Microsoft a cumpărat , marÅ£i, de la grupul Silver Lake compania Skype Tehnologies. PreÅ£ul plătit de Microsoft pentru cel mai  popular serviciu de telefonie prin internet va fi de 8.5 miliarde de dolari, cash, potrivit siteului Mashable.

 

Popularul serviciu de VoIP (Voice over IP) Skype urmează să fie integrat în dispozitivele ÅŸi sistemele Microsoft, precum Xbox ÅŸi Kinect, Xbox Live, Windows Phone, Lync ÅŸi Outlook, potrivit unei declaraÅ£ii din partea Microsoft. Compania a declarat, de asemenea, că va continua dezvoltarea programului Skype ÅŸi pentru alte platforme.

 

Motivul pentru care Microsoft a achiÅ£ionat serviciul Skype îl reprezintă baza de date de 663 de milioane de utilizatori, dintre care 170 de milioane utilizează Skype lunar.

 

Skype a fost fondată în 2003 de Niklas Zennstrom ÅŸi Janus Friis ÅŸi a fost cumpărată, în 2005, de grupul american eBay, cu 2,6 miliarde de dolari. În 2009, eBay a vândut 70% din acÅ£iunile Skype, pentru două miliarde dolari, unui grup de investitori ce îi includea pe cei doi fondatori ai sistemului de telefonie prin Internet.

About Post Author

Lasă un răspuns