintirea unui trecut glorios. Au scapat Castelul lui Tepes, Biserica Cutitul de Argint si Fantana Cantacuzino, situate in apropierea Arenelor. Parcul Expozitiei, denumit Carol la inchiderea manifestatiei, si-a pastrat numele de Parcul Libertatii, dobandit in 1918. La Arenele Romane se tineau, acum, concerte folclorice, spectacole de teatru sau se organizau vizionari de filme, precum "Pe aripile vantului". Tot aici s-au desfasurat si cateva concerte din cadrul festivalului "Cantarea Romaniei". Dupa Revolutie, Arenele au fost uitate, iar functiunea lor de loc de amuzament si recreere inlocuita de stat cu una mai practica, de confectionare si depozitare de textile. Teatrul de vara a fost mult timp inchis pentru public. Acum, teatrul functioneaza sase luni pe an, in sezonul cald, si organizeaza trei-patru spectacole mari in fiecare luna. Arenele Romane aduc venituri si din inchirierea spatiului pentru reclame sau productii cinematografice.

""

O mare parte din profit se cheltuie, insa, pe investitiile in reparatii si reabilitari. Pentru ca proiectul sa fie rentabil, e nevoie ca Arenele sa intoarca profit tot timpul anului. De aceea, pe lista de cheltuieli, e trecuta construirea unui sistem de acoperire automatizat care sa permita desfasurarea spectacolelor si pe timp anevoios. Costurile unui asemenea proiect depasesc milionul de euro, iar cheltuielile nu pot fi suportate exclusiv de firma administratoare. E nevoie de bani. Multi. De la stat. Teatrul de vara din Parcul Carol a adapostit, deopotriva, cantareti, lei, gladiatori, mafioti, nuntasi si copii curiosi. Din cand in cand, la portile ruginite sosesc tineri dornici sa descopere ce se afla in spatele zidurilor groase. Portarul ii organizeaza in grupuri si le arata locul care a pecetluit 40 de ani de domnie glorioasa a regelui Carol I. Asa i-a venit lui Cernea ideea de a pune la punct o expozitie cu toate fotografiile si materialele stranse de-a lungul anilor. Administratorul Arenelor spera si ca teatrul de vara sa-si gaseasca locul, cat de curand, pe lista monumentelor istorice de vizitat intr-un circuit turistic.

""

Cernea vrea ca Arenele lui sa fie vizitate de cat mai multi oameni care sa-si puna intrebari despre istoria unui regat uitat si care sa fie ajutati sa gaseasca raspunsuri privind ilustratiile ingalbenite. Intrebat cum vede Arenele Romane la sfarsitul celor 25 de ani de administrare, Cernea zambeste visator si-si pleaca fruntea senina. Ochelarii rotunzi cu rama neagra-i aluneca usor pe nas, iar ochii-i sclipesc vioi. "Ca la 1906".

sursa: descopera.ro


Pasajul Basarab – inaugurat astăzi cu ÅŸampanie, dar fără aviz

Edilul-ÅŸef al Capitalei, Sorin Oprescu, inaugurează astăzi, cu mare fast, Pasajul Basarab, deÅŸi specialiÅŸtii Inspectoratului de Stat în ConstrucÅ£ii spun că nu au semnat recepÅ£ia lucrării. Începând de astăzi, de la ora 10.00, pietonii vor putea circula pe pasaj, urmând ca de mâine dimineaţă să fie permisă ÅŸi circulaÅ£ia autoturismelor.

"ConstrucțiaSursa: VLAD STĂNESCU

Potrivit secretarului general al Inspectoratului de Stat în ConstrucÅ£ii (ISC), Marin Bucur, rezultatele testelor privind rezistenÅ£a pasajului, care au fost efectuate în perioada 30 mai – 2 iunie, nu au ajuns la Inspectorat, iar reprezentanÅ£ii ISC nu au fost solicitaÅ£i pentru a participa la recepÅ£ia lucrării.

"Este prima dată când o autoritate locală, care efectuează o lucrare de infrastructură rutieră, nu cere avizul Inspectoratului, înaintea de inaugurarea ei. Conform legii, ei sunt obligaÅ£i să ceară aviz. Municipalitatea îÅŸi va asuma întrega răspundere pentru deschiderea pasajului ÅŸi pentru eventualele probleme", a explicat, pentru EVZ, Bucur.

 


 
El a mai precizat că nici măcar proiectantul nu avea cum să valideze rezultatele testelor într-un timp aÅŸa de scurt: "Mai mult, i-am cerut acestuia să pună la dispoziÅ£ie toate datele rezultate în urma testelor efectuate atunci când podul a fost încărcat cu sarcina maximă admisă pentru a vedea cum se comportă construcÅ£ia".

