Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Avishai Cohen @ Cinema PRO | 8 mai 2018

iunie 24 @ 23:29

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta cu mandrie in Romania

AVISHAI COHEN

La un an după impresionantul si aclamatul album de debut ECM “Into the Silence”, Avishai Cohen si-a lansat in anul 2017 noul material discografic “Cross My Palm With Silver”, prezentand publicului o nouă colecție de piese care pune in evidență excepțional său quartet.

Cu ajutorul lui Yonathan Avishai (pian), Barak Mori (bas) și a lui Nasheet Waits (tobe), interacțiunea adroit a Avishai Cohen Quartet îi permite protagonistului să crească, explicând de ce trompetistul cu tonul atat de clar este unul dintre cei mai aclamati muzicieni de jazz ai scenei contemporane.

Dupa aplaudatul debut pe o scena din Romania (Sala Radio, Noiembrie 2016), iata ca Jazz Syndicate Live Sessions il readuce pe apreciatul trompetist pentru un nou concert eveniment.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de catre prestigioasa DownBeat Jazz Magazine – Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician cu un sunet individual si un spirit iscoditor, un tot mai creativ interpret-compozitor deschis la mai multe genuri jazzistice precum și un activ sef de formatie sau sideman.

Prestigioasa publicatie The New York Times l-a descris ca fiind „un trompetist extravagant de inzestrat, relaxat și sentimental… combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul”, în timp ce Chicago Reader l-a considerat ca fiind „probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe langa aclamata activitatea muzicala cu trioul Triveni, trompetistul inregistreaza si sustine turnee mondiale alaturi de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet – bandul de familie alaturi de sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și fratele saxofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afis la legendarul Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine in ianuarie 2012.

Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului Internațional de Jazz de la Ierusalim.

In seara de 8 Mai, pe scena de la “Cinema Pro”, vor urca:

Avishai Cohen – trompeta; Yonathan Avishai – pian; Barak Mori – bass; Nasheet Waits – baterie;

Evenimentul “AVISHAI COHEN”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions.

PROGRAM:
 

Concertul “AVISHAI COHEN – ” va avea loc pe data de 8 Mai 2018, ora 20:00 la Sala “Cinema Pro” din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30.

Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele se gasesc in retelele eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO:
https://vimeo.com/151523882
https://www.youtube.com/watch?v=cQaNM24oefM

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

 


Details

Date:
24 iunie 2024
Time:
23:29

Lasă un răspuns