""

În maÅŸină, concentraÅ£ia particulelor toxice din aer este de 27 de ori mai ridicată decât în casa unui fumător, motiv pentru care britanicii se gândesc să interzică fumatul la volan

Fumatul în maÅŸină este mai toxic pentru organism decât inhalarea gazelor de eÅŸapament. Aceasta este concluzia la care a ajuns un expert al British Medical Association, informează Daily Mail. "În maÅŸină, concentraÅ£ia particulelor toxice din aer este de 27 de ori mai mare decât în casa unui fumător ÅŸi de 20 de ori mai mare ca în spaÅ£ii publice închise, cum sunt baruri. Nivelul toxinelor ar fi mai redus dacă am inhala gazele emanate de Å£eava de eÅŸapament direct în interiorul maÅŸinii", a precizat dr. Douglas Noble.

În urma acestor declaraÅ£ii, autorităţile din Marea Britanie se gândesc să interzică fumatul la volan, pe motiv că această măsură ar îmbunătăţii sănătatea populaÅ£iei, ceea ce ar duce la reducerea costurilor pentru tratamentele necesare bolilor provocate de fumat. "Dacă am interzice fumatul la volan, am proteja femeile însărcinate ÅŸi copiii", menÅ£ionează dr. Noble.
""

""

Această iniÅ£iativă este privită cu scepticism de către dependenÅ£ii de fumat, aceÅŸtia considerând că înăsprirea legilor în această privinţă ar însemna încălcarea drepturilor omului.

Fumatul ucide anual aproape ÅŸase milioane de oameni, inclusiv 600. 000 de nefumători, arată statisticile OrganizaÅ£iei Mondiale a Sănătăţii. ReprezentanÅ£ii OMS avertizează că numărul persoanelor care vor muri din cauza acestui viciu va ajunge la opt milioane pe an până în 2030.

Printre victimele acestui viciu se numără ÅŸi persoanele care nu sunt dependente de Å£igări. Astfel că statisticile de specialitate arată că la nivel mondial, 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv, iar o treime din aceÅŸtia sunt copii.

 

sursa:  gandul


About Post Author

Lasă un răspuns