""

"Sindromul maiestate". Nu-mi imaginam când am dat acest titlu editorialului de marÅ£i că T. Băsescu va codiagnosticul în mai puÅ£in de 48 de ore.

"Sindromul maiestate". Nu-mi imaginam când am dat acest titlu editorialului de marÅ£i că T. Băsescu va confirma personal diagnosticul în mai puÅ£in de 48 de ore. Abdicarea regelui Mihai – un act de trădare naÅ£ională. Regele Mihai – slugă la ruÅŸi. DeÅŸi am comentat azi noapte la Realitatea TV aceste declaraÅ£ii ale preÅŸedintelui României, parcă tot nu-mi venea să cred că au fost făcute.
Am fost un copil crescut în comunism. Despre regele Mihai auzeam mereu că a plecat din Å£ară cu 16 vagoane pline cu averea lui, de fapt, a poporului. Că era exponentul cel mai de seamă al vechii orânduiri burghezo- moÅŸiereÅŸti ÅŸi că a abdicat sub presiunea maselor populare. Din actul de la 23 august 1944, regele era aproape exclus, ca ÅŸi partidele istorice, ni se spunea că Partidul Comunist a făcut totul. Dar nu am auzit niciodată, nici măcar în perioada de maxim naÅ£ional-comunism antisovietic sub Dej ÅŸi CeauÅŸescu, că Mihai I ar fi fost trădător de Å£ară, că ar fi vândut România ruÅŸilor. Acum ÅŸtiu că acest gen de acuză aparÅ£inea Germaniei naziste ÅŸi legionarilor fugiÅ£i în străinătate sub protecÅ£ia hitleriÅŸtilor, după înfrângerea rebeliunii Gărzii de Fier din ianuarie 1941. Åži este o minciună propagandistică sfruntată, publicabilă astăzi doar în foaia "România mare".

 Nu are rost să fac acum un rezumat al evenimentelor care au dus la abdicarea din 30 decembrie 1947. Orice român care a dorit să cunoască istoria nefalsificată a României a putut să se informeze după 1989. Amintesc doar că regele Mihai nu avea ce să vândă ruÅŸilor în ’47, căci România era vândută deja lui Stalin, din 1944, de marile puteri vestice, la bucată ÅŸi procent scris pe ÅŸerveÅ£el de Winston Churchill. În momentul abdicării, regele era deposedat de orice putere, Å£ara fiind de facto stăpânită de Dej, Pauker, BodnăraÅŸ ÅŸi consilierii sovietici. Ce să-i reproÅŸezi, că n-a împărtăşit soarta lui Nicolae al II-ea, omorât de bolÅŸevici împreună cu familia?

Nu sunt monarhist, sunt republican. Nu l-am considerat niciodată pe fostul rege o soluÅ£ie pentru România post comunistă, nu sunt un fan al Casei Regale. Dar după aceste declaraÅ£ii ale preÅŸedintelui Băsescu, mă simt ca stropit cu rahat. Pentru că ÅŸeful statului al cărui cetăţean sunt a insultat nici mai mult, nici mai puÅ£in decât Istoria României. A făcut-o în acelaÅŸi fel în care se porcăieÅŸte cu alde Ponta, Antonescu, Voiculescu, Vântu. S-a năpustit, din senin, din iarbă verde, asupra unui brand internaÅ£ional al României, că tot aveam prea multe, fostul rege Mihai, ultimul supravieÅ£uitor dintre ÅŸefii de stat în funcÅ£ie în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, recunoscut ca atare ÅŸi invitat la evenimente internaÅ£ionale de nivelul cel mai înalt. De ce? Ca să mai facă un bine României, ÅŸi aÅŸa cu o imagine în lume ca vai de capul ei.

A făcut-o cu acelaÅŸi ton cu care, condamnând comunismul în Parlament în 2006, număra printre crimele imprescriptibile ale acestui regim "abdicarea forÅ£ată a regelui Mihai".

Spuneam încă de la azvârlirea pe piaţă de către T. Băsescu a reconstituÅ£ionalizării ÅŸi regionalizării României că aceste acte, produse peste noapte în stilul Elenei CeauÅŸescu, definit popular în anii ’80: "Åžade Leana pe closet / Åži mai face un decret", nu are rost să fie interpretate politic, economic, social, căci ele Å£in de domeniul psihopatologiei. "Complexul Cuza", cum numeam afecÅ£iunea lui T. Băsescu, îl face să se dea de ceasul morÅ£ii ca să lase o urmă în istorie, fie ÅŸi ca a ÅŸarpelui pe asfalt. Fiind un iresponsabil egolatru, care a jucat poker la cacealma cu Å£ara pe masă încă din 2004, nu se dă în lături pentru asta de la a zdruncina stabilitatea statului român, a crea din nimic tensiuni interetnice, tensiuni între Budapesta ÅŸi BucureÅŸti, insultând geografia României ca să poată trece acum la înjurături adresate Istoriei.

De fapt, nu Cuza, ci Erostrat e numele cel mai potrivit faciesului lui Băsescu în vreme ce scandează scrâÅŸnit: "vor fi confiscate averile bogaÅ£ilor ÅŸi date cetăţenilor", "regionalizarea? – cert e că se va face!", "regele Mihai – slugă la ruÅŸi". Erostrat a fost grecul care a dat foc unei minuni a lumii antice, templul zeiÅ£ei Artemis din Efes, doar pentru că, incapabil să creeze ceva, să construiască, era ros de ambiÅ£ia ca numele lui să rămână cumva în posteritate. Mi-e tot mai teamă că T. Băsescu poate ÅŸi el să reuÅŸească asta.

sursa: gandul

About Post Author

Lasă un răspuns