Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brad Mehldau Trio

aprilie 15 @ 17:56

Brad Mehldau Trio pentru prima dată în România la Jazz Night Out!

 

 

Pe trepte de pian.

 

Ce au în comun samba, Massive Attack, Radiohead şi pianul clasic? Răspunsul îl dă Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentați pianişti ai lumii. Cu un stil proaspăt şi o tehnică de cristal, americanul are reputația unui jazzman care încearcă piese din cu totul alte genuri muzicale, de la Black Sabbath până la Beatles.

 

Compozițiile sale precise şi sensibile sunt însă piesele de rezistență. Pianistul american obişnuieşte să cânte câte o melodie separată cu fiecare mână, iar când vine vorba de improvizație rămâne la fel de atipic. În loc să se avânte într-un trip personal, Mehldau construieşte puțin câte puțin, adună fragmente, combină motive gradual până când piesa prinde proporții şi îşi primeşte bine-meritatul titlu de muzică autentică. Pentru asta este laureat cu premiul Festivalului de la Montreal, “al artiştilor care contribuie semnificativ la inovația jazz-ului”. Este de asemenea nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy.

 

Brad Mehldau vine la Bucureşti în formula de trio, împreună cu bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier, doi muzicieni la fel de sclipitori ca liderul lor. Bateristul Ballard are o relație complicată cu tobele sale pe care ba le mângâie, ba le abuzează într-un stil unic. Şi, întâmplător sau nu, numele Grenadier îi descrie destul de bine intențiile celui de-al treilea membru, omul care susține ritmul trupei şi poate exploda oricând ca solist, cu o grenadă de forma unui bas în mână.

 

Trupa lui Mehldau nu este doar suma unor muzicieni de calibru, care s-au obişnuit să se completeze. Ei nu cântă doar la instrumentele lor, ci cântă la trio. 

 

Brad Mehldau Trio va concerta pe  26 Noiembrie 2015, ora 20:00 la Sala Radio din Bucureşti în cadrul Jazz Night Out.

Creată de Twin Arts , seria de concerte Jazz Night Out prezintă pe scenele din România cei mai bine cotaţi artişti internaţionali de jazz ai momentului.

 Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

 

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

 https://www.youtube.com/watch?v=gUhEZOu-kkg

SPONSORI / PARTENERI

Details

Date:
15 aprilie 2024
Time:
17:56

Lasă un răspuns