Municipalitatea: investitorul nu era obligat să invite ISC-ul

Pe de altă parte, Municipalitatea se apără ÅŸi susÅ£ine că ISC-ul dezinformează grav opinia publică ÅŸi induce panică în mod nejustificat în rândul populaÅ£iei. "Regulamentul nu prevede obligativitatea investitorului de a invita reprezentanÅ£ii ISC. (…) Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzute de legislaÅ£ia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranÅ£a ÅŸi stabilitatea acestuia în cele mai dificile condiÅ£ii de exploatare. În acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punerea în exploatare" , potrivit biroului de presă al Primăriei Capitalei.

ReprezentanÅ£ii Municipalităţii mai susÅ£in că toate testetle au fost confirmate de către proiectanÅ£i, consultanÅ£i ÅŸi specialiÅŸti din România ÅŸi din Spania ÅŸi consemnate în rapoartele pe care aceÅŸtia leau înaintat către Comisie.

Fanfare ÅŸi motocicliÅŸti, pe pasaj

Cu toate acestea, edilul -ÅŸef îi invită azi pe bucureÅŸteni pe Pasajul Basarab, unde va avea loc Bucharest Summer Parade, ediÅ£ia I. Astfel, Începand cu ora 10.00, pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar festivalul va începe între orele 11.00-11.30. Printre participanÅ£ii la Bucharest Summer Parade se vor număra Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara PloieÅŸti ÅŸi Fanfara Jandarmeriei. De asemenea, vor defila motocicliÅŸti, maÅŸini retro ÅŸi tunate, reprezentanÅ£i ai minorităţillor ÅŸi ai constructorului, precum ÅŸi Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova. Vor mai defila reprezentanÅ£i ai PoliÅ£iei Rutiere, ai Pompierilor, ai PoliÅ£iei Locale ÅŸi ai Jandarmeriei.

La finalul Bucharest Summer Parade, la ora 12.30, va avea loc un concert susÅ£inut de Horia Brenciu, în parcarea complexului comercial Carrefour.

Oprescu bea ÅŸampania la ora 21.00

La ora 21.00, primarul general Sorin Oprescu se va întâlni pe pasaj cu constructorii care au lucrat la acest proiect, pentru a ciocni o cupă de ÅŸampanie ÅŸi a le mulÅ£umi pentru contribuÅ£ia pe care ÅŸi-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrări de infrastructură din ultimii 20 de ani din Romania. Podul Basarab va fi deschis publicului pe parcursul întregii zile.

Accesul pietonilor se va face numai din rampele de pe arterele N. Titulescu ÅŸi Vasile Milea ÅŸi va fi permis numai pe sensul dinspre Åžoseaua N. Titulescu, spre bulevardul Vasile Milea.

Pasajul Basarab va avea o garanÅ£ie de 120 de luni ÅŸi va realiza legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu – Åžoseaua Orhideelor – Podul GrozăveÅŸti, iar de aici vor fi două sensuri pe Åžoseaua GrozăveÅŸti ÅŸi Bulevardul Vasile Milea.

"Este prima dată când o autoritate locală, care efectuează o lucrare de infrastructură rutieră, nu cere avizul Inspectoratului, înainte de inaugurarea ei"

MARIN BUCUR secretar general ISC

 


Cine sunt protagoniştii sărutului care a impresionat lumea

Misterul din jurul cuplului care s-a sărutat în toiul violenÅ£elor din Vancouver s-a risipit. După ce fotografia cu cei doi tineri a făcut înconjurul internetului, părinÅ£ii acestora i-au recunoscut ÅŸi le-au spus povestea. "Amândoi sunt absolut uimiÅ£i că au ajuns celebri", povesteÅŸte tatăl tânărului.

Scott Jones, un australian care doreÅŸte să facă stand-up comedy, ÅŸi prietena sa canadiană, Alex Thomas, au fost surprinÅŸi sărutându-se în mijlocul violenÅ£elor de pe străzile din Vancouver. Imaginile cu cei doi tineri sărutându-se au făcut înconjurul lumii ÅŸi au fost populare mai ales în Australia, după ce familia tânărului l-a identificat pe Scott Jones.

Membrii Familiei lui Jones au declarat că Scott e în Canada de ÅŸase luni ÅŸi lucrează ca barman, dar încearcă să devină actor ÅŸi să facă stand-up comedy. Unul dintre numerele sale de stand-up comedy a fost postat pe YouTube, potrivit huffingtonpost.ca.

Hannah Jones a declarat iniÅ£ial la postul CBC News că bărbatul din fotografie e fratele ei în vârstă de 29 cu prietena lui care studiază la Universitatea Guelph din Ontario.

