Lucian Bute va boxa în gala susÅ£inută de Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului cu challengerul obligatoriu stabilit de IBF, francezul Jean Paul Mendy (37 de ani).


Lucian Bute, celebrul pugilist român la categoria supermijlocie, campion mondial în versiunea IBF, s-a născut la GalaÈ›i, iar în anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Are în palmares 28 victorii din 28 meciuri, dintre care 23 prin KO. LocuieÈ™te în oraÈ™ul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat È™i pe foÈ™tii campioni mondiali Eric Lucas È™i Leonard Doroftei.

Lucian Bute câÈ™tigă titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, după un meci cu columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute l-a învins pe deÈ›inătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out, după ce l-a forÈ›at să intre într-un colÈ›, unde i-a aplicat un croÈ™eu, o directă È™i un upper-cut de stânga. El a È›inut să îi mulÈ›umească mamei sale, dar È™i întregii Românii pentru susÈ›inerea primită. Bute devine al treilea român care câÈ™tigă un titlu mondial la profesioniÈ™ti după Leonard Doroftei È™i Mihai Leu.

Francezul Jean-Paul Mendy a semnat contractul care confirmă că el va fi următorul adversar al românului Lucian Bute, cel care îÅŸi va pune la bătaie pentru prima oară în România centura IBF la categoria supermijlocie.

 

Francezul Jean-Paul Mendy are 37 de ani ÅŸi, ca ÅŸi Lucian Bute, e neînvins în cariera de profesionist.

Campion al FranÅ£ei la supermijlocie, Mendy e, în acest moment, numărul 15 mondial, din 870 de pugiliÅŸti, la această categorie. Are în palmares 30 de meciuri disputate la profesioniÅŸti: 29 de victorii (16 prin KO), un meci egal.

Jean-Paul Mendy nu s-a mai bătut din iulie anul trecut, de la meciul câÅŸtigat în faÅ£a lui Sakio Bika, cel pe care Bute l-a învins acum patru ani. 

Meciul Bute – Mendy se va disputa pe 9 iulie la Complexul Romexpo din BucureÅŸti.


About Post Author

Lasă un răspuns