Un numar de 11 state din zona euro, intre care Franta, Germania, Italia si Spania, au anuntat ca sunt gata sa introduca rapid o taxa pe tranzactiile financiare, proiect privit cu ostilitate in alte state europene.Propunerea, lansata in urma cu un an de Comisia Europeana, a fost intr-un punct mort din cauza dezacordurilor profunde dintre cele 27 state membre, care au persistat si la summit-ul UE din iunie.

Ideea relansarii proiectului sub forma unei cooperari profunde, care necesita participarea a cel putin noua state UE, s-a accelerat in ultimele doua saptamani.

Franta si Germania, principalele promotoare, au trimis o scrisoare statelor partenere pentru un punct de vedere clar.

Luni seara, Comisia Europeana a primit scrisori din partea a sapte tari, Germania, Franta, Belgia, Portugalia, Slovenia, Austria si Grecia.

Comisarul pentru Fiscalitate, Algirdas Semeta, a anuntat la o reuniune a ministrilor de Finante din UE, de la Luxemburg, ca alte patru state si-au exprimat intentia de a introduce taxa, respectiv Italia, Spania, Slovacia si Estonia.

 

Cititi mai mult pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/International/233971/11-state-vor-sa-taxeze-tranzactiile-financiare.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

 

About Post Author

Lasă un răspuns