Tatăl lui Scott, Brett a confirmat de asemenea că e vorba despre fiul său şi prietena lui.

"A ajuns viral pe internet", a spus  Brett James, tatăl tânărului surprins în fotografie. El spune că fiul său ÅŸi prietena lui au participat la finala Cupei Stanley pe care cei de la Vancouver Canucks au pierdut-o în faÅ£a americanilor de la Boston Bruins. "După meci, cei doi au fost prinÅŸi în mijlocul violenÅ£elor. Alex a fost lovită de un scut al poliÅ£iei ÅŸi a căzut", a precizat tatăl tânărului pentru CBS News. Fiul său a sărutat-o pentru a o liniÅŸti, moment surprins cu precizie de fotograf, a mai povestit el.

Cei doi au scăpat cu bine, iar Alex s-a ales doar cu o vânătaie la picior. "Amândoi sunt absolut uimiÅ£i (pentru că au ajuns celebri)", a adăugat Brett Jones.

sursa: realitatea


Gala de box profesionist – Campion pentru Romania

Lucian Bute va boxa în gala susÅ£inută de Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului cu challengerul obligatoriu stabilit de IBF, francezul Jean Paul Mendy (37 de ani).


Lucian Bute, celebrul pugilist român la categoria supermijlocie, campion mondial în versiunea IBF, s-a născut la GalaÈ›i, iar în anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Are în palmares 28 victorii din 28 meciuri, dintre care 23 prin KO. LocuieÈ™te în oraÈ™ul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat È™i pe foÈ™tii campioni mondiali Eric Lucas È™i Leonard Doroftei.

Lucian Bute câÈ™tigă titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, după un meci cu columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute l-a învins pe deÈ›inătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out, după ce l-a forÈ›at să intre într-un colÈ›, unde i-a aplicat un croÈ™eu, o directă È™i un upper-cut de stânga. El a È›inut să îi mulÈ›umească mamei sale, dar È™i întregii Românii pentru susÈ›inerea primită. Bute devine al treilea român care câÈ™tigă un titlu mondial la profesioniÈ™ti după Leonard Doroftei È™i Mihai Leu.

Francezul Jean-Paul Mendy a semnat contractul care confirmă că el va fi următorul adversar al românului Lucian Bute, cel care îÅŸi va pune la bătaie pentru prima oară în România centura IBF la categoria supermijlocie.

 

Francezul Jean-Paul Mendy are 37 de ani ÅŸi, ca ÅŸi Lucian Bute, e neînvins în cariera de profesionist.

Campion al FranÅ£ei la supermijlocie, Mendy e, în acest moment, numărul 15 mondial, din 870 de pugiliÅŸti, la această categorie. Are în palmares 30 de meciuri disputate la profesioniÅŸti: 29 de victorii (16 prin KO), un meci egal.

Jean-Paul Mendy nu s-a mai bătut din iulie anul trecut, de la meciul câÅŸtigat în faÅ£a lui Sakio Bika, cel pe care Bute l-a învins acum patru ani. 

Meciul Bute – Mendy se va disputa pe 9 iulie la Complexul Romexpo din BucureÅŸti.


Info Bilete – Tiësto @ The Mission – Toonight

TIËSTO’S CLUB LIFE 2011 TOUR 


Tiësto // Snatt & Vix feat. Alexandra Badoi // Greeg


Tiësto a castigat titlul Greatest DJ of All Time in poll-ul Mixmag in luna 
februarie a acestui an dupa ce sute de mii de clubberi l-au votat pe DJul de 
origine olandeza, selectandu-l dintr-o lista de 35 de DJ. 
 
Nici succesul turneului sau anterior, Kaleidoscope, nu este de ignorat avand in 
vedere ca pe parcursul a 15 luni, Tiësto a mixat la 175 de petreceri si 
festivaluri, in fata unui public total de mai bine de un milion de fani de pe sase 
continente. 
Nominalizat de doua ori la Billboard Touring Awards si prezent pe lista 
Billboard Top 25 Biggest Grossing Touring Acts of 2010, Tiësto si-a inceput 
deja rezidentiatul la Hard Rock Hotel & Casino din Las Vegas si a lansat Club 
Life. Turneul Club Life include si Romania, mai exact Tiësto va mixa pe 18 
iunie la Arenele Romane, in Bucuresti, in cadrul unui eveniment The Mission. 

BILETE 
 
• 50 lei (in avans / prin comanda online la www.bilete.ro sau direct din locatii 
ale caror nume vor fi anuntate curand); 
 
• 70 lei (in seara evenimentului la intrare) 
 
• 100 lei (bilete VIP / info la +40 722399